18 Май, 2015 01:00 2 365 2

Как изглеждат планинските изкачвания в Европа

  • hillclimb-
  • st.ursanne

Тази дисциплина в моторните спортове е една от най-старите и с най-големи традиции. Доброто в нея е, че класовете са адски много и разнообразието на автомобили е огромно. Прототипи, болиди от почти всички шампионати, гаражни творения и състезателни икони се събират, за да премерят сили в този тип състезания. От няколко години имаме и наш представител, който много дейно участва в европейския шампионат - Ники Златков с неговото уникално Audi S1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 uzunov

    1 0 Отговор
    Браво много ми хареса разнообразието от автомобили,можеш да видиш коя кола как се държи на такива трасета. Забавляват се хората.
  • 2 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Успех на Ники Златков и отбора.Миналата година спечелиха International Hill Climb,тази година да спечелят Европейския шампионат на планинско,а догодина Световни шампиони.