Last news in Fakti

16 Октомври, 2011 12:20 2 654 3

Volvo тества новото V30

  • volvo-
  • v30-
  • c30

Шведите тестват нов хечбек с пет врати, който ще бъде позициониран в т.нар. компактен клас автомобили. Volvo V30, както ще се казва моделът, да стане конкурент както на премиум автомобилите от сегмента BMW 1er и Audi A3 Sportback, така и на по-стандартните Volkswagen Golf и Ford Focus.

В момента компанията има такъв модел в арсенала си, който носи индекса C30, но той се отличава с авангардна имиджова визия и с недотам практичен салон. Колата на шпионските снимки е покрита с доста силен камуфлаж, но все пак може да се види, че ще разполага с пълноразмерен багажник и напълно функционални пет врати.

Ако досегашният представител на Volvo в компактния клас C30 делеше една и съща платформа с Ford Focus и Mazda3, то V30 ще бъде изграден на базата на седана S60. Естествено при V30 тя ще е скъсена и модернизирана, но новият хечбек ще заимства и двигатели от новото S60.

Най-вероятният общ мотор е 1.6-литровият четирицилиндров агрегат, снабден с турбокомпресор. В седана S60 се предлага в две мощностни модификации - 150 и 180 к.с. По всяка вероятност именно този мотор ще служи като базов в новия хечбек на Volvo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 буко

    0 0 Отговор
    И така да я оставят бива

    Коментиран от #2

  • 2 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "буко":

    @1 Е що ма караш да се мея ве пич-егати кютека е това дърво.180кс -никак не е зле но Опел доказаха к подобен турбо агрегат че нютон-метрите са малко и мотора е нееластичен спрямо конкуренцията.
  • 3 Yes

    0 0 Отговор
    Е тва е идеалната кола за жената - "бронирана" отвсякъде!
    И с оптимален размер, при това!