Last news in Fakti

12 Август, 2016 05:30, обновена 12 Август, 2016 11:53 32 822 18

Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti

  • vulcano titanium-
  • китайски суперкар
Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti - 1

По-запалените на тема автомобили, може би си спомнят, че преди две години се заговори усилено за италиано-китайското супер купе Vulcano Titanium. Интересното сега е, че този суперкар се продава, при това за доста сериозна сума.

Дизайнът на суперколата е разработен от Stile Bertone с участието на специалисти от поделението на Icona в Шанхай, където е осъществена по-голяма част от проектирането на конструкцията.

Автомобилът се продава на Salon Prive Concours, а цената му е 2.5 млн евро. Ще кажете - "много" и ще сте прави. За по малка сума (€2.33 млн.) може са се купи най-новото Bugatti Chiron и дори ще ви остане някое евро.Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti

Но хората, направили Vulcano заявяват, че това е единствен в света екземпляр с уникален дизайн и характеристики. Екстериорните форми на този "пътен снаряд" са заимствани от дизайна на свръхзвуковия разузнавач Blackbird SR-71.

Каросерията на Vulcano е изработена от титан, а футуристичният салон е снабден само с електронни дисплеи, както и с волан от Ferrari 458. Под тази лъскава обвивка се крие 6.2-литров V-образен осемцилиндров мотор от Chevrolet Corvette ZR1.

Мощността на ултраскъпото китайско бижу е 670 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 2.8 секунди. До 200 пък, Vulcano ускорява за 8.8 секунди. Максималната скорост надхвърля 350 км/ч., а за привеждането на колата в покой се грижат карбон-керамични спирачки.Китайският суперкар е по-скъп от новото Bugatti


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фют

    0 0 Отговор
    Наистина е шедьовър, но пък нужно ли е на човек да горпи такъв висок разход по пътищата, за да се фукас 670 сс? Виж, някой колекционер може да я купи, покрай новият си Мерчо да оди на бач в корпорацията с МВерчото, но да постави на входа и това чудо?
  • 2 мъжкар

    0 0 Отговор
    По-грозно нещо от това не бях виждал.Тияколи взеха да ги правят като на майтап.Започнаха да приличат на едновремешните електронни игри с различна форма и цвят и все грозни.
  • 3 коки

    0 0 Отговор
    предницата е сравнително добре,обаче задницата като е погледнеш и получаваш раздвоение на погледа
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Прилича доста на корвета, с чийто двигател е оборудвана. Със сигурност изработката от титан е много скъпа и единичната бройка също, но да вземат да направят 100бр да падне цената на 200х. долара ще е съвсем друго. Щом използват двигател на Шеви, волан на Ферари, значи не е съвсем оригинално.

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Силно се съмнявам, че може да падне цената на 200 хилки. Титанът е изключително труден за оформяне и то е при това ръчно. Затова на 1вата снимка си личи разминаването, особено на фугата на вратата.
  • 6 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Е КОЙ ЩЕ Я КУПИ ТАЯ БАНГИЯ?
  • 7 борислав

    1 0 Отговор
    Имаше един индиец в един гараж с чук ,и правеше по добри неща.Толкова противно нещо отдавна не се мяркало.Суперкар за суперидиот.
  • 8 киро

    0 0 Отговор
    Какъв е тоя СБИРЩАЙН бе "чайна таун" . Някой си Джеки Чан отишъл на АВТО моргата и почнал да сглобява ,..... и после - дай 2.5 млн евро.
  • 9 мъжкар

    0 0 Отговор
    Няма лошо да се опиташ да направиш нов конкурентен продукт но тази кола е поредното доказателство че всеки се хваща да прави това дето не му е работа.Това определено се и абсолютен боклук.Вътре интериора супер грозен отвън дизайна ужасен.Та по-грозно нещо не бях виждал скоро.Тази кола по грозотия мое да съперничи на продуктите на индийската автомобилна компания ТАТА.Не знам кой ще е толкова луд да даде тия пари за тва грозно нещо ама със сигурност ще се намерят няколко такива балъци.Същите форми на дизайна могат да се получат и в домашни условия като рецептата е следната : ПЪРВО-вземате една стара хонда сивик или както аз обичам да я наричам хонда грозник ВТОРО-качвате се в нея след обилен запой в местната кръчма ТРЕТО-засилвате се с нея и в пристъп на ярост я удряте в първия стълб който ви попадне и ще постигнете точно този дизайн на автомобила който виждаме на статията.

    Коментиран от #14

  • 10 Huidai

    0 0 Отговор
    Lexus LFA s dvigatel na Corvette i volan ot Ferrari, dva kitaiski displeq i 2,5M evro???? Tova e kato "bulgarskata" Sin na Rosen nam si koi... Horata sa napravili Porshe 918, nqma nujda da si bluskat glavite drugite
  • 11

    0 0 Отговор
    Клони към грозновато, но въпрос на вкус.
  • 12 Матрос

    0 0 Отговор
    Титана е скъп,и то много скъп! Едно време имаше едни титанови Нокии които бяха малко метал много пари.Лек и здрав,ама чак пък 2,5 мили.. за тая простия,по скоро не.
  • 13 555

    0 0 Отговор
    Автомобила е уникален и е израз на неистовото желание на Китай да лидерства във всички области.Големия въпрос е... за чем это нужно.
  • 14 женкар

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "мъжкар ":

    В желанието си да се подиграе с дадена марка и модел, този не чак толкова знаещ 'мъжкар'(мъж, който си пада по мъже) без да иска направи реклама на същата тази 'грозна' марка и модел! Благодаря Ви, г-н 'мъжкар'. ;)
  • 15 райта

    0 0 Отговор
    абсолютен щедьовър!
  • 16 Киро

    0 0 Отговор
    Китайски кошник с италиански дизайн.
  • 17 мъжкар

    0 0 Отговор
    Абе господин ЖЕНКАР това аз какво знам и колко знам точно пък ТИ не можеш да го кажеш.Просто изказах моето мнение за тойз грозен китайски боклук който и 20 000лв да струва пак няма да го купя ок ще и от злато да е направен.Но самия факт че ти си склонен да си изкривиш мнението като кажеш че това нещо е хубаво това значе че си готов и да си искривиш половата принадлежност което само по себе си подсказва че НЕ АЗ а ТИ си човека който си пада по мъже.Така че спести си жалките опити за остроумни изказвания защото с тези цели ПЕТ думи в речника словореда и дар словото никак не ти се отдават.

    Коментиран от #18

  • 18 женкар

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "мъжкар ":

    Готвача с рецептите, не вдявате. За хондата сивик става дума. Четете внимателно г-н 'мъжкар'!!! ;)