Last news in Fakti

30 Януари, 2024 04:16 757 9

Пхенян не спира, изстреля крилати ракети за трети път през януари

  • ракети-
  • северна корея

Те са засечени от военните на Южна Корея

Пхенян не спира, изстреля крилати ракети за трети път през януари - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Военните на Южна Корея са засекли Северна Корея да изстрелва днес множество крилати ракети в морето край западното си крайбрежие при третия кръг от изпитания на такива оръжия този месец, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Изстрелването се случи на фона на повишеното напрежение в региона, където темпото на демонстрациите на оръжия от страна на Северна Корея и комбинираните военни учения на САЩ със съюзниците Южна Корея и Япония се засилиха в знак на ответна реакция.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви, че южнокорейските и американските военни анализират изстрелванията. Той не предостави веднага конкретни данни за полета, включително броя на изстреляните ракети и колко далеч са прелетели.

Изстрелванията последваха тестовете на 24 и 28 януари на това, което Северна Корея описа като нова крилата ракета, разработена за изстрелване от подводници.

На 14 януари Пхенян изпробва и нова ракета с междинен обсег с твърдо гориво, с което подчерта усилията си за усъвършенстване на набора си от оръжия, насочени към отдалечени американски цели в Тихия океан, включително военния център Гуам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи ,

    14 1 Отговор
    Че кой ще го спре ,човека си е на негова територия каквото иска това да прави.
  • 2 Настана време

    2 7 Отговор
    Разделно - скоро ще видим кой кого!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Гост

    3 11 Отговор
    Ким е психопат и Агресор Народът на КНДР МИЗЕРСТВА ГЛАДУВА БОЛЕДУВА
  • 4 Имат си

    13 0 Отговор
    хората ракети, стрелят си... Имат и санкции от САЩисаните, но не им пречат да са по-напред в хиперзвуковите технологии от краварите.
  • 5 Госあ

    14 0 Отговор
    Обединение за корейския народ ! И вън краварите от полуострова !
  • 6 Само така, Ким

    11 1 Отговор
    "изстрелва днес множество крилати ракети"!
    Колкото повече се тества, толкова по-добра разработка се получава. Не ги виждам тези от Европа, без тестове кога ще имат добри ракети?
    Тексас и други щати може скоро да се разделят с Вашингтон и след това кой и как ще е военен съюзник на Европа? Нека дремят още и да се заяждат с другите по света. Ако им изчезне "военна защита" от сащ не ги виждам, кога и как ще си организират собствена армия? Днес един Ким е по-силен от целия им съюз.... Франция има такива оръжия, ама тя не може да гарантира мира на другите в Европа сама! И последните години сащ я смачкаха и нея, да не е много силна военно
  • 7 ОМБРЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Настана време":

    КАКТО КАЗВАШЕ ЕДНА СЕНАТОРКА ФАКтИ ЕРОПЕЪН ЮНИОН доста разделен а НЕ СА И МНОГО КАНДИДАТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 8 Време за пазар

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Настана време":

    Купи си червена боя четка че руснаците ИДАТ
  • 9 Умирам от смях

    1 0 Отговор
    Как да спрат като сега почват?
Новини по държави: