Last news in Fakti

3 Юни, 2017 17:47 9 831 12

Какво ново от BMW през май

Какво ново от BMW през май - 1

Встрани от световните новини за марката, през изминалия месец се случиха няколко интересни дейности около BMW, като ще започнем от представянето на аксесоарите на компанията и възможностите за подобрения на автомобилите - BMW M Performance Camp. За повечето от вас името BMW Performance може да говори нещо, но за другите това е поредното наименование, а ние го описваме като възможност за пълна персонализация. Германците са едни от първите в предлагането на тунинг пакети, които обаче, могат да бъдат поръчвани отделно до всеки един детайл, като това включва външността, представянето и вътрешността на автомобила. Тук основно става въпрос за нормалните модели на Баварците, но не изключваме и гамата от М модели.

Всичко започва от външните детайли като по-агресивни брони, добавки към тях, прагове, дифузьори и антикрила. Освен тях, някои други детайли могат да бъдат избрани въглеродни влакна, като това добавя още към визията на автомобилът ви. Към тях спокойно можем да добавим специфичните джанти на подразделението, както и възможността за нова спирачна система с избор от цветове на апаратите. Така преминаваме към ходовата части и представянето - спортни амортисьори, по-дебели стабилизиращи щанги и дори диференциал с механично заключване.

Преминаваме и към мощността с BMW Power Kit, което представлява нов софтуер за управление на двигателя, който обаче, не засяга гаранцията на автомобила. Освен него се предлага и спортна изпускателна система, която помага и за мощността и за звука на автомобила. Във вътрешността също има много възможности за промяна като алуминиевите педали, детайлите от въглеродни влакна, облицовката на ръчната спирачка и скоростния лост и може би най-основното - две опции за волан - стандартния, но с алкантара и червен маркер и състезателния вариант с интегриран дисплей и светлинно означение на оборотите отново покрит с алкантара. За показване на всичките тези допълнения, от компанията представиха новата пета серия G30, за която ще ви разкажем допълнително.

За тези, които искат да представят своята любима марка без да са в автомобила си, от много време BMW предлага и линията Lifestyle, като в нея има няколко нови посоки встрани от аксесоарите, които сме свикнали да виждаме. BMW Motorsport Heritage - класическа линия вдъхновена от 70-те и голямото навлизане в моторните спортове за компанията. BMW Active - новото попълнение за активните с акцент върху камуфлажите от бързосъхнещи и дишащи материали, както и не толкова новата BMW Golfsport линия, която обаче, е с изцяло нова цветова гама и покрива всичко - от облеклото до саковете за стикове. Всичко се допълва и от тази насочена към пистите и адреналина BMW Motorsport. Не пропускаме и велосипедите, към които вече има и електрически представители.

BMW i Performance

Имахме възможността да изпитаме всички автомобили от новата плъг-ин хибридна гама, която носи името I Performance, като към тях прибавихме и обновеното i3 и хибридът i8. Хибридите на компанията до сега само носеха допълнителната буква "е" в името си, но освен това, вече всички преминават под това крило и ще бъдат задвижвани от 2.0-литров бензинов турбо двигател с мощност от 180 конски сили, който идва от 20i версиите и електрически двигател с мощност от 87 конски сили. Общата максимална мощност на хибридната система е 248 конски сили и 420 нютонметра.

Батериите на електрическия двигател, който е позициониран между скоростите и двигателя се намират под задните седалки където се намира и резервоара за гориво, който е с намален обем, за да не се нарушава пословичните за компанията баланс и управление. Това е последното, което може да ви тревожи, защото автомобилът има двойно и повече по-нисък разход от съпоставимия по характеристики 2.0-литров турбо в 30i версиите и може да премине до 50 километра само на електричество. Интересното тук е, че цената на двата варианта няма почти никаква разлика, което не можем да кажем за много други конкуренти. В момента в страната се предлагат хибридни варианти за моделите 2 Active Tourer, 3-та серия, 5-та серия, 7-ма серия и X5.

Какво ново от BMW през май

Ще продължим с темата за хибридите, защото отново успяхме да седнем зад волана на футуристичното i8 и отново много ни хареса. За мнозина споменаването на 1.5-литров трицилиндров турбо звучи нелепо, но автомобилът е създаден по такъв начин, че веднага забравяте за тези характеристики и си представяте V8.

Какво ново от BMW през май

Тягата е налична през цялата време, благодарение на допълващия електрически двигател, сцеплението на автомобила е трудно за свикване, защото е повече от това, което очаквате. Автомобилът остава леко подценяван, но интересното в него е, че е една най-евтините машини с изцяло карбоново шаси на пазара, а и много малко могат да се похвалят с толкова смел дизайн, който извърта глави във всеки един момент.

Освен хибридите, отново се наместихме и зад волана на малкия електрически i3, който вече е с по-голяма батерия - 94 Ah, като това значително увеличава пробега. Интересното тук е, че старата батерия може да бъде заменена с тази, а ако автомобилът е оборудван с range extender - малкия бензинов двигател, който само зарежда батериите, то тогава пробега скача от 180 до 330 километра. В i3 е работено много по рекупирането на енергия и при всяко отпускане на педала, батериите веднага почват да се зареждат.

