Last news in Fakti

21 Август, 2004 21:41 948 1

Суперлукс

  • infinity-
  • infinity m45 concept

В последните години силно впечатление правят кратките срокове, които изминават от дебюта на някои концептуални автомобили до пускането им в серийно производство. Типичен пример за това е представеният на моторшоуто в Ню Йорк през тази година Infinity M45 Concept, който трябва да се появи в серийно производство още в началото на 2005. Иначе

луксозното возило

е построено на средноразмерната платформа на Nissan FM, на базата на която са създадени и екземпляри като резачката 350 ZX и кросоувърът FX35/45. Двигателят пък, с който е оборудвано четириколесното напълно ще задоволи претенциите на любителите на високите скорости и голямата мощност. Под предния капак на Infinity M45 Concept работи V-образен осемцилиндров бензинов звяр, който гарантира мобилизацията на 340 к.с. В оборудването място намира и петстепенна секвенциална скоростна кутия. От компанията-производител обаче заявяват, че най-голямата им гордост определено остава окачването на Infinity M45 Concept. То е напълно независимо, като отпред е двулостово, а отзад се залага на многолостово. Отличната маневреност и управление на автомобила допълнително се подсилва от почти идеалното разпределение на тежестта между предната и задната ос в съотношение 49:51. Прецизна електроника, регулираща дейността на задния мост, също подобрява усещането от шофирането на Infinity M45 Concept. По отношение на

вътрешния дизайн

също не би следвало да има забележки. Салонът е изработен изцяло в духа на последните фирмени тенденции, но акцентът при Infinity M45 Concept е поставен върху елементите, подсилващи спортното усещане.

Арматурното табло е с доста футуристично излъчване, като на средната конзола са съсредоточени основните прибори за навигация и управление на системите на автомобила. Там се намира и цветният дисплей на бордовия компютър, който освен всичко друго ви предоставя и изображение на това, което става зад автомобила, предоставяйки информацията, събрана от микрокамерата, разположена в задната част на луксозното четириколесно.

По отношение на безопасността Infinity M45 Concept също има с какво да се похвали. Освен пълния набор от въздушни възглавници, той разполага и със специална система, наречена LDW (Lane Departure Warning). Благодарение на нея, специални датчици проследяват пътната маркировка и ако автомобилът започне да пресича осовата линия без да е включен мигач, в купето веднага се разнася предупредителен сигнал.

Infinity M45 Concept би следвало да се появи в дилърските центрове в САЩ още през зимата на следващата година. Засега точна цена все още не е фиксирана, но от компанията-производител говорят за около 45 000 щатски долара.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    ИНФИНИТИ СЛАГА ТРИМАТА ГОЛЕМИ - МЕРЦЕДЕС,БМВ,АУДИ В МАЛКОТО СИ ДЖОБЧЕ! ПОВЕЧЕ КОМЕНТАРИ СА ИЗЛИШНИ !!!!