5 Март, 2017 22:19 6 799 5

Audi Q5 с пет звезди за сигурност от Euro NCAP

Преди няколко дни от регулатора Euro NCAP пуснаха резултатите от редица тестове и средноразмерния SUV на Audi завоюва най-високото отличие за безопасност. Другите участици са били Fiat 500 и Ford Ka+ с по три звезди и Citroen C3 с четири звезди. Постижението не е изненадващо, защото сегмента на луксозните автомобили е жизненоважен за производителите и техните продажби.

Автомобилът е получил оценка от 93% за защита на възрастните пътници или с 4 процента по-високо от това на A4/5, които са на същата платформа. При системите за сигурност обаче, следенето на пътното платно не е получило добра оценка, което е повлияло на общата им оценка.

Другите два SUV, които наскоро заслужиха отличието са новия Land Rover Discovery и Toyota CR-H, като и двата автомобила са с по-високи проценти от германския представител. Най-разрастващият се автомобилен сегмент отдавна приключи с фразата, че "високите автомобили са опасни".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ламбо

    6 1 Отговор
    Браво. За пореден път показаха че са супер.
  • 2 гощо

    9 1 Отговор
    Ауди от години е най добрата немска марка! Цените в шоурумите също го показват за наше съжаление!
  • 3 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    2 1 Отговор
    Ако ТУПАК се возеше в АУДИ дали щеше да оцелее!!!
  • 4 Notorious BIG

    1 0 Отговор
    Тупак го застреляха.
  • 5 Пламен

    0 0 Отговор
    Много добри.. Само АУДИ