В теста бе обърнато внимание на маневреността на машината, която позволява наистина впечатляваща поврътливост и радиус на завиване. Автомобилът наистина носи посланието на бъдещето, защото почти всичко в интериора е направено с рециклирани материали. Освен зареждането чрез стандартен 200v ток, за автомобила и всички други плъг-ин хибриди се предлагат зарядните BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus и BMW i Wallbox Connect, които допълнително ускоряват зареждането на батериите.

Какво ново от BMW през май

BMW i официално в България

Оставихме тези иновативни модели за последно, за да можем да ги съчетаем с новината за официалното стъпване на тази част от германската компания, която е обърната изцяло към разработките и технологиите. Така България ще стане 55-тата държава, в която се продават i моделите, към които влизат градския i3, спортистът i8 и всички други плъг-ин хибриди, които вече са под наименованието i Performance.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 3 Отговор
    Май единствената прилика на мойто БМВ с това от последната снимка е,че вратите се отварят по същия начин както багажника ми
  • 2 onq s konq

    7 3 Отговор
    Май единствената прилика на мойто БМВ с това от последната снимка е,че вратите се отварят по същия начин както багажника ми
  • 3 Баварец

    4 6 Отговор
    Моето BMW все едно е правено в каменната ера в сравнение с тези чудеса ....
  • 4 Shmeker

    2 7 Отговор
    Много са грозни. Петицата е почти същата като онази от 2010-та година. Фарчетата са леко изменени.
    Тия хора няма ли да се научат да правят новите коли с нов дизайн? За мен си остава Е39 най-красивата 5-ца.

    А колкото до i3- има също доста какво да се желае за да са стилни.

    i8 го бива горе-долу. Но и то някак си иска да се пипне, изглежда леко не завършено.
  • 5 Shmeker

    1 8 Отговор
    Много са грозни. Петицата е почти същата като онази от 2010-та година. Фарчетата са леко изменени.
    Тия хора няма ли да се научат да правят новите коли с нов дизайн? За мен си остава Е39 най-красивата 5-ца.

    А колкото до i3- има също доста какво да се желае за да са стилни.

    i8 го бива горе-долу. Но и то някак си иска да се пипне, изглежда леко не завършено.

    Коментиран от #10

  • 6 Жоро

    7 11 Отговор
    Нямам интерес към тази пълна с проблеми марка.

    А това малкото синьо дето на нищо не прилича може да е конкуренция само на Фиат Мултипла по дизайн, само дето Фиата е по-качествен
  • 7 Трифонов

    1 5 Отговор
    Ами да, грозни ще станат. Като вземеш най-характерните детайли в дизайна на един автомобил, които подчертават страничните му линии, релефа отстрани и отпред, каквито са лайстните около страничните стъкла, праговете, еър брийдърите, джантите и т.н. и ги вапцнеш в това просташкото черно, включително като съсипеш летите джанти, боядисвайки и тях в черно, като намажеш в черно и бъбрековидната решетка - най-характерния детайл на БМВ в предницата, много ясно, че ще стане грозно. То и Мазерати Гран Туризмо да направиш по тоя начин, и то става тъпо и грозно! Ама като сте тъпи и нищо не разбирате и принудихте производителите да ви предлагат подобни идиотски пакети, лишени от всякаква индивидуалност и естетически достойнства. Как да убедиш един тъпак, дето има акъл, колкото да пази равновесие, че като боядисаш в черно лайстните около страничните стъкла, изчезва цялата странична линия на колата, губи се "извивката на Хофмайстер", а стъклата започват да изглеждат два пъти по-големи, съсипвайки изцяло пропорциите на автомобила. Как да му вбиеш в простата кратуна на облечения с дънки и горнище на анцуг капут, че като сложиш черни джанти, гумите започват да изглеждат по-малки и изглеждат като стоманени джанти без тасове... Така става, когато на плебса му се даде възможност да тегли кредити и да опорочава всичко хубаво и стилно на тоя свят, като го масовизира и принизява до примитивността на собстеното си, ограничено и елементарно ниво!!!
  • 8 Ловеца на поршета

    5 3 Отговор
    BMW е най-добрият автомобилен производител! Автомобилите на този производител въплъщават в себе си най-добрите постижения на немската инженерна мисъл и носят духа на радостта от шофирането! Всички други са просто лишени от емоция моторни превозни средства.
  • 9 Public Enemy

    2 1 Отговор
    Onq s Konq трябва да вземе да си поръча един детайл за Неговото BMW.Така по ще има една част от колата му която е от 21 ВЕК!!!!
  • 10 Андре

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Да кажеш, че i8 изглежда някак недовършено, то определено имаш спешна нужда от лечение... аргументирай се поне, кое точно имаш в предвид ?

    Коментиран от #11

  • 11 Спойлер

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Андре":

    Вчера мина едно покрай мене и честно казано доста ми извъртя главата, изглеждаше доста впечатляващо, обаче.... след като мина се запитах какви бяха тези странни спойлери отзад встрани покрай задното стъкло. Само естетически ли са, помагат ли за аеродинамиката един господ знае( БМВ Инжинерите) :)

    Коментиран от #12

  • 12 Андре

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Спойлер":

    Ясно, да си без вкус, пак си е вкус 😉