Last news in Fakti

23 Март, 2016 07:15 1 815 3

И Mini заслужи наградата за сигурност Top Safety Pick+

  • mini cooper-
  • top safety pick+

След огромния SUV на Audi - Q7 и Mini Cooper спечели най-високото отличие за сигурност на американския институт IIHS. Новото поколение се е развило много в посока сигурност при странични удари и защита на пътниците на задната седалка. От института уточняват, че става въпрос само за двувратото Mini с твърд покрив.

За да заслужи наградата Top Safety Pick+ автомобилът трябва да има много добри резултати при челен сблъсък с ниска и висока скорост, при страничен удар, устойчив таван, както и здрави облегалки на седалките. Освен това трябва да има и добри показания в системите за сигурност - аварийната спирачна система на автомобила е успяла да спре при скорост от 20 км/ч три от общо пет пъти, а другите два е намалила до 2-5 км/ч. При скорост от 40 км/ч Mini скоростта при удар е била намалена средно до 11 км/ч.

Очакваме системата за аварийно спиране да стане стандартна за всички автомобили, като вече 20 марки са потвърдили, че това ще бъде така до 2020 година за всичките им предлагани модели.

Подробни технически данни за моделите на Mini


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Ми много ясно, нали основният принос е на BMW
  • 2 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
    Шведите са най-добрите по тази тема!!!
  • 3 Msux

    0 1 Отговор
    Тия само като ги видя колко абсурдно изглеждат и странния интериор с онова кръглото вътре ...... кой ги бръсне за слива тез?