24 Юли, 2004 13:58 557 0

Абсолютна свобода

  • fioravanti-
  • kite-
  • fioravanti kite

По време на автомобилното изложение в Женева през март тази година от италианското дизайнерско студио Fioravanti представиха поредната си нова разработка, носеща атрактивното название Kite (хвърчило). Според създателите на четириколесното тяхното творение е предназначено за онези хора, които винаги търсят абсолютната свобода, а карането на уиндсърф, или пък дори само честите разходки под открито небе са начин на живот... Именно към тях е ориентирано и новото

апенинско купе

което предлага максимален комфорт и усещане за пространство и свобода. Според специалистите от Fioravanti, Kite е автомобил за хората, които не познават ограничения. За да превърнат думите в реалност, апенинците наистина са се погрижили да осигурят достатъчно място и удобства за претенциозните пасажери, пътуващи в Kite.Апенинците, осъзнавайки, че вечният проблем на всяко купе е липсата на какъвто и да е простор (най-вече на височина), се насочват към разрешаването именно на тази задача. Крайният резултат пък е, че Kite разполага с изключително нестандартен покрив (като геометрия и конструкция), който гарантира впечатляващ комфорт за двамата пътници на задната седалка.

Освен това използваните при направата му материали, които освен, че предлагат невероятна здравина и издръжливост, са и напълно прозрачни, което позволява на пътуващите във Fioravanti Kite пълноценно да се наслаждават на околните забележителности. В

дизайнерско отношение

автомобилът представлява умело съчетание между типични за фирмата-производител родови белези и някои строго индивидуални особености на модела, като основният стремеж на създателите е да се постигне хармония между чар, комфорт и максимално висока аеродинамика. Впечатление правят и предните светлини с тяхната особена форма, при които стандартните крушки са заменени от светодиоди.

Във вътрешността на Fioravanti Kite отново всичко е подчинено на фунционалността и усещането за удобство и комфорт. Създателите на италианската студия залагат на геометричния дизайн, като съчетанието между “твърди” метални детайли и орнаменти, и “меки” материали като изисканата кожа например, образуват перфектна хармония и се грижат за приятния престой в Fioravanti Kite. Комбинацията на местата 2+2, както и внушителният товарен отсек, също допринасят за доказването на практичността на студията. Освен това задната врата позволява две положения на отваряне, което гарантира лесното и безпроблемно товарене дори на обемисти предмети. Превозът на последните се улеснява допълнително и от факта, че задният ред седалки бързо се “прибират”, което осигурява допълнителна площ в полза на багажника.За съжаление засега от Fioravanti отказват да разкрият каквито и да било подробности около техническите параметри на возилото, както и няма еднозначно потвърждение на оповестените намерения да бъдат произведени няколко екземпляра от Kite.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА