Отидете към основна версия

4 512 0

Рецепта на деня: Телешко в гювеч

  • телешко месо-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Ястие с превъзходен вкус за любителите на телешко месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг домати - 350 г чушки - 200 г лук - 200 г масло - 150 г яйца - 3 бр. кисело мляко - 200 г брашно - 2 с.л. черен пипер магданоз сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.

Разбъркайте и залейте всичко с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа.

Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини