Last news in Fakti

10 Юни, 2016 14:30 5 961 19

Руски "мерцедеси" все пак щяло да има

  • daimler-
  • mercedes-benz-
  • завод-
  • фабрика-
  • русия
Руски "мерцедеси" все пак щяло да има - 1

Министерството на промишлеността и търговията на РФ е одобрило проект на концерна Daimler за строителството на завод за леки коли в Подмосковието. През следващите две седмици трябва да бъде подписан инвестиционен меморандум, съобщава Rambler News Service.

През юни миналата година стана ясно, че Mercedes-Benz замразява плановете си за завод за леки автомобили в Русия заради санкциите, въведени след анексията на Крим и конфликта в Украйна. Въпреки тях обаче буквално преди дни немската компания е открила нов салон именно на спорния полуостров.

Производство на "мерцедеси" в Руската федерация не може да бъде организирано без участието на местен партньор. Според Rambler News Service най-вероятният кандидат за тази роля е КамАЗ, а самата фабрика ще бъде построена край село Есипово в Солнечногорския район на Подмосковието. В момента Mercedes-Benz произвежда в Русия бусове от модела Sprinter Classic.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛИИИИИ

    3 4 Отговор
    И Мерцедес върви стремглаво към дъното... Щом отвориха заводи с Русия и Китай... Смятай.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Goro Lafchi

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "МАЛИИИИИ":

    Смятам,...на печалба ще да са.
  • 3 jambazina

    7 0 Отговор
    Създателя на автомобила знае какво прави.

    Коментиран от #7, #17

  • 4 Читател

    0 0 Отговор
    Сега остава и да ви повярвам!?
  • 5 Трифонов

    3 3 Отговор
    Аз от тая "новина" само един извод мога да си направя - идеолозите на санкциите срещу "Империята на злото" - САЩ и Германия, очевидно ще се разберат с руснаците просто, защото никога и за никого не е било добре да е в лоши отношения с Русия. Особено пък сега, когато Русия няма нищо общо с онова, което беше по времето на пияницата Елцин. Очевидно с едната ръка налагат санкции и изискват от нещастните лакеи на ЕС, към които се числим главно ние, да спазват неотлъчно всичките им идиотски прищевки, губейки стотици милиарди в дългосрочен аспект, посредством загуба на пазари и търговски позиции, трайно влошаване на отношенията на политическо ниво, отчуждаване на две близки в културно, религиозно и етническо отношение държави и т.н., като в същото време, с другата ръка, насърчават и работят на външнополитическо ниво за това немските корпорации да развиват бизнеса си в Русия, да инвестират стотици милиони в руската икономика и т.н... защото такъв завод ще изисква мащабни инвестиции. В същото време ние - държавата с най-нисък жизнен стандарт в Европа, чиито народ в по-голямата си част буквално няма какво да яде, скляпаме на парцали и гледаме как богатата Германия става още по-богата и как кутировките на всички немски компании, независимо от ресора, ще взривят класациите с ръст... включително и посредством развиването на мащабни бизнес проекти в Русия... на фона на уж "санкции" срещу тях. А на фона на цялата тая вакханалия, нашият, този брутален и абсолютно неповторим мухльо - т.нар. президент плевНялиев - се плеснал, с поредното безумно изказване срещу Русия... Честно Ви казвам, до тоя момент не се бях срамувал, че съм българин, обаче от тоя, просто ми идва да потъна в земята от срам!!!

    Коментиран от #13

  • 6 Wishmaster

    3 1 Отговор
    Ха Ха, накрая излиза че няма единна Европа а сиренето е с пари, всичко е борба за пазари и прецакай другарчето си. Дали ще е изненада и северен поток 2?
    Само нашият президент не го разбра това, и ако продаваш чушкопек на Руснаците няма да им пука къде е произведен но когато става дума за туризъм едва ли някой ще иска да ходи във враждебна държава така че нека да я караме по спокоино и да оставим големите магарета да се ритат, което излиза че е на ужким.
  • 7 Роман Ценов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    И аз така мисля! Правилно.
  • 8 Сори

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "МАЛИИИИИ":

    Може пък да го правят с ОРЪЖЕЙНА стомана...
  • 9 Киро

    3 2 Отговор
    Само за информация - в момента ситуацията в Русия е такава, че средната заплата там (32 000 рубли) е по-ниска от средната заплата в България.

