Last news in Fakti

29 Юли, 2006 17:29 1 791 0

Barabus TKR

  • barabus-
  • tkr-
  • barabus tkr

В рамките на автомобилното изложение в Лондон един от най-посещаваните щандове бе този на британската компания Barabus Sportscars Limited. И преди да си помислите, че е налице правописна грешка и всъщност ще се говори за тунинг ателието Brabus, е добре да поясним, че недоразумение няма, а наистина става въпрос за относително млада като съществуване островна фирма, поставяща си за цел да детронира от първото място не кой да е, а именно най-скоростният сериен автомобил в света - Bugatti Veyron.

Противникът, който има желание да атакува задната броня на звяра, носи кракткото и на пръв поглед доста безлично название TKR, но зад него всъщност се крият изпепеляващ темперамент и впечатляващи технически решения. Британският суперкар може да се похвали с изумителен шестлитров V-образен агрегат с осем цилиндъра, който освен всичко друго е дарен от създателите си с два турбокомпресора. Срещу всичко това култовият Veyron гордо противопоставя W- образния си 16-цилиндров мотор, чийто работен обем достига феноменалните осем литра, но както се вижда от направените тестове, явно британецът разполага с далеч по-голям потенциал. Благодарение на напредничавите технологии, използвани при направата му и гениалните инженерни хрумвания, островните конструктори напомпват мощността на своето отроче до зашеметяващите 1 005 к. с.С подобна екипировка Barabus TKR с лекота развива 432 км/ч, което е с 30 км/ч повече от възможностите на Veyron, който освен това предоставя своите 402 км/ч с уговорката за перфектен пътен релеф и минимален насрещен вятър... Според англичаните TKR слабо се влияе от подобни фактори. Истинската атракция обаче настъпва, когато започнете да засичате времето, за което четириколесното ускорява от 0 до 100 км/ч - точната измервателна апаратура, използвана за теста, отчита 1.67 секунди!

Очаква се цената на Barabus TKR да бъде около 360 000 британски лири-стерлинги, като поръчки за първите екземпляри вече се приемат. От компанията производител се надяват да реализират около 400-500 бройки в следващите три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА