Отидете към основна версия

868 3

Рецепта на деня: Есенна супа от печени зеленчуци

  • есенна-
  • супа-
  • зеленчуци-
  • карфиол-
  • тиква-
  • какво да сготвя

Ароматна и вкусна супа със сезонни зеленчуци

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1/2 глава карфиол; 3-4 моркова; 4 картофа; 1 сладък картоф 1 тикчвичка; 2-3 парчета сладка тиква; сол; черен пипер; червен пипер; сух риган; куркума на прах; самардала; кимион; пресен копър; 50 г краве масло; 1/2 ч.ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се измиват добре, обелват и нарязват. Слагате ги в тава с олио, овусявате с подправките и разбърквате добре, за да може всички зеленчуци да са покрити с аромати. Печете във фурната на 200 градуса, отгоре и отдолу с включен вентилатор, докато зеленуците добият златист загар и поомекнат.

Когато зеленчуците са запечени, добавяте 2 л вода и оставяте на котлона да поври, докато водата заври. Когато всичко е сварено, пасирате цялата супа. Овкусявате с малко прясно мляко, краве масло и пресен копър.

Готовата супа може да се поднесе с крутони, с препечен хляб, поръсена с ядки, сирене или каквото ви харесва, пише didistylee.blogspot.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини