Отидете към основна версия

1 701 11

Високопоставен представител на ООН отива в Афганистан

  • мартин грифит-
  • оон-
  • афганистан-
  • жени-
  • талибани

Грифитс възнамерява да разговаря с представители на талибаните по повод забраната жените в Афганистан да работят в неправителствени организации

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Очаква се високопоставеният представител на ООН Мартин Грифитс да посети Афганистан през следващите седмици, предаде Ройтерс, като се позова на източник от ООН. Грифитс възнамерява да разговаря с представители на талибанското правителство по повод забраната жените в Афганистан да работят в неправителствени организации.

"Със съжаление отчитаме, че това решение вече се отразяваме на нашите програми", заяви пред журналисти в Ню Йорк Рамиз Алакбаров, координатор на ООН по предоставянето на хуманитарна помощ на Афганистан.

ООН заяви в сряда, че някои важни програми в Афганистан са временно спрени и предупреди, че заради забраната има риск това да се случи с още много други дейности, припомня БТА.

Алакбаров изтъкна, че нуждата от хуманитарна помощ в Афганистан е огромна и че ООН остава ангажирана с доставката на помощи. Той отбеляза, че ООН работи за отмяна на забраната.

Забраната за жените в Афганистан да работят за неправителствени организации бе оповестена от талибанското правителство в събота, припомня Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: