Last news in Fakti

11 Декември, 2015 07:15 3 103 1

Мутирал KTM Super Duke R 1290

  • ktm-
  • super duke r-
  • 1290-
  • ерцберг-
  • ендуро

Едно от най-тежките състезания в света на моторите за пресечена местност или ендуро е Ерцберг родео. То се случва ежегодно в покрайнините на Австрия в изоставена мина и тества възможностите на състезателите и техните машини до краен предел. 

Стръмните изкачвания са основна част, от състезанието и там мощността взима своя превес. Точно това е и причината чешкият състезател Джири Хайник да създаде колосалния хибрид. Причината да го наречем колосален е в мощността от 180 конски сили, която в този клас с преобладаващи 450 кубикови мотори не е нещо често срещано. 

Превръщането на един уличен мотор в ендуро, обаче има и своите негативи. Теглото на Super Duke R достига 180 килограма и ако мощността е позитив не знаем дали тя ще надделява над килограмите, които в пресечена местност определено ще са трудни за овладяване. 

Хибридът определено изглежда злобно след нужните за състезания промени, като увеличения ход на вилката и задницата и нови джанти с гуми, като задната е значително по-широка от тези на 450 кубиковите мотори. За тези, които не знаят какво е касапницата Ерцберг ви предлагаме да видите, каква се случи тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адвокат

    0 0 Отговор
    Много е добър матора,а и клипа на Red Bull е супер!