Last news in Fakti

28 Август, 2013 12:08 17 127 3

Моторна "тротинетка" от Търново

  • piaggio-
  • ape 50-
  • mobile.bg-
  • велико търново

Съвсем случайно екипът ни засече една доста интересна триколка, която е собственост на Великотърновска автокъща и служи основно за реклама на фирмата. Моторната "тротинетка" всъщност представлява триколка и е дело на Piaggio. Моделът е Ape 50 и разполага с малко 50-кубиково двигателче с мощност от две конски сили.

Полезният товар, който може да превозва триколката, обаче не е никак малък - 205 килограма. Интересното возило е произведено през 1997 година, внесено е наскоро и първоначално е било обявено за продажба. Не след дълго обаче, собствениците на автокъщата решават да го превърнат в подвижна реклама.

Още нещо интересно за серията Piaggio Ape е, че този модел се произвежда от 1948 година до днес. През времето търпи изменения, но като цяло концепцията остава същата - три колела и товарна платформа. Има версия и с доста по-мощен дизелов агрегат, широко разпространен в Индия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Кръстев

    7 0 Отговор
    В Италия се ползват масово. Виждал съм и доста по-големи на вид като да са от войната.
  • 2 ivencio

    8 0 Отговор
    В Италия ги карат такива откакто свят светува,но нашите журналисти не знаят къде става и случайно нещо ако видят в Бг го виждат и ни го показват,но ако знаех че не са виждали такова,отдавна да го бях снимал и изпратил.....След демокрацията всички станаха журналисти,и това е лошо.всеки си пише кво си иска,а тъпите хора се връзват(това последното е извън ВЪЛНУВАЩАТА статия)
  • 3 жуда

    0 0 Отговор
    много е страхотно