Last news in Fakti

16 Декември, 2006 11:23 680 0

КТМ X-Bow

  • ктм-
  • ктм x-bow

Австрийските специалисти от KTM смятат да посрещнат новата година на четири колела... В рамките на автомобилното изложение през март 2007 официално ще дебютира расов двуместен екземпляр, който до края на годината ще се появи в ограничена серия на пазара. Адреналиновото изкушение тежи по-малко от 700 кг и се задвижва от агрегати на германския концерн Volkswagen/Audi Group. Базовата версия на модела ще се комплектова с двулитров четирицилиндров FSI мотор с директно впръскване на горивото, чиято мощност е 220 к.с. За тези, които винаги смятат, че на пътя има място за още емоции, ще се предлага двигател от Audi A3, който след провеждане на нужните процедури за “донапомпване” ще радва собствениците си с 300 определено расови кончета.

Монококшасито е дело на майсторите в областта на спортните автомобилни технологии Dallara, като цялата конструкция е изработена от въглеродни нишки. Предното ветроупорно стъкло е високо едва 70 мм, като австрийският атлет съвсем предумишлено е лишен от създателите си и от врати и покрив. При лошо време пилотът, спътникът му и интериорът се “бранят” единствено от лесно монтиращо се платно от непромокаема материя.

Очаква се цената на нестандартното возило да бъде около 40 000 евро, като от компанията производител предвиждат при интерес от страна на клиентите до две години да реализират около хиляда екземпляра годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА