Отидете към основна версия

772 9

Пхенян не спира, изстреля крилати ракети за трети път през януари

  • ракети-
  • северна корея

Те са засечени от военните на Южна Корея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Военните на Южна Корея са засекли Северна Корея да изстрелва днес множество крилати ракети в морето край западното си крайбрежие при третия кръг от изпитания на такива оръжия този месец, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Изстрелването се случи на фона на повишеното напрежение в региона, където темпото на демонстрациите на оръжия от страна на Северна Корея и комбинираните военни учения на САЩ със съюзниците Южна Корея и Япония се засилиха в знак на ответна реакция.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че южнокорейските и американските военни анализират изстрелванията. Той не предостави веднага конкретни данни за полета, включително броя на изстреляните ракети и колко далеч са прелетели.

Изстрелванията последваха тестовете на 24 и 28 януари на това, което Северна Корея описа като нова крилата ракета, разработена за изстрелване от подводници.

На 14 януари Пхенян изпробва и нова ракета с междинен обсег с твърдо гориво, с което подчерта усилията си за усъвършенстване на набора си от оръжия, насочени към отдалечени американски цели в Тихия океан, включително военния център Гуам.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: