Last news in Fakti

29 Април, 2006 10:22 1 333 0

Американски културист

  • saturn-
  • outlook-
  • saturn outlook

В последно време посетителите на големите и престижни световни изложения, посветени на най-новите постижения в света на четириколесните, със задоволство устаноявяват, че един от традиционно силно представящите се автомобилни гиганти е американската марка Saturn - част от концерна General Motors. Янките не спират да вървят нагоре по пътя към успеха, като почти на всяко крупно моторшоу поднасят по някоя нова изненада на своите почитатели и, разбира се, за зла участ на своите конкуренти. Последната гореща новина от Saturn бе “съобщена” на американска земя - по време на традиционното изложение в Ню Йорк. Там посетителите имаха възможност да се възхитят за пръв път на мускулестото возило, носещо названието Outlook.Зад иначе не кой знае колко атрактивното наименование обаче се крие последната гордост на американските инженери и дизайнери, която представлява не какво да е, а високо функционален и луксозен SUV. Всъщност янките от Saturn са по-скоро дебютанти в този клас, но според единодушното мнение на специалистите това няма да им попречи да навлязат в него с гръм и трясък.

Иначе дългото 4 620 мм возило е разработено на платформата, използвана при направата на Chevrolett Trailblazer, което не би следвало да учудва никого, предвид принадлежността на американския концерн към гиганта General Motors. Освен това Saturn Outlook ще започне да се произвежда серийно още през първата четвърт на 2009 годинa и според запознати с новините от кухнята на GM четириколесното освен в Съединените щати ще се търгува и на Стария континент, само че с едно малко уточнение - в Европа автомобилът най-вероятно ще се предлага като един от топ моделите на Opel. Цената му в САЩ ще бъде между 35 000 и 45 000 долара.

Ако пък съдбата случайно ви срещне очи в очи с американското четириколесно, то определено няма да изпитате сериозни затруднения при разпознаването на родовата му принадлежност. Няма как да сбъркате типичната в дизайнерско отношение за новите автомобили на Saturn радиаторна решетка, впечатляващите въздухозаборници отпред, както и специфичното оформление на дъгите на калниците и монтираните деветнадесетцолови алуминиеви джанти. На фона на тези типични белези обаче дизайнерите съумяват да придадат на Saturn Outlook и негова собствена идентичност, като при това по-скоро е търсено спортно-елегантното внушение, а не грубата сила типична за повечето SUV-ове.

При изработката на интериора конструкторите явно отново са се придържали към концепцията, наложила се при създаваните през последните три-четири години студийни разработки - кокпитът представлява майсторско съчетание между високи технологии, солидна порция лукс и изключителна функционалност.

В техническо отношение създателите на Saturn Outlook гласуват доверие на четиристепенна електронно управляема автоматична скоростна кутия, която може да бъде “вързана” по желание на клиента с два различни агрегата. На разположение ще бъдат шестцилиндров редови двигател с работен обем 3.6 литра, мощност 267 к.с. и въртящ момент от 335 Нм, както и V-образен осемцилиндров мотор с работен обем 5.3 литра, мощност 300 к.с. и максимален въртящ момент от 442 Нм.

Предвижда се при влизане в серийно производство автомобилът да бъде оборудван с двойно предаване, като за сигурността и стабилността ще се грижат антиблокираща система, система за разпределение на спирачното усилие, както и електронно стабилизираща система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА