Необходими продукти:
- 1 кг сварени картофи;
- 1 бр. пилешки гърди -без кожа и кости - 200 гр;
- 150 г бекон;
- 5-6 кисели краставички;
- 200 г стерилизирани печурки;
- 1 чаша майонеза за намазване - 200 гр;
- 200 мл бульон;
- 1 морков.
За декорация:
- 1 сварено яйце;
- 100 г настърган кашкавал;
- 10 клонки магданоз;
- 100 г маслини.
Начин на приготвяне:
- Пилешкото се слага в тенджера под налягане заедно с цял морков и бульон.След като се повиши налягането се вари 7 минути. След изваждане се нарязва на дребно.
- Беконът се реже на кубчета и в сух тиган на умерена температура се пържи до златисто.
- Сварените и обелени картофи се смачкват на пюре.
- Краствичките се режат на дребно, а гъбите на филии. Слага се в тава картофеното пюре, изпърженият бекон заедно с мазнината, краставички, гъби, пилешко и сол и се омесва добре.
- Намаслява се купа и се слага картофеното пюре.
- Обръща се върху поднос.
- Внимателно се изважда купата.
- Тортата се намазва с майонеза.
- Декорира се с нарязани на колелца маслини, настърган кашкавал, ивици от сварения морков, клонки магданоз и се поръсва с настъргано яйце.
- Желателно е да престои час-два преди нарязване и сервиране.
Източник: zvezdev.com
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Солена торта?
10:09 05.01.2024
2 Водката
10:10 05.01.2024
3 Това на снимката е
10:17 05.01.2024
4 баш сега ли бе...
10:21 05.01.2024