3 Октомври, 2011 11:20 7 755 2

Mahindra атакува чуждите пазари

  • mahindra-
  • xuv500

Индийският гигант Mahindra представи първия си модел, предназначен за световните пазари. Големият 7-местен всъдеход XUV500 трябва да привлече купувачи със съчетание от съвременна конструкция, богато оборудване и ниска цена. В съобщението до медиите се твърди, че освен в родината си автомобилът е тестван в Европа, Австралия и Южна Африка.

Индийците оприличават предницата на XUV500 на муцуна на гепард. Намират сходства между хищника и всъдехода дори в силуета. Дизайнът несъмнено буди интерес, макар да може да се поспори дали оформлението не страда от предозиран "национален колорит".

Оборудването на новата Mahindra впечатлява дори в базовата версия. Тя предлага сензори за дъжд и светлина, паркинг асистент, шофьорска седалка с регулировка по 8 параметъра, ABS, два еърбега, електрически стъкла, розетки за зареждане на лаптоп на всеки от трите реда, мултимедийна система, съвместима с iPad и многофункционален волан.

За разлика от досегашните всъдеходи на Mahindra керосерията на XUV500 е самоносеща, а окачването - независимо. Отпред конструкторите са заложили на МакФерсони, а за задницата са избрали многолостова схема.

Първоначално ще се монтира само един двигател. Дизелът с обем 2.2 литра има турбокомпресор с изменяема геометрия на лопатките и развива мощност 140 к.с. Максимумът на въртящия момент достига 330 Нм. Скоростната кутия има шест предавки.

XUV500 може да се кара само с предно предаване. В режим с четири задвижващи колела "за разпределянето на въртящия момент между двете оси се грижи интерактивна система".

Данните за динамичните характеристики на новата Mahindra са оскъдни. Традиционно за Индия производителят съобщава само времето за ускорение до 60 км/ч. Упражнението отнема на XUV500 5.4 секунди. Средният разход на гориво е 6.6 л/100 км.

Всъдеходът тежи 2 450 км. Дълъг е 4 585, широк 1 890 мм и висок 1 785 мм. Междуосието е 2 700 мм.

В Индия Mahindra XUV500 може да се поръчва от началото на месеца. Цената варира от около 16 100 до 19 200 евро. Все още не се съобщава кога започва износът на всъдехода в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 NO ONE

    1 1 Отговор
    Успех на Индия
  • 2 520 zender

    2 1 Отговор
    Обичам сувовете ама дано да е качествен-шегувам се бе-не е ли седан или купе не ми го фали.Кво ще го правя тоа джип лятото-хайде зимата ясно ама лятото..