Last news in Fakti

26 Март, 2017 10:00 3 607 2

Състезателна красота от Audi - RS3 LMS

През есента в Париж бе представен един много интересен състезателен автомобил от Audi, който е изграден на базата на купето RS3. Основната му цел са сериите TCR, които само за няколко години набраха много голяма популярност. Там едни от основните конкуренти са VW Golf, който ви показахме съвсем скоро Leon Cupra Cup и Opel Astra.

Автомобилът обаче, се различава значително от стандартното RS3 - тук липсва 2.5-литровия петцилиндров двигател, който е заменен от 2.0-литров TFSI. Мощността е паднала на нужните за хомологация 330 конски сили от стандартните 400, а и скоростната кутия вече е шестстепенна секвенциална. Ускорението от 0 до 100 също е "паднало" до 4.5 секунди, но в състезанията приоритетите са съвсем различни и регулациите трябва да бъдат спазвани.

За аеородинамичните детайли и цялото създаване на амтомобила, спортното подразделение на Audi използва дългогодишния си опит от красивото R8 LMS, който стартира през 2009-та година. Шампионата TCR много напомня за епохалния DTM, който се промени в много по-недостъпна за повечето състезатели крачка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БМЗЛЕ

    0 1 Отговор
    ЗА КО НЕ ГО НАПОМПАТ ДО 900 КОНЯ ТОЗ КОШНИК.. ЗА КО ?
  • 2 onq s golfa

    0 0 Отговор
    За чий чеп е четириврат тоя гоуф?