Last news in Fakti

23 Март, 2017 07:15 2 829 2

McLaren показа скица на наследника на F1

Хиперавтомобилът P1 е воден за наследник на историческия F1, но при него няма конфигурация със средноразположена седалка. Това водеше само до една мисъл - ще има нова триседалкова машина в бъдеще и това наистина ще се случи. Името на модела ще бъде BP23 и компанията го е определила като хипер грандтуризмо.

Това означава, че той няма да бъде чист състезател, а по скоро нещо от рода на Bugatti - автомобил, с който да развивате чудовищна скорост, при която той ще се движи комфортно. Целта е да се изчисти неговата позиция, защото скоро ще дойде време и за новото поколение на P1, който е най-хардкор модела в момента.

Интересното тук е, че от автомобила ще бъдат произведени само 106 броя, които се оказва, че вече са запазени до един. От компанията споделят, че той ще е хибрид и ще бъде най-мощния и най-аеродинамичния автомобил до момента. Той ще се появи на бял свят през следващата календарна година, а първите му стъпки на пътя ще бъдет през 2019-та.

Със сигурност в хибридната установка ще влезе новият 4.0-литров V8, който носи мощност на 720S, като конските сили определено ще са над 1000, защото P1 разполага с 917.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW

    3 0 Отговор
    BMW MCLAREN ///MF1

    Коментиран от #2

  • 2 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "BMW":

    Само дето новият F1 надали ще има нещо общо в БМВ :-)
    Вероятно ще се изхожда от усъвършенстват двигател от Р1, който си е тяхна разработка в сътрудничество с Рикардо.
    Иначе МакЛаръните напоследък много добри автомобили направиха. А P1 GTR направо кърти отвсякъде и като дизайн, и като яаеродинамика, да не говорим за характеристики. Само цената към 3.5 милиона е .... колкото 1.5 Широн-а, но има защо!