28 Януари, 2006 20:10 1 410 0

Перла от Изтока

  • infiniti-
  • coupe concept-
  • infiniti coupe concept

В рамките на Северноамериканското моторшоу в Детройт аристократичното подразделение на Nissan - Infiniti, приятно изненада почитателите на марката с поредната си луксозна студийна разработка. Тя носи названието Coupe Concept и е натоварена с отоговорната функция да тества реакциите на клиентите на компанията по отношение на новите дизайнерски решения в Infiniti. Това в пълна степен обяснява факта защо четириколесното се ражда като плод на едногодишните усилия на специалистите в технологичния и дизайнерски център на марката в град Ацуги, Япония. В общи линии

външното излъчване

на автомобила представлява майсторски постигнат баланс между съвършена елегантност и точно премерена доза агресия. Акцентът основно е поставен върху силно издължения и изцяло изработен от стъкло панорамен покрив, масивната V-образна предна броня, продължаваща дълбоко назад до основата на калниците, както и специфичните предни светлини. Страничната линия плавно върви нагоре, което придава на задницата на Infiniti Coupe Concept подчертано динамичен и спортен вид.

Определено на повечето от представителите на мъжката половина на човечеството биха допаднали и алуминиевите апликации по външния дизайн. Така например от олекотения материал са изработени изцяло радиаторната решетка, както и накрайниците на ауспухните тръби. Като декорация алуминият намира място при изработването на множеството лайсни по купето. Истинската атракция обаче си остават двадесетцоловите алуминиеви джанти в типичния за Infiniti деветспицов стил. Последните са “обути” с гуми с размер 255/35 отпред и 275/35 отзад.Използваните при направата на концепткара съвременни LED-светлини, както и миникамерите, които изпълняват ролята, отредена по принцип на конвенционалните странични огледала и огледалото за задно виждане, не оставят никакво съмнение, че самураите стабилно са заложили и на най-новите и съвременни технологии в автомобилостроенето. Изображението от самите камери пък се проектира на специално предвиден за целта монитор. Иначе във

вътрешността

на возилото дори и най-капризните клиенти биха се чувствали достатъчно комфортно. Салонът представлява сложна (и успешна) симбиоза между подчертано спортен кокпит и уютната и комфортна атмосфера, присъща на баровските лимузини. Силно впечатление предизвикват петте кръгли циферблата с аналогови изображения, доставящи на водача най-важната инфорамция за работата и състоянието на основните системи на автомобила. При включено осветление дисплеите се осветяват в приятен виолетов цвят. За улеснение на шофьора азиатските конструктори монтират и мултифункционален дисплей, който обслужва навигационната система, дейността на климатроника и др. На средната конзола са разположени и останалите прибори за управление и навигация, както и задължителният за Infiniti аналогов часовник. Всъщност повечето от детйалите там са заимствани от актуалните в момента модели на компанията M35/45 и FX35/45.

Засега серийното бъдеще на шикозната студия е все още неясно, макар че положителният интерес и оценки на посетителите в Детройт биха могли да активизират фирменото ръководство, още повече, че Infiniti се намира в изключителен подем. След непрекъснато растящите продажби в САЩ от 1989 година насам, японците реализираха бум и в Средния Изток и Тайван, а от миналата година започнаха да завоюват силни позиции и в Корея. През 2006 година се очаква официалният дебют на марката в Русия, а от края на 2007 в Украйна и останалите страни от бившия Източен блок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА