Необходими продукти:
- 220 г гъби;
- 1/2 ч.ч. брашно;
- 1/2 ч.ч. галета;
- 1/2 ч.ч. пармезан;
- 1/2 ч.л. лук на прах;
- 1/2 ч.л. чесън на прах;
- 1 ч.ч. вода;
- 2 яйца;
- зехтин.
Начин на приготвяне:
Брашното, галетата, настърганото сирене пармезан, лук на прах и чесън на прах се разбъркват в купа. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Яйцата се разбиват в друга купа.
Фритюрникът с горещ въздух (Air Fryer) се загрява на 190 градуса.
Една гъба се набожда и се потапя първо в яйцето, след това в сместа с галетата. По този начин се панират всички гъби.
Нареждат се на един слой в уреда и се напръскват със спрей за готвене. Пекат се от 6 до 8 минути, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Последния селянин на софията
10:16 29.01.2024
2 Иииииии
Коментиран от #3
10:22 29.01.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.