Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 10:27 3 010 4

VW Group отрича измами с дизеловия V6

  • vw-
  • volkswagen-
  • audi-
  • porsche-
  • дизелгейт

Официално изявление от Volkswagen опровергава напълно обвиненията в манипулирани екологични данни на 3.0-литровия V-образен дизелов двигател, отправени от Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) в понеделник. За разлика от признанията на концерна, че нафтовите мотори от серията ЕА189 са снабдени със софтуер за фалшифициране на вредните емисии, този път немците отричат категорично да са мамили.

"Volkswagen AG подчертава, че 3.0-литровите дизелови двигатели V6 не е инсталиран софтуер, който нарушава закона и занижава показателите за токсичност. Компанията ще си сътрудничи тясно с EPA за разрешаване на ситуацията", гласи съобщението на концерна.

В момента под подозрения в наличие на манипулиращ софтуер попадат около 10 000 автомобила с 3.0-литров TDI. В Щатите с този мотор се оборудват VW Touareg, Porsche Cayenne, Audi Q5, A6, A7, A8 и A8L. Особено остро на обвиненията реагира Porsche, която до този момент оставаше встрани от скандала. Всъдеходът Cayenne се оборудва с бензинови и дизелови агрегати на Volkswagen още от първото си поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошo

    0 3 Отговор
    Нищо друго не им остава на некадърниците освен да отричат.А дори да няма въпросния софтуер ясно е, че не отговаря на еко нормите.Направо да ги закриват!

    Коментиран от #2

  • 2 Simeon

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошo":

    И кво става с 600.000-те хиляди, които работят за VW?
  • 3 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Е,как какво,Дошо ще им носи вода и храна с цивика.
  • 4 RS6

    0 0 Отговор
    Абе (Дошо). Не усешташ ли ,че това е масирана атака срещу Германия от ЕВРЕЙСКИТЕ ЩАТИ.Не виждаш ли,че цяла Европа се клати. Какви емисии, какви 3.0 TDI бе гноме - ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ДВИГАТЕЛ В МОМЕНТА !