Last news in Fakti

4 Февруари, 2010 12:15 1 227 1

Piaggio и Enel сключиха договор за развитие на електротехнологии

  • piaggio-
  • enel-
  • gilera-
  • aprilia-
  • vespa-
  • derbi-
  • moto guzzi

Италианският концерн Piaggio Group и енергийната компания Enel сключиха споразумение за сътрудничество в областта на развитието на превозни средства, задвижвани от електроенергия.

В рамките на партньорството, двете компании ще проучват нуждите на потребителите по отношение на мобилността и по-конкретно изискванията на големи фирми, използващи много превозни средства за ежедневни дейности, на които ще се постараят да предоставят иновативни решения.

Друга особеност на договора е, че Piaggio и Enel ще работят сериозно върху изграждане на инфраструктура за зарядни станции, където хибридните и електрически превозни средства да могат да се презареждат за кратко време, което ще позволи на екологичните превозни средства да станат по-масови.

Както знаете Piaggio Group е най-големият производител на двуколесни превозни средства в света, който притежава марките Piaggio, Gilera, Aprilia, Vespa, Derbi и Moto Guzzi.

Enel пък е една от най-големите енергийни компании в Европа, която доставя електричество и газ освен на Стария континент също и в Северна и Латинска Америка. Общите мощности на фирмата са 82 GW, като тя осигурява ток на 51 млн. домакинства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 laverda

    0 0 Отговор
    забравихте laverda която също е собственост на Piaggio Group