28 Януари, 2016 13:54 10 810 4

DeLorean се завръща в бъдещето

  • delorean motor company-
  • dmc-12-
  • завръщане в бъдещето-
  • стивън уин
DeLorean се завръща в бъдещето - 1

Тексаската компания DeLorean Motor Company, специализирана в реставрация на автомобили от култовия модел DMC-12, е получила разрешение да започне серийното им производство 33 години след фалита на оригиналния производител. Колите, добили световна слава покрай трилогията "Завръщане в бъдещето", ще се сглобяват в ограничен тираж от запазени в складовете части от 80-те години на миналия век, съобщава телевизионният канал KPRC2.

Съвременната DeLorean Motor Company няма нищо общо със създателя на DMC-12 Джон ДеЛориан. Основана е през 1995 г. от британеца Стивън Уин, който купува от вдовицата на ДеЛориан Сали правата върху името и останалите във фабриката в Дъблин, Ирландия, компоненти.

DeLorean се завръща в бъдещето

До този момент завръщането на DMC-12 бе невъзможно момент заради законодателството в САЩ. То не позволява серийно производство на автомобили, които не покриват съвременните стандарти за безопасност, дори в ограничени партиди. Миналия декември Конгресът прие промени, с които се разрешава продажбата на реплики на модели отпреди поне 25 години.

Стивън Уин не крие радостта си от развоя на събитията, отбелязвайки, че компанията му отдавна е очаквала този момент и промените в законодателството са повратна точка за развитието й. Шефът на DeLorean се надява да уреди всички юридически спънки покрай серийното производство на DMC-12 до края на годината.

DeLorean се завръща в бъдещето

В случай на успех Уин възнамерява да започне използването на чисто нови части вместо складовите остатъци от 80-те. Компанията преговаря и за доставките на по-модерни и мощни двигатели от General Motors друг производител, чието име за момента се пази в тайна.

Ако всичко първи по план, първата партида съвременни DMC-дванайсетки ще бъде готова в началото на 2017 г. DeLorean Motor Company смята да продава по 300-350 бройки през всяка от следващите 6 години. Реставрираните купета се продават по $45-$50 000, а репликата ще струва не по-малко от $100 000.

DeLorean се завръща в бъдещето


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ирландец

    0 0 Отговор
    "Сали правата върху името и останалите във фабриката в Дъблин, Ирландия", по-скоро в Белфаст и то Северна Ирландия (има разлика)
  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ДА
  • 3

    0 3 Отговор
    Тази кола май била пластмасова и при удар ставала на купчина трески.....
  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    Не е пластмасова, а е първата кола в света с каросерия, направена изключително и само от неръждаема стомана. Сребристият цвят всъщност не е боя а полираният метал.