Необходими продукти:
220 г гъби; 1/2 ч.ч. брашно; 1/2 ч.ч. галета; 1/2 ч.ч. пармезан; 1/2 ч.л. лук на прах; 1/2 ч.л. чесън на прах; 1 ч.ч. вода; 2 яйца; зехтин.Начин на приготвяне:
Брашното, галетата, настърганото сирене пармезан, лук на прах и чесън на прах се разбъркват в купа. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Яйцата се разбиват в друга купа.
Фритюрникът с горещ въздух (Air Fryer) се загрява на 190 градуса.
Една гъба се набожда и се потапя първо в яйцето, след това в сместа с галетата. По този начин се панират всички гъби.
Нареждат се на един слой в уреда и се напръскват със спрей за готвене. Пекат се от 6 до 8 минути, пише 1001recepti.com.