Last news in Fakti

19 Януари, 2016 08:48, обновена 19 Януари, 2016 09:42 27 743 26

Продава се Unimog-ът на Шварценегер

  • unimog-
  • u1330 se 6.4-
  • арнолд шварценегер-
  • ebay

Компанията Texas Direct Auto обяви за продажба едно много интересно превозно средство с висока проходимост. Става дума за модела Unimog U1330 SE 6.4, който преди време е бил собственост на холивудската звезда Арнолд Шварценегер. Unimog-ът ще бъде пуснат на търг чрез платформата eBay.Въпросното возило с висока проходимост разполага с турбодизелов 6.4-литров двигател, който има в наличност мощност от 320 конски сили. Агрегатът работи съвместно с полуавтоматична скоростна кутия, която предава максималния въртящ момент и на четирите колела.Салонът на колата е разчетен за двама души - водач и пасажер, оборудван е с аудиосистема Blaupunkt, камера за задно виждане, климатик и кресла с т.нар. пневмо опори. Освен това, уникалният Unimog има система за автоматично помпане на гумите и допълнителни фарове за off-road Hella.Пробегът на бившата кола на "бате Арни" е само 13 048 мили, което се равнява приблизително на 21 000 км. Unimog-ът е сертифициран за движение по "цивилната" пътна мрежа, както в Германия, така и в САЩ. Двигателят му отговаря на екологичния стандарт Euro 3.

Продавачите уверяват, че са закупили въпросният Unimog лично от "Терминатора". За това, че возилото е принадлежало на актьора свидетелства неговия подпис на арматурното табло. Според autoevolution през есента на 2014-а на търг е бил продаден друг Unimog, също собственост на Арнолд Шварценегер.

Анализатори отбелязват, че подобна "звездна техника" е отлична инвестиция, защото цените и непрекъснато се покачват. Преди две години, когато е продаден първия Unimog на Шварценегер, той е струвал $273 600. Сега, машината, която е обявена за продан, ще струва минимум $350 980.

Според нас обаче, съдейки по снимков материал от 2014-а и от сега, продаденият уж преди две години Unimog, всъщност въобще не е бил продаден. Просто продавачите не са успели да му вземат исканите тогава $273 600. Сега най-вероятно се опитват отново да го продадат, този път на по-висока цена. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    5 0 Отговор
    Велика машина е това. Най-проходимата в света и идеално подхождащта на образа на батко Арни.
  • 2 честно

    2 5 Отговор
    Не хваща 8 кубика дърва за кво ми е За тия кинти взимам 30 газки и не ги Мисля
  • 3 МАТКАПА

    2 2 Отговор
    ДРЕМЕ МИ ЗА ПОДПИСА ДАЖЕ ЩЕ Я ИЗТРИЯ ТАЯ ДРАСКАНИЦА И ТАКИВА ПАРИ ЗА ТОЗИ ГРЕИДЕР ЗАБРАВИ АКО ЩЕ ДА Е ПЪРДЯЛ ГАГАРИН В ТОЯ КОШ НЕ МЪ ВЪЛНУВА
  • 4 одма

    0 8 Отговор
    Абсолютно грозен и безсмислен кашон !!!
  • 5 Десислава Димитрова

    7 0 Отговор
    колата е уникат ,а проходимостта и е уникална .сега селските пръчки с уазките ще си развият теориите ,но тази кола не е за вас ,караите си буханките и тва е.за съжаление не е и за мен,а много ми трябва :)!

    Коментиран от #10

  • 6 Митко Бомбата

    5 1 Отговор
    -Това е тоталният чудовищен офроуд автомобил а не някакви бръкми от целият свят....За съжаление е само за бога човек а вие си го гледайте на картинки само....Приятно гледане и всички да се преклонят пред тази извенземна машина това не и руски трактор или беларуски комбайн а германски военен камион!
  • 7 Mercedes-Benz

    4 0 Отговор
    Цената е такава, щото Арни го е притежавал и карал, иначе има същия модел за под 30 000 евра на пазара. И да по проходимост задминава и то с доста разните газки и тем подобни, но прост Ганьо като не стига гроздето вика че е кисело.

    Коментиран от #19

  • 8 КЪРТИКА

    1 0 Отговор
    КАТО Е НА АРНИ КВО ДА МУ СТОРЯ ДА МУ ОБЕЛЯ ДВА КАРТОНА ЯЙЦА ЛИ ТОЙ АРНИ ИМА И ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ПОЛЗВАНА ЗА ПРОДАН .........
  • 9 BMW

    3 0 Отговор
    Кърт , може само шапка да му сваляш на бата Арни , защато това което той даде на спорта и киното ти ще трябва здраво да копаш и пак няма да го стигнеш .

    Коментиран от #24

  • 10 честно

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Десислава Димитрова":

    И от камиони ли разбираш Явно не защото в последните 15 години на Париж Дакар на Първо място винаги е КАМАЗ надежден икономичен Непобедим

    Коментиран от #12, #18, #25, #26

  • 11 Лили

    1 1 Отговор
    Това , ще е идеално за някой ловец с два пръста чело!
  • 12 Бидона

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "честно":

    Надежден и икономичен? Ти карал ли си някога Камаз?

    Коментиран от #13

  • 13 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бидона":

    Бидон с ракия мога да изпия но твойта тъпотия няма край. Яд те е нещо щот все са на първо място а много пъти на Първо и Второ и явно Ти само от тротоара си киризил таз велика машина
  • 14 darvara 8989

    0 3 Отговор
    po prohodim kamion ot vietnamkata nqma s dobar 6ofior estestveno
  • 15 Георги

    1 0 Отговор
    Перфектен за СНЕГОРИН по БГ пътища !!
  • 16 ха еврейчета

    0 0 Отговор
    за камиончета ли говорите....TATRA 815 8x8....другото е порнография...събрали се всички камиони по-света да коментират своето тайно общество и всички си казали мнението...накрая се изказал UNIMOG който държал за ръчичка KAMAZ а от ляво MAN каквото сме правили правили досега но TATRA 815 8x8 така ни напълни отзад със нафта че досега и завинаги пушим отвсякъде.
  • 17 опсмопсус

    0 3 Отговор
    Жалко за мерцедес, грозно, отвътре с евтина грозна пластмаса, липсва капка дизайн!
    По-уродливо нещо не бях виждал!
  • 18 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "честно":

    камаз на рали дакар няма нищо общо с конвенционалния такъв.дори в русия предпочитат в пъти по-скъпите волва мерцедеси или скании ,само да могат да си ги позволят.щом толкова разбираш от камиони задаи си въпроса що на свободния пазар камаз е абсолютно незначителна марка?
  • 19 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Mercedes-Benz":

    този с 6,4 литров двигател няма как да го купиш евтинино ,а и да е нов.
  • 20 onia s magareto

    0 3 Отговор
    Деса Поетеса освен от геополитика, разбирала и от транспорт. И икономика. И камиони. И рали Дакар. И КаМаЗ... То това чедо българска майка ли го родила с 200 IQ...? Всъщност да. Нека издигнем Деса Поетеса за президент! С бат Б. за ръчичка ще ни представляват пред света. Даже може и да се вземат. Ще направят сериал по БНТ за тях. А Путин ще си пререже вените на зиг-заг!

    Коментиран от #23

  • 21 Grigo Pate Terorist

    4 0 Отговор
    На мен Пухчо Щайеров зверски ми харесва, но на бай-ганьовците виждам, че за н-ти път ви е кисело гроздето, да не говорим, че г-н Шварценегер е вложил доста усилие, старание и дизайн, че и разум в проектирането, преди да си поръча тази негова бивша офроуд играчка, не зная какво по-добро сте сътворили и платили половин милион за да се създаде, че давате акъл и вещо мнение...
  • 22 хаха

    3 0 Отговор
    драскачи - дизайнери/индЖинери ...много разбирате Ве :-)
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "onia s magareto":

    както писах в преден пост,не се напъваите за тази кола,караите ладата и се хвалете колко била готина и не си струва да се дават толкова пари за този скапан унимог :))!!как да ти обясня, че вълнения пуловер от битака и този на армани са с различни цени :)?
  • 24 КЪРТИКА

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "BMW":

    BMW -ЛИ СИ ДАЧИЯ ЛИ НЕ ТЕ ЗНАМ БАТТТТ ТИ АРНИ АБЕР НЕМА ДАЛИ СЪЩЕСТВУВАШ КВО Е ПОСТИГНАЛ ТВА СИ Е ЗА НЕГО ТЕМАТА Е ДРУГА ГРЕЗДЕИ ЧЕ ТОЯ САНДЪК НЕ СТРУВА ТОЛКОВА КИНТИ ЩОТ БИЛ НА БАТЯТ ТИ АРНИ А АЗ ДАЛИ КОПАМ А ТИ МЪЖЕ ДАЛИ ХАРЕСВАШ ТВЕ Е ДРУГО ..........
  • 25 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "честно":

    Хах КАМАЗ и икономичност? Я не се излагай като не знаеш, КАМАЗ-ът гори 50 на 100, и е страшна каруца, няма този комфорт на Mercedes, Man, Scania,Volvo и други истински добри камиони.
    Вярно е, че там където ходи КАМАЗ, малко камиони могат да отидат, но това е единственият му +. Същото важи и за МАЗ-овете...
  • 26 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "честно":

    Хах КАМАЗ и икономичност? Я не се излагай като не знаеш, КАМАЗ-ът гори 50 на 100, и е страшна каруца, няма този комфорт на Mercedes, Man, Scania,Volvo и други истински добри камиони.
    Вярно е, че там където ходи КАМАЗ, малко камиони могат да отидат, но това е единственият му +. Същото важи и за МАЗ-овете...