Необходими продукти:
- телешко месо - 1 кг
- домати - 350 г
- чушки - 200 г
- лук - 200 г
- масло - 150 г
- яйца - 3 бр.
- кисело мляко - 200 г
- брашно - 2 с.л.
- черен пипер
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.
Разбъркайте и залейте всичко с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа.
Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА