23 Септември, 2024 10:05 2 950 4

Рецепта на деня: Есенна супа от печени зеленчуци

  • есенна-
  • супа-
  • зеленчуци-
  • карфиол-
  • тиква-
  • какво да сготвя

Ароматна и вкусна супа със сезонни зеленчуци

Рецепта на деня: Есенна супа от печени зеленчуци - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1/2 глава карфиол;
  • 3-4 моркова;
  • 4 картофа;
  • 1 сладък картоф
  • 1 тикчвичка;
  • 2-3 парчета сладка тиква;
  • сол;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • сух риган;
  • куркума на прах;
  • самардала;
  • кимион;
  • пресен копър;
  • 50 г краве масло;
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се измиват добре, обелват и нарязват. Слагате ги в тава с олио, овусявате с подправките и разбърквате добре, за да може всички зеленчуци да са покрити с аромати. Печете във фурната на 200 градуса, отгоре и отдолу с включен вентилатор, докато зеленуците добият златист загар и поомекнат.

Когато зеленчуците са запечени, добавяте 2 л вода и оставяте на котлона да поври, докато водата заври. Когато всичко е сварено, пасирате цялата супа. Овкусявате с малко прясно мляко, краве масло и пресен копър.

Готовата супа може да се поднесе с крутони, с препечен хляб, поръсена с ядки, сирене или каквото ви харесва, пише didistylee.blogspot.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ауспух

    2 6 Отговор
    само защото е драскат тоя пасквил от застаряващата лелка , не бих опитал такова нещо!
  • 2 Идън

    5 0 Отговор
    Подправките не се пекат- при печенето те губят своите свойства и вкус- дори се получава горчив вкус.Смардалата или сумак придава кисел вкус и е абсурд да се подлага на печене.Ползва се вместо лимон или оцет.Куркумата също не се пече- добавя се към супата с черния пипер.
  • 3 Ти си

    4 0 Отговор
    Звучи интересно , ще пробвам но с малко корекции на подправките , без олио (неискам после да ми плува отгоре) и вместо мляко ще използвам сметана ......
  • 4 И що такъв зор да ги печеш

    3 2 Отговор
    Свари си ги и яж. При такава термична обработка дали ще остане нещо полезно от зеленчуците.