Last news in Fakti

18 Септември, 2011 11:07 1 920 0

Двойно задвижване за Jaguar XJ и XF

  • jaguar-
  • xj-
  • xf-
  • ейдриан холмарк

Британският автомобилен производител търси нови способи да се справи в тежката борба с немците. Jaguar води битка в премиум сегментите на средния и висшия клас, където доминират BMW, Audi и Mercedes-Benz.

За да отговорят на все по-настъпателните германски марки, англичаните се решават на сериозна стъпка. В близките три години флагманите Jaguar XF и XJ ще получат система за задвижване на четирите колела. Естествено, тя ще се предлага в качеството на опция.

Новината съобщи разкрива лично шефът на марката Ейдриан Холмарк в интервю за Car and Driver. Той подчертава, че внедряването на 4х4 система в моделите XJ и XF е много важна крачка за Jaguar и средствата, които ще бъдат похарчени за разработката, си заслужават всеки цент.

Досега единственият автомобил в моделната гама на Jaguar с двойно предаване, предлагано срещу допълнително заплащане, беше X-Type. Той използваше платформата на Ford Mondeo и бе снет от производство през 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА