Last news in Fakti

26 Февруари, 2005 20:11 770 0

Истинското чудо!

  • rinspeed-
  • chopster-
  • rinspeed chopster

Задавали ли сте си въпроса какво би представлявало Женевското автомобилно изложение без участието на фирми като Rinspeed на Франк Риндеркнехт? Отговорът е, че при това положение моторшоуто би попаднало в онази категория драматични събития като хумористично предаване, водено от Къци Вапцаров, Швейцария без шоколад “Милка” или пък примата на българската поп-музика, столетницата Лили Иванова без нов албум!

За щастие Женевското изложение отдавна е извоювало позиции и световна слава, което в съчетание с амбициите на талантливи инженери като щвейцарецът Риндеркнехт го превръщат в това, което е. Именно по тази причина студиото Rinspeed няма да пропусне и тази година да смае посетителите в Палекспо с нестандартни и изключително колоритни предложения.

Топпредложението

се нарича Rinspeed Chopster, като последното е разработено на базата на Porsche Cayenne Turbo. Шедьовърът на Риндеркнехт ще може да бъде поръчван още от април тази година, но преди да точите зъби за него, вземете под внимание цената - Rinspeed Chopster ще се харчи срещу 350 000 евро за базовата модификация...

Иначе новият Chopster, за разлика от показаната през лятото миналата година двуврата версия”, е запазил и четирите си врати, но пък покривът е свален надолу с още 70 мм. Благодарение на това четириколесното изпъква ярко с подчертаната си клиновидна форма, агресивни елементи, стабилната си и уверена позиция. Масивните въздухозаборници, изпъкналите калници и огромните брони определено придават на Rinspeed Chopster достатъчно колоритен вид. Един поглед към 23-цоловите алуминиеви джанти пък е достатъчен да ви подскаже, че швейцарското чудо е готово да се справи с всяко препятствие.

За последното няма как да не допринесе и мощният

двигател

който работи под предния капак на хищника. V-образната хала с осем цилиндъра и работен обем 4.5 литра мобилизира при необходимост 600 к.с.! Максималният въртящ момент също е повече от внушителен - 790 Нм.

С подобно оборудване Rinspeed Chopster “излита” от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди. Спокойно можете да се порадвате със скъпата си “играчка” и при висока скорост. Едва когато скалата отчете 290 км/ч, електронното ограничение на скоростта ще сработи и ще саботира по-нататъшните ви неразумни действия...

Във вътрешността на Rinspeed Chopster също се залага на качеството и компромиси не са правени. Пътниците разполагат с възможността да се возят на четири индивидуални спортни седалки, покрити със скъпа кожа. По средата на салона от край до край преминава средната конзола, която има дъговидна форма. Тя е изработена от въглеродни нишки, а по нея са разположени най-различни удобства като поставки за чаши и устройството за управление на DVD-Player-а например.Всъщност при окомплектоването на Rinspeed Chopster с каквито и да било екстри и глезотии няма наложени ограничения. Принципът е, че всяко желание на клиента би могло да бъде изпълнено, стига джобът му да позволява това...

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА