30 Декември, 2022 10:07 1 700 11

Високопоставен представител на ООН отива в Афганистан

  • мартин грифит-
  • оон-
  • афганистан-
  • жени-
  • талибани

Грифитс възнамерява да разговаря с представители на талибаните по повод забраната жените в Афганистан да работят в неправителствени организации

Високопоставен представител на ООН отива в Афганистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Очаква се високопоставеният представител на ООН Мартин Грифитс да посети Афганистан през следващите седмици, предаде Ройтерс, като се позова на източник от ООН. Грифитс възнамерява да разговаря с представители на талибанското правителство по повод забраната жените в Афганистан да работят в неправителствени организации.

"Със съжаление отчитаме, че това решение вече се отразяваме на нашите програми", заяви пред журналисти в Ню Йорк Рамиз Алакбаров, координатор на ООН по предоставянето на хуманитарна помощ на Афганистан.

ООН заяви в сряда, че някои важни програми в Афганистан са временно спрени и предупреди, че заради забраната има риск това да се случи с още много други дейности, припомня БТА.

Алакбаров изтъкна, че нуждата от хуманитарна помощ в Афганистан е огромна и че ООН остава ангажирана с доставката на помощи. Той отбеляза, че ООН работи за отмяна на забраната.

Забраната за жените в Афганистан да работят за неправителствени организации бе оповестена от талибанското правителство в събота, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    10 0 Отговор
    Ще го видим ли отново?

    Коментиран от #9

  • 2 Адам Хилтън

    12 1 Отговор
    Високопоставен представител на ООН, е същото като "високопоставен" представител на работничките по магистралите.
  • 3 БОЗА

    11 0 Отговор
    Снимката казва доста повече от статията... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    там е ДИКТАТУРА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тошо

    8 0 Отговор
    ТОЗИ ЩЕ СИ ГО ИЗПРАТЯТ ОБРАТНО С 200 И УЛТИМАТУМ ДА НЕ СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА АФГАНИСТАН.САМО КАТО ГО ВИДЯ И....
  • 7 Въййй

    8 0 Отговор
    Кво стана?
    За 20 години се изгради " блестяща демокрация" и "супер икономика"
    Само штатите наляха там 770 милиарда
    И накрая натоу избягаха като пладнешки....
  • 8 123456

    1 0 Отговор
    да не е забравИл нещо тоя ...
  • 9 най-вероятно ще го видим отново

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Толкова безлична физиономия и нескоподано измислена мисия за пред талибаните!!! Защо го правят краварите и ООН?

    САЩ се измъкнаха внезапно като пр--ня в гащи от Афганистан без никакво предизвестие, като оставиха военна техника там, а тези, които бягаха оттам, висяха от самолетите. Никой не търси онговорност на САЩ за 20 години в Афганистан. НИКОЙ - дори ООН.
    Как загубилата инвазията си в Афганистан страна ще диктува условия на спечелилата страна Талибаните?! Най-големият агресор в света САЩ бяха изгонени за 3 дни от туземците Талибани!!! Хахаха!
  • 10 Лице Мери

    1 0 Отговор
    20 години докато САЩ демократизираха Афганистан, този дъртак от антуража на ООН какво е сделал за тази държава?
  • 11 пенко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ГОВ НЯ НАТА ;ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТИЧНА ; ЗАПАДНА - СВОБОДНА И РАЗВИТА - СБИРЩИНА НЕ НАЛАГА "САНКЦИИ" НА АВГАНИСТАН И НЕ ЗАТВАРЯ ГРАНИЦИТЕ МУ / НИЩО НАВЪН И НИЩО НАВЪТРЕ / ??????????????????????
Новини по държави: