Last news in Fakti

24 Юни, 2015 10:46 23 514 32

Чудовището Ram с рекорден въртящ момент

  • fiat chrysler automobiles-
  • ram-
  • 3500
Концернът Fiat Chrysler Automobiles представи новата генерация на пикапа Ram 3500. Огромният автомобил е оборудван с модернизиран 6.7-литров дизелов шестцилиндров двигател, който според представители на производителя, разполага с рекорден въртящ момент.
Пиковият момент на новия Ram е най-високия сред масовите серийни автомобили. След модернизацията той е равен на 1 267 Нм. За сравнение ще кажем, че преките конкуренти на Ram - Ford F-Series и Silverado 3500 HD се предлагат с осемцилиндрови дизели с обем от 6.7 и 6.6 литра и максимален въртящ момент от 1 166 Нм и 1 037 Нм, съответно.
Повишението на въртящият момент при новия Ram е за сметка на доработка на турбо компресора, както и заради новата система за подаване на гориво. Така редовият шестак Cummins е с 47 Нм повишен момент, като този мотор ще се предлага само с усилената шестстепенна автоматична трансмисия Aisin.
Сериозна доработка търпи и задния диференциал, като инженерите са обърнали внимание на неговата издържливост заради чудовищния въртящ момент, който се подава на задните колела на Ram. По този начин Ram разполага със сила да тегли прицеп с маса 14 157 килограма - постижение, което е с 550 килограма повече от това на досегашната версия.
Въпреки множеството подобрения по агрегата, конструкторите са решили да не повишават максималната му мощност. Тя, както и досега, си остава 390 конски сили. Пикапът ще се предлага и с нова модификация Laramie Limited, а продажбите му зад Океана ще стартират в края на годината. Базовата цена ще е $31 400.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    1 0 Отговор
    ..си чудовището е верно.
  • 2 тошибиян

    3 1 Отговор
    за 60 000лв тва е по4ти подарък бих си купил такова само 4е в сащ не в бълхария..и като си представиш 4е за тез пари е цената на кия или некоя паркетна таратайка на бмв или мерцедес

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Марея

    0 2 Отговор
    ..а си фиатката! :)
  • 4 1234

    1 1 Отговор
    за 60 000лв тва е по4ти подарък
    -----
    Колко са здрави тези талиги?
  • 5 Оигуфлен

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Тошибиан, какви таратайки те гонят тебе?
    200% съм сигурен че ако седнеш в чисто ново БМВ или Мерцедес, Ауди ще получиш 15 духовни оргазма, ама нали си нямаш парици и хейтваш зверски Немския Премиум.
    Като си беден, мълчи!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Класата

    0 1 Отговор
    Как може хората да си купуват такива грозни коли?
  • 7 Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Оигуфлен":

    То пък ти като си богат и к'во .Киснеш по форумите да хейтваш . Качвай се на премиума и газ към доктора че нещо ти хлопа дъската
  • 8 Владислав Димитров

    2 0 Отговор
    Красота, американска класика, тексаския рейнджър ще е доволен.
  • 9 Андрей Николов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    E много ясно,а и като се има предвид че бмв или мерцедес нямат нищо общо със старата си слава ...гнилочи и барутници са! Направо си е подарък това чудовище за такива смешни пари
  • 10 old old old

    0 0 Отговор
    Леле, ако този "дзвер" го паркирам пред панелката в Меден рудник, няма да остане място за бараките на комшиите. Ето за това не си го купувам, а си карам 21 годишната Фиатка.
  • 11 ххх

    0 0 Отговор
    Пикап с двигател на ТИР?!?
    Типично по американски...
    Дано покрай италианците поне се научат, че автомобилите не са просто голям двигател на 4 колела.
  • 12 до Бай Ганьо под мен

    0 0 Отговор
    До коментар #11 от " ххх":


    Даскале най-добре ти ги научи как се правят автомобили.

    Коментиран от #22

  • 13 яни

    0 0 Отговор
    Ама с тия две тракторчета отзад,все си мисля че само назад ще може да тръгне.Той тежи 3500кг.,а платформата с тракторите е поне 12000-12500кг.А иначе и Тойота Тундра съм виждал да опъва прицеп.Тая платформа е нещо доста по-различно,защото голяма част от тежеста пада и на пикапа.
  • 14 Kaloyan

    0 0 Отговор
    много ми е смешно определението "гнилочи и барутници " спрямо немското автомобилостроене. Явно вие сте още в комунизма и предпочитате почти родните "жигулетки и лади със среден живот на двигателя 40 50 000 км. и нулев комфорт в купето :Д . а относно доджа - В ЩАТИТЕ Л..НАТА НА КРАВИТЕ КАРАТ С ТАКИВА КОЛИ нормално да не е висока цената :v

    Коментиран от #19

  • 15 Имам яхта и карам Додж

    0 0 Отговор
    До коментар #14 от " Kaloyan":


    Колоянчо това на първата снимка на "л..ната на кравите" ли ти прилича?


  • 16 Жоро

    0 0 Отговор
    Братя Диневи са фенове американски машини и на марината съм виждал такъв РАМ. На живо е уникален е и много красив. Ако имах възможност и аз бих се сдобил с нещо американско , макар и не толкова голямо за да си правя кефа.
  • 17 един

    0 0 Отговор
    Ще ме прощаваш, но ако си имаше и най-малка представа какво е ТИР, определено нямаше да му слагаш двигател. Мислиш си за камион, а му даваш определение на конвенция /както 99% от мислещите се за знаещи/.
  • 18 един

    0 0 Отговор
    До коментар #11 от " ххх":


    Ще ме прощаваш, но ако си имаше и най-малка представа какво е ТИР, определено нямаше да му слагаш двигател. Мислиш си за камион, а му даваш определение на конвенция /както 99% от мислещите се за знаещи/.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Kaloyan":

    Калоянчо.....ще ти се доверим на информацията! Сигурно си го правил ти на някоя бригада в САЩ и го казваш от личен опит......
    Но да не се хабим в излишни думи....Я кажи...как върви!? Става ли!? Миришат ли л@@@@та в купето,има ли климатик!?
  • 20 ford57

    0 0 Отговор
    от 1940г кадилак внедрява сериино автоматичната скоростна кутия пък пак плюйте американското автомобилостроене
  • 21 Фиат

    0 0 Отговор
    Жесток е Пикапа :)
    Американския мускул
  • 22 даскала

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "до Бай Ганьо под мен":

    Ти пък какви разбираш от автомобили..
  • 23 mediator37

    0 0 Отговор
    Много сериозно е камиончето и много красиво и стилно. Виждал съм на живо, не този модел, друг, но се обръщах след него. Много луксозни и красиви возила. В САЩ делят пазара на пикапи с Форд.
    Ние европейците нямаме тази култура на предпочитание да караме пикапи, но в САЩ е друго. Широки пътища, евтини горива, дълги разстояния.
  • 24 Gosho Vectrata

    0 0 Отговор
    Страхотен автомобил с много сериозен въртящ момент. Ако е необходимо да се тегли тежко ремарке и човек има достатъчно пари да храни това чудовище, това е машината. Разбира се същото е валидно за Ф-серията и Силверадото.
  • 25 батЮ ви

    0 0 Отговор
    това нещо си плаче за 4х4 ама не знам защо инженерната техническа мисъл на краварите не са я приложили при положение ,че нютонметрите и конете под капака са в изобилие.Типична му американска работа ,като циганската , убава работа ама ....все на края са я наакали :) Да ме извиняват феновете на американските пикапи и коли ,но тук - всичко хубаво ама на края ...
  • 26 Татра

    0 0 Отговор
    Просто идеята на този пикап(камион защото си е над 3.5 т. тотал) е да изпълнява функцията на влекач/седлови влекач, а не да е офроуд 4х4. Колко от влекачите, които сращаш по пътищата са пълно приводни 4х4, 6х6, почти нула, ако не броим военните или някоя пенсионирана Татра 815/813 . Не съм фен на американските автомобили.
  • 27 Българина е кон с капаци

    0 0 Отговор
    До коментар #25 от " батЮ ви":


    Професоре да беше разгледал да видиш, а?
    4x4 е пикапа

    https://www.youtube.com/watch?v=qcNoSrX1gQ8

  • 28 Татра

    0 0 Отговор
    Ами защо да не може да е 4х4, ако си забелязъл на едната снимка е 4х4, а на другата само на заден мост, никой не твърди, че е невъжможно да е 4х4, а просто над 90 % от тези РАМ-ве използвани като влекачи ще са само на задно, по много причини, които не ми се пишат тук, все пак това е камион и се акцентира в/у качеставата му на влекач. ,, .... По този начин Ram разполага със сила да тегли прицеп с маса 14 157 ... ''
  • 29 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    безкомпромисен мъжки джип
  • 30 Аз

    0 2 Отговор
    Толкова грозна кола само американец може да издялка, пък ако ще 10 000 Hm да има.
  • 31 Роман (Маверика) Ценов

    0 0 Отговор
    Аз такъв пикап си търсех преди време за вилата като ходя защото имам овошки, но не можах да намеря по-евтин. За това взех Форда и ми върши много добра работа закачам му ремарке от жигулата на съседа и го товаря до горе
  • 32 ford57

    0 0 Отговор
    до #Аз приятел от такъв автомобил не можеш да притежаваш дори стара задна накладка