    Тъй, че руснаците са се отправили към времената на Елцин.
    В магазините липсват основни храни, все пак Русия не може да се изхрани дори себе си и само внасяше.

    А за господинът по-долу, дето възхвалява руснаците, пише е кОтировка, а не кУтировка.
    И още малко инфо - преди санкциите износът на Германия към Русия беше 3% от общия износ, тъй, че тия митове за "стотици милиарди" - някъде другаде - например в мазето клубче на АтакЪ.
    А ако погледнем нашия износ към Русия и коментарът му става още по-смешен, основният ни партньор е ЕС, Русия е доста назад.

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    само да те питам? в Русия ли си в момента да видиш какво има в магазините, че да твърдиш такива неща. Мога да ти кажа, че си в голяяяма грешка. Ние дори в малък провинциален град магазините са пълни хората си имат пари (кой не се оплаква че иска повече пари дори да получават и по 10 000 евро). Тези статистики не знам кой и от къде ги изкарва но в Русия в момента не е зле въобще, даже се вижда как хората са нахъсани да развижат собствения пазар.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 11 Киро

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Тия глупости ги разправяй на някое атакистче, то може да ти повярва.

    Магазините са "пълни" както от времето на соца - един вид консерви на 3 рафта.
    А пари все още си имат от хубавите години, но скоро и те ще свършат.

    Какъв собствен пазар ще раздвижват бе, 70% от храната Русия я внася?!

    Никой не се оплаквал, че искал повече - ми нали по телевизията ви обясняват, че трябва да търпите, ми търпете тогава, винаги сте си били крепостни селяни и такива ще си останете.
  • 12 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    ха,ха,ха.....хо,хо,хоооо!!!
  • 13 кара Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Трифонов":

    Казал си го точно и ясно както си е. Уви масовата част от населението ни е така чалгизирана и така затъпяла че изобщо не схващат какво им казваш!
  • 14 Мишка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Петър":

    Кирооо Киро спри да гледаш на Боко телевизионните реклами.Излез и виж света и хората около тебе.
    За Русия както казваш и 32000 рубли да е средната заплата то това е около 400+евро.С тия пари Руснака ще живее и ще си купи два пъти повече стоки от Българина със неговата средна заплата.
    Отворете си очите бре хора невярвайте сляпо на лъжите на политиците и на платените от тях журналистически реклами колко много е добре народа на България.
    А Мерцедес както и доста западни автопройзводители правят заводи в Русия не щото Руснака е беден и няма какво да яде.Правят заводи защото има огромен богат пазар и спестяват от мита транспорт на готова продукция и заради по-евтината и добре квалифицирана работна ръка.

    Коментиран от #18

  • 15 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Ооо, специалиста по турската армия "Василий граматик", човека обединяващ две войни в една (6 дневната и Йом Кипур), ти знаещия и можещ всичко . Сега си станал и специалист по руска икономика, веУик си, прекланям се пред глупостта ти

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    манго,пред твоя гении всичко бледнее ,то не бяха латинизаци то не бяха развития на руския резерв...пиши си за джакузито ,козяк чипкането,п....стията ти и не се занимаваи с работи извън тясната ти специализация.
  • 17 укиъп

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "jambazina":

    точно, направили боклук и го хвърлили на боклукаЧ
  • 18 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мишка":

    Доживях някакъв полуграмотен трол, дето пише "невярвайте" и "автопроЙзводители" да ме поучава и да ми казва в какво да вярвам!

    АХ!!!

    Сега малко проста сметка:
    32 000 рубли са към 850 лева грубо. В България средната заплата е по-висока (900 лева и това е официалната, реалната е още по-висока, щото още редовно се крият данъци).

    Цените в Русия са по-високи и това аз ти го казвам от собствен опит.

    И как тогава руснака с по-малко пари ще си купи 2 пъти повече стоки от българина? КАК? Би ли се опитал да обясниш или просто ще смениш ника и ще плющиш глупости от някое друго име??!

  • 19 Мишка

    0 0 Отговор
    Кире....няма да сменя ника споко мой човек.Може и да Съм полуграмотен както казваш....няма да споря.Но поне не Съм слепец и глупак да вярварвам на празни приказки на лъжливи политици и купени медий.Както ти казах и преди свали розовите очила измий си очите стани от пред клавиатурата излез в реалния свят и виж реалността около себе си.Ако все още е останало не промит мозък в черепа ти ще осъзваеш какво ти казвам ако не е то тогава жив и здрав бъди и си живей в твоя розов свят.