Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 15:31 26 865 13

Продава ли се Mercedes-ът на Путин у нас?

  • mobile.bg-
  • mercedes-benz-
  • путин-
  • обява
Продава ли се Mercedes-ът на Путин у нас? - 1

Интересна обява, публикувана в сайт №1 за автомобили у нас mobile.bg, разбуни духовете на автомобилните фенове. Става въпрос за бронирана и удължена версия на Mercedes-Benz S-Klasse W140, за която се намеква, че е била използвана като превозно средство не от кого да е, а от Владимир Путин.

Руският президент действително се е возил в такъв автомобил, но дали точно това е неговият - не става ясно. Сравнявайки снимките от обявата и такива с Путин в колата, се вижда, че автомобилите са еднакви, като една от разликите е в джантите, а друга в цвета на тапицерията. 

Продава ли се Mercedes-ът на Путин у нас?
Продава ли се Mercedes-ът на Путин у нас?

Не е ясно как продавачът ще докаже историческия произход на продаваната от него кола, защото ако тя не е била използвана лично от Путин, исканата цена за нея от 3.2 млн лева е прекалено висока. В обявата се твърди, че автомобилът е произведен през 1995 година и е с пробег от само 75 000 км.

Публикувана е на 14 февруари, като е посочено, че колата се намира в София. Бърза справка показва, че подобен S600 Pullman може да се намери и за 10 000 лв. Ето и самата обява, в която пише: "Предлагаме на вашето внимание първата лимузина на Президента Путин...". Вижте я ТУК
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 slavi

    1 0 Отговор
    Който да се е возил 3млн са си 3млн и тая кола не си ги заслужава.
  • 2 slavi

    0 0 Отговор
    Който и да се е возил 3млн са си 3млн и тая кола не си ги заслужава.
    Какво ще получиш за тези 3млн- 21г. кола.
  • 3 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Преди време гледах в документалния филм за ГОН (Гараж Особого Назначения - руския вариант на НСО) че Пулмана W140 на Путин е в музея им, а сега той ползва W220 и W221, така че това може и да е просто друг правителствен автомобил, но да ползват името на руския президент за да искат повече пара. А колкото до цената на модела авторе, оригинален такъв Пулман е над 100 бона, 10 хиляди може да струва някоя американска преработка.
  • 4 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Ето снимки на автомобил със сива тапицерия

    http://www.autopilot.ru/images/2008/11/avto_11_018-4.jpg

    http://vlasti.net/ext/thumbnails/news102013/176759/full.jpg

    Може да е имал и няколко кой знае, това докато не се докаже има да си пишем само...
  • 5 W 140 S 500 L

    2 0 Отговор
    И мощността от обявата не отговаря на истината. Подобни к.с. са характерни за S 500 от тези години, S 600 V 12 е около 400 к.с. Това е поредният т*шак на някой. А ако някой притежава и продава такъв Пулман, дори и да не е на Путин, той има талон и оригинална книжка към колата и там си пише колко точно коня е.
  • 6 Кобрата

    0 0 Отговор
    .*хти и алчните търговци...това си е чиста лъжа и изнудване.
    Нарочно пишат, че е била на Путин, за да откопчат пари от тази стара кочина. То за 300 000 ще си вземеш последен модел S-класа с всички екстри...къв е смисъла да дадеш 3 млн за този стар дарак?
    3 милиона направо си е едно огромно имение!

    Коментиран от #7

  • 7 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кобрата":

    Ако ще и папата да се е возил този Mercedes, цената е много висока...
  • 8 путинн

    0 0 Отговор
    хахахахахахахахахахахахахахахаха да ве аз ли я продавам кога
  • 9 VWandMercedes

    1 0 Отговор
    Така е през първите години S600 е 408к.с а след това е 394к.с.
    Иначе се вижда, че до нея седи абсолютно същата със същите джанти(снимка3).Тези джанти и самите гуми не са обикновени и може да са сложили стандартни щом два бронирани пулмнана са с различни от тези на Путин-ската.Другото интересно е ,че на (снимка4) се вижда тас от лимозина Зил което твърде е вероятно да е в Русия.

    Коментиран от #13

  • 10 Нов чо

    0 0 Отговор
    Кажете на продавача , да не разчита на мен ).
  • 11 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    По-добре да си купа някоя обикновенна w140 вместо да купа тая за тази космическа цена.
  • 12 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    А и тези автомобили са много надеждни аз шофирам такъв и съм много доволен.
  • 13 123

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "VWandMercedes":

    И на снимките на едно Ауди е руски номера. Това е фалшива обява. Колите са снимани в Русия, а на официалния сайт на автокъщата няма такава кола.