Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 13:35 3 346 5

€3.48 млрд. загуби за VW само дотук

  • volkswagen-
  • vw-
  • vag-
  • volkswagen group-
  • дизелгейт-
  • статистика-
  • продажби

През третото тримесечие на годината Volkswagen Group отчита оперативни загуби в размер на €3.48 млрд. Така немският автомобилен гигант излиза на минус за пръв път от 15 г. насам.

Виновник за внезапния срив естествено е "Дизелгейт", в чието потушаване немците вече са вложили €6.7 млрд. Непредвидените разходи не са могли да бъдат компенсирани дори от нарасналата с 5.3 печалба от продажби, която вече достига €51.49 млрд.

Оценките за крайния финансов негатив от скандала с дизеловите двигатели на концерна, който във Volkswagen Group определят като "огромен, но укротим", варират от €20 млрд. до €78 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Тея измамници да не фалират?
    Чудя се как им купуват еднаквите коли с различни стопове?
  • 2 Чавдар Войвода

    0 1 Отговор
    До 5 години ще престанат да съществуват, тези нагли и бездарни безсрамници.
  • 3 Цецо

    0 0 Отговор
    Може ли толкова много хейтъри да има по тази планета, не знам... WV беше най- бързо растящата и съответно печеливша автомобилна компания в последните 15 години и все още има индивиди, които коментират колко не ставали колите им. Ами никой не ви ги бута в носа. И на мен японските не ми харесват особено, макар, че след немските мисля, че са те... и след това всички останали, но да казваш на черното бяло... засрамете се малко, гледайте, четете, оценявайте, но не и по този начин. Факта е, че колкото и на американците да не им харесва, каквито и скандали да правят GM ще продължава да отстъпва във всичко на конкурентите.

    Коментиран от #5

  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор
    До коментари #1,#2:
    иска ви се, но това няма да се случи
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    Фолксваген беше "бързорастящ" защото продаваше повече от половината си модели от всички марки на ЗАГУБА . Прочети ти малко повече от рекламни материали и виж примерно , че при едни и същи продажби с Тойота в близки класове през последните пет години , Тойота има близо десет пъти по-големи чисти печалби , а цените им въобще не са по високи от средните в класа . И също така голяма част от увеличението на продажбите се дължи именно на агресивната реклама за техните "чисти" дизели , които се видя , че са чисти само на книга , да не говорим колко са надеждни , така че им предстои в следващите години да се върнат там където им е мястото , някъде между 5 и 10 място в света , а най-вероятно ще се стигне и до обединение с друга марка .