Отидете към основна версия

1 226 3

Рецепта на деня: Панирани гъби в еърфайър

  • панирани гъби-
  • еърфрайър-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Лесно за приготвяне предястие, подходящо и за гости

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

220 г гъби; 1/2 ч.ч. брашно; 1/2 ч.ч. галета; 1/2 ч.ч. пармезан; 1/2 ч.л. лук на прах; 1/2 ч.л. чесън на прах; 1 ч.ч. вода; 2 яйца; зехтин.

Начин на приготвяне:

Брашното, галетата, настърганото сирене пармезан, лук на прах и чесън на прах се разбъркват в купа. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Яйцата се разбиват в друга купа.

Фритюрникът с горещ въздух (Air Fryer) се загрява на 190 градуса.

Една гъба се набожда и се потапя първо в яйцето, след това в сместа с галетата. По този начин се панират всички гъби.

Нареждат се на един слой в уреда и се напръскват със спрей за готвене. Пекат се от 6 до 8 минути, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини