Last news in Fakti

12 Януари, 2017 10:03 77 016 63

Нов вид брутални кражби от BMW-та

  • bmw-
  • 3er-
  • f30-
  • f31-
  • кражба-
  • вандализъм-
  • 140009
Нов вид брутални кражби от BMW-та - 1

Собствениците на BMW 3er F30 имат нов повод да се притесняват за автомобилите си. Апаши буквално изкъртват предния десен калник на баварките, за да откраднат казанчето с течност за почистване на фаровете.

Нов вид брутални кражби от BMW-та

Засега вандалската практика се среща в Русия и Украйна, но челният опит на тамошните бандити обикновено не пътува дълго насам. Бруталната техника явно се налага заради трудния достъп до резервоара и изключително сложната му форма.

Нов вид брутални кражби от BMW-та

Немски премиум модели периодично стават мишена на кражби с епидемични мащаби. Преди време огромен брой "поршета" в Холандия се простиха с фаровете си заради конструктивни недостатъци на крепежа и откритието на местни производители на марихуана, че ксеноновите светлини влияят благотворно върху растежа на тревата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    90 10 Отговор
    Циганййте нямат край!!!!! МИЗЕРНИЦИ!!!!
  • 2 вальо топлото

    182 108 Отговор
    Знаетели защо БМВ са измислили реотана на задното стъкло - за да си топлят ръцете тия дото го бутат зимно време!

    Коментиран от #3, #19, #20

  • 3 Bobi

    83 70 Отговор

    До коментар #2 от "вальо топлото":

    Много оригинално . Това от съучениците ли го научи , или от някой батко в 6-ти клас ??
  • 4 мдам

    59 7 Отговор
    Въпроса е защо им е това казанче??? Най вероятно е скъпо, но все пак колко казанчета ще продадеш?

    Коментиран от #6

  • 5 НикиД

    70 40 Отговор
    Като гледам какви неща се случват в Русия, се радвам, че живея в България!
  • 6 Бау

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "мдам":

    Колкото откраднеш! Това е кръговрат.
  • 7 axelmax

    71 35 Отговор
    Много важна новина.
    Отбраните хора, собствениците на БМВ, стълбовете на нашето общество с една дума " ЕЛИТА от СЕЛО"да му мисли. Нас Какво ни занимавате с глупости?

    Коментиран от #9, #27

  • 8 нанана

    43 1 Отговор
    Абе Бай Ганьо не бил само български герой .... а грешка, то в чужбина бая българи, а и румънци има .....
    Тъпаци за едно казанче, което втора ръка е 20-30 евро прават егати поразията .... ма виновни са и купувачите - що си купуват старо, като новото е 50-на евро, а създават предпоставки за кражби - луда работа

    Коментиран от #13, #59

  • 9 нанана

    21 17 Отговор

    До коментар #7 от "axelmax":

    А като не те вълнува тази новина, що си я чел, бе гражданино?
    Че си отделил време и за коментар....
  • 10 onq s konq

    13 4 Отговор
    Не виждам нищо странно

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    23 10 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Просто трябва да се забрани търговията с части втора употреба, а на пунктовете за отпадъци камера на кантара като се тегли със снимков архив
  • 12 656

    10 6 Отговор
    Е това е нечовешко, по добре терористи да бяха тези извършители.
  • 13 незнайния

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "нанана":

    Ти явно никога не си стъпвал в магазин за оригинални части на БМВ . Само подсказвам , тури още една нула на новото и се сети ,че такива части менте не се правят , щото не са "оборотни" разбираш ли ? Фаровете на Поршетата дето ги смъкваха за няма и двайсет секунди са над три бона чифта и не левове

    Коментиран от #14, #21

  • 14 нанана

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "незнайния":

    Детайлите тук са без особено значение .... щото все пак за да караш такъв автомобил се очаква, че не си броиш стотинките в джоба ....
    Но явно ти подкрепяш поведението на такива тъпи вандали ... е щом е така дано се сблъскаш с тях, пич ;)
  • 15 MMM

    103 2 Отговор
    Ще ви дам пример, за да разберете, че мизерниците ги създава държавата. Карам старо X5. Откраднаха ми огледалото. Това е епидемия.
    Ходих в полицията, писаха и издадоха документ. Ходих при застрахователите, а те ми казаха - не става. Липсващ елемент. Може ти да си го свалил. Отивам за нов 1,100 лв. оригинален, небоядисан. 500 лв. тайвански, но на 140 км/ч се затваря. В ОЛХ при крадците - 250 лв. Отивам в полицията и им предлагам да ходим заедно да го купим. Не ставало. Нищо не могли да докажат. Отивам при застрахователите и им казвам същото - да се оправям. Не ги интересува. Даже полицаят ми каза да си купя счупено от моргата и да излъжа, че е моето, за да го платят. Та, да ви кажа, ние сме си виновни, че ги има тези боклуци....

    Коментиран от #42

  • 16 поливниплощи

    38 0 Отговор
    Явно ще ги ползват за поливане на марихуаната... Тия слобиха цяла лаборатория за трева от автомобили!
  • 17 Трифонов

    33 75 Отговор
    Не, това, което трябва да се забрани е мишките да имат коли! Като направим пътния данък на колите над десет години 5000 лева годишно, ще видите как в любимата ни държава ще останат точно 20% от колите в момента. И извъднъж ще се решат всичките ни проблеми по транспорта - задръствания, емисии на въглероден диоксид, паркиране, ПТП-вия, кражби на части. Някой може да възрази, че пътният данък не се събира, но на това лесно се отговаря - не се събира данъка сега, щото на 80% от возилата, които се валят в калъ навън, данъкът им е 30 лева. Ето защо, общините не го събират - разходът за принудителното му събиране, е повече от самия данък. Но когато е 5 бона на кола, не само ще го събират общините, ами ще отбелязват и рекорди по това направление. Едва тогава цървулите ще разберат, че... КОЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ, ЗА ДА СЕ КУПУВАТ НОВИ И ДА СЕ ПОЛЗВАТ НАД ПЕТ ГОДИНИ САМО ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!!! А в държава, като нашата, трябва да е необходимо да ходиш по улиците с месеци преди да видиш БМВ, а не всеки да се е метнал в по една двайсет годишна каруца и да се прави на страшен, пък в джоба си да няма пет лева да й сипе бензин.

    Коментиран от #33, #38, #63

  • 18 Роман Маверика Ценов

    32 17 Отговор
    На сина ми приятел имаше БМВ но на него му го откраднаха цялото. Сина ми също има но той иска да го продаде, че му писна от ремонти но никой не иска да го купи
  • 19 Умник

    27 1 Отговор

    До коментар #2 от "вальо топлото":

    Cамо където, реотана на задното стъкло не е измислен от BMW.. патента е на auto-union днешен Audi VW ;) пък не знам кой какво е трябвало да бута... Сверка: https://www.google.com/patents/US4109133
  • 20 БМВ

    17 15 Отговор

    До коментар #2 от "вальо топлото":

    КОЛКО ЗИМА ИМА В БГ АРЕ КАРАЙСИ ТАРАТАИКАТА И НЕ МИСЛИ ЗА БМВ

    Коментиран от #23, #24

  • 21 бай Ганьо

    38 6 Отговор

    До коментар #13 от "незнайния":

    Прав си, цените им са ужасяващо и неоправдано високи. В белите държави такива марки се карат от хора, които могат да си позволят скъпата поддръжка, в БГ обаче повечетото им собственици са комплексирани смешници дето не могат да свалят една мадама ако не карат БМВ(а някои даже и тогава не могат)
  • 22 Кракра

    47 7 Отговор
    Винаги съм се чудел как е възможно да караш кола за 30 бона и нагоре и да я държиш на улицата? Че той един гараж струва наполовина.
    Пак опираме до прословутото българско желание да си гъзар, да се покажеш. И после - газова на BMW-то, че много харчи, гуми втора ръка "като нови, карани един сезон" от Богровеца, щото новите са по 400 лева едната, китайски ксенони за 100 лева, щото само крушката за оригиналните е 300 лева... А, и задължително M-лого или китайски M-пакет, какво BMW е иначе. И - аз съм топ гъзар и карам яко BMW.

    Коментиран от #26

  • 23 гост

    20 9 Отговор

    До коментар #20 от "БМВ":

    Аааа я без обиди,че другият път няма да спра да те бутам.
  • 24 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #20 от "БМВ":

    Аааа я без обиди,че другият път няма да спра да те бутам.
  • 25 Селянина с колелото

    29 16 Отговор
    Дано четеш това, моето БМВ има вградени камери точно там където си мислиш че не те виждам, надявам се да го окрадеш, ще платя една торба пари на някой хора след като го окрадеш да те намеря и после няма полиция брато, ръцете на предния капак и няколко пъти като го отворя и затворя и лъжица няма да можеш да хванеш.
  • 26 Кара нова кола

    32 9 Отговор

    До коментар #22 от "Кракра":

    А аз не спирам да се удивлявам на навика на някои да гледат в канчето на съседа. Всеки да си прави колата както му е удобно. Какво ти пречи, че някои е сложил газова? Или оня, с 5-те хиляди данък? Някои не могат да се отърват от соц мисленето за особената ценност на автомобила, дето се казва - колата му е по-мила от жената. В 2017 година автомобилът е необходимост - да те превози от точка А, до точка Б, да си возиш семейството, да вършиш работа.
    Проблемът в държавата е, че няма контрол. Срещу 60-70 лв ГТП минават гробници-убийци. ДАИ защо не ги затваря тези пунктове? Вчера гледам един с летни гуми не може да качи моста Чавдар, върти се и суче. Този защо КАТ не го спре ?
  • 27 BMW

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "axelmax":

    Теб и такива като теб нямате коли вероятно или имате някакви разпадащи се гнилочи и хейтите само елита на селото си точно ти и такива като теб "компетентни"по всичко.Дано им се счупят рацете на крадците.
  • 28 Giotze

    54 2 Отговор
    Имам познати с БМВ-та, Каиени, Тоареци и т.н скъпи и мощни коли. Хората са с пари, но ако може да не плащат нищо. Аз имам френска кочинка 170 коня и плащам 300 в данък. Всички с мощните коли плащат данък 4 - 15 лева, защото са категория N1. Какво да коментирам повече.
    N1 може да бъде дачия логан MCV ама не Х5 или Х6, Каиен, Тоарег и т.н.
  • 29 Иманяма

    16 20 Отговор
    Абе ... какво ревете за тез BMW та ... Пълни кошове с скрап версия ... не струват... само приказки

    Коментиран от #32, #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 BMW

    10 7 Отговор

    До коментар #29 от "Иманяма":

    А кое струва ?Много неграмотни хора пишат коментари тук,защо не се засрамите ?!
  • 33 унуфри

    10 5 Отговор

    До коментар #17 от "Трифонов":

    Хахахахаха,голема гъдулка си,нали ти си същия веее
  • 34 onq s konq

    23 18 Отговор
    Така и никой не се сеща защо "богатите и не им пукащи от санкциите РУСНАЦИ" крадат това казанче с течност за чистачките...АМИ ДА ГО ИЗПИЯТ БЕЕЕ?!!И това отлично го знаят голяма част от драскащите тук и ЖИВЕЕЩИ В РУСИЯ ПОРАДИ ТЪЖНО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА,НО ПРОДЪЛЖАВАТ ОЖЕСТОЧЕНО ДА ПРИЗОВАВАТ ЗА НЕЗАБАВНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС...и превръщане на България в "придатък" на агонизиращата руска икономика

    Коментиран от #35

  • 35 onq s onq

    22 9 Отговор

    До коментар #34 от "onq s konq":

    Пич,ти си тотал щета,ква русия къв евросъюз тук за други неща се говори яко те хапе кучето.
  • 36 Някой

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "Иманяма":

    Тоя симпатяга с данъка за 5к сигурно ходи само с градския транспорт и храни всеки с кола защото когато е трябвало да се развива се е правил на голямата работа и сега е пълна 0, какво му остава освен да храни
  • 37 Shmeker

    16 10 Отговор
    Крадат казанчетата за да изпият течността за чистачките

    Коментиран от #39

  • 38 БМВ

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "Трифонов":

    Заслужаваш да нямаш пари да си купиш и карта за градския транспорт.
    То в такива теми може да прочете човек какви ли не глупости.
  • 39 БМВ

    3 4 Отговор

    До коментар #37 от "Shmeker":

    Може това да им е бонус,но се съмнявам че имат и по голяма цел .
  • 40 sssr

    14 9 Отговор
    Течността за чистачки се пие с охота от тия скотове.
  • 41 Мемфис

    10 17 Отговор
    В Русия всичко е възможно!
    Оскотялите руски получовеци не е изключено да пият и течност за чистачки?
  • 42 Ал Купоне

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "MMM":

    Напълно те разбмрам и съм съгласен с теб, само дето не разбрах : Кой все пак е виновен, че ситуацията е такава, държавата или ние ? Защото аз лично не се чувствам виновен, понеже от крадците и една гайка не съм си купил !

    Коментиран от #54

  • 43 ako

    1 6 Отговор
    ЛЕЛЕИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ЦЦЦЦЦЦЦЦЦ ЛЕЛЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ЦЦЦЦЦЦЦ. баварецу си е баварецццццц.
  • 44 фонзи

    6 1 Отговор
    Сигурно им требе за да си варят ракия
  • 45 Garrincha

    23 2 Отговор
    Бая, глупости прочетох в коментарите - евалла, тъй да се каже ... на чист български ! Най-сладък е оня, дето не иска да караме старите брички ... само той да е арен и с новата колица ... и да го гледат момите - пръв ерген на село ! А, дали е добре !
  • 46 KCH

    18 6 Отговор
    Още нещо за БМВ... Знаете ли второто предназначение на щеката им за масло? Зимата когато видиш сняг я вадиш и я забиваш в него. Ако снега е над линията на минимума пътя е непроходим за БМВ! :)

    Коментиран от #48

  • 47 Маурчи IV

    11 0 Отговор
    Половин час се чудиме за какво им е точно пък туй!
    Освен да изпият течноста за чистачки и казаня да си го тикнат изодзаде нема за кво друго да им е!
  • 48 Селянина с колелото

    9 10 Отговор

    До коментар #46 от "KCH":

    Да точно там я забиваш, а лятото докато видиш какво минава покрай тебе щеката в Гъ...ъ ще сия набиеш, ма не те виня който няма завижда, типичен Българин! Качи се да караш някога БМВ зимата и ще си говорим за коли. Задното предаване не иска само шофьорска книжка, всеки може да лети с предно и 4х4. А за Х-драйв, просто няма какво да ти говоря то тестовете доказаха отдавна че е пъти на Куатрото. Аре живей си в заблуда и тайна надежда някой ден да хванеш перката на самолета.........ако не знаеш какво изобразява емблемата на БМВ.

    Коментиран от #57, #60

  • 49 FAKE

    11 11 Отговор
    Бмв по добре да почнат да се занимават с цветарство и без това правенето на автомобили не им се отдава . Така или иначе само циганите карат бмв , ако няма бмвта може би циганите пак ще се върнат по конете и няма да пречат на хората който карат истински автомобили .

    Коментиран от #52

  • 50 ГоУст

    5 1 Отговор
    Казанче за почистване на фаровете??!
    За чийй **й ми е това казанче бе братче...само това не мога да разбера?
  • 51 Дедо

    11 1 Отговор
    Ми то при нас за една винетка режат стъклото с флекс!Добре е новият калник да е на панти. Като паркираш го отваряш, да се вижда, че няма казанче! Ако още на са го откраднали, вечер го носиш в къщи!

    Коментиран от #53

  • 52 BMW

    5 5 Отговор

    До коментар #49 от "FAKE":

    Говориш като горд притежател на каруца с 1 конска сила, скрий се и прочети някоя книжка да се поограмотиш.Ако е възможно ако не просто не пиши безсмислици.
  • 53 BMW

    8 1 Отговор

    До коментар #51 от "Дедо":

    Много забавно.Попринцип който има пари за такава кола има пари и за гараж или платен паркинг,а ако няма значи квото се случи е на негова отговорност.
  • 54 MMM

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ал Купоне":

    Винаги казвам ние, защото всички сме виновни - че купуваме от такива, че търпим ситуацията, че не сваляме политиците....Всички сме виновни. Иначе, да, купих от крадци, защото не ми оставиха никакъв избор. Не мога да взема огледало за 1,100 лв. да го боядисам за 50, да ми го монтират за още 50 и след два дни да го откраднат, като нито полиция и застраховател ще ми помогнат, нито крадците ще ги накажат....

    Коментиран от #55

  • 55 Мда

    8 2 Отговор

    До коментар #54 от "MMM":

    Намери си по-читав застраховател или най-добре вместо явно ненужната застраховка я вкарай на паркинг или гараж. Така е с "популярните" коли. Аз моя американец не го и заключвам : D

    В Италия гражданската е между 790 и 1300 евра. Много хора по центровете слизат от колите, щото освен разходите няма и къде да се паркира. Не ги тресе балканския комплекс. Никой не се е родил със седалка, срастнала за г.за! Не ми го играйте всички тука умиращ лебед! Ходете повече пеш - идеално е за оросяване и здрава простата. Не може само от асансьора в колата и от офиса на канапето дóма и после да няма шкембета и спаружени паци...

    Коментиран от #56

  • 56 бай брадър

    7 1 Отговор

    До коментар #55 от "Мда":

    Няма застрахователи дето плащат липсващи части. И го разбирам човека, и аз не бих дал толкова пари за тъпото огледало. А на изказванията като нямаш пари що караш кола - ми то по тая логика и под моста да живеем, щото някой може да ни обере къщата...
  • 57 бай брадър

    7 3 Отговор

    До коментар #48 от "Селянина с колелото":

    Да, задното предаване зимата иска и голяма доза мазохизъм:) И само шофьорите на БМВ са асове на пътя, другите сме некадърно простолюдие. Хайде моля те...
  • 58 Дедо

    7 0 Отговор
    Колата която карам в момента съм си я купувал нова! Не е масов модел и не представлява интерес за крадците! Въпреки това са ми свивали тасове, чистачки cd-то и за капак изчоплиха емблемите и надписа на петата врата! В началото на миналата година на мой познат му съсипаха предното стъкло заради винетката докато беше на гости в друг град! Това, че у дома си има гараж, много не му помогна!
  • 59 БМВ на сняг

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "нанана":

    Смело твърдя че никога не си имал БМВ, камо ли произведено след 2005-та - там да видиш цени

    Коментиран от #61

  • 60 заблуден си

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Селянина с колелото":

    Ти сериозно ли,че x drive е по-добро от куатро?Още един заблуден бмв фен.Задното не искало само книжка.Да,не иска и сняг.Ела да ти покажа около мен бмв-та откакто заваля сняг дори не са ги почистили,няма нужда
  • 61 нанана

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "БМВ на сняг":

    И к'во ти да не би да имаш, а и да имаш, искаш да кажеш да се крадат части за да се поддържа ли, бе сладур, сладък?
    Ти наясно ли си, че в белите държави, не е като у нас, БМВ, Мерцедес, Ауди и други коли от висок клас, карат само успели хора с добра кариера или успешен собствен бизнес, които могат да ги поддържат, а не всеки който вземе бърз кредит за да се намърда в издухана кола на 100 години от тези марки за 3 000 лева?
  • 62 незнайко

    0 0 Отговор
    Не съм чувал досега да се краде казанче за течност на чистачки Като е толкова недостъпно защо го крадат ? А тези "умни" шваби, не могат ли да го "омплантират" в подкалника така, че да не може да се маха ? Едно време на Лада, Москвич, Фиат, Запорожец и други, никой не крадеше казанчета ! Сега от екстри към двигателите няма място в двигателния отсек за едно двулитрово "шише" !
  • 63 Параграф 22

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Трифонов":

    Трифонов,
    я ни открехни,ти колко данък плащаш на твоето МПС? 5 лева или 1200 ?!
    Изпитвам някакво любопитство,дали си закупувал чисто нови премиум гуми летни и зимни,спирачните ти дискове ,дали са лпр или едни цимерман да речем...