Last news in Fakti

4 Юни, 2017 12:38 8 550 3

Папа Франциск получи Opel Ampera-e

Папа Франциск получи Opel Ampera-e - 1

Визитата на Тръмп във Ватикана и получаването на книгата за климатичните промени бе поредния пример за борбата на Папа Франциск за запазването на природата. Те са тръгнали по пътя да станат първата държава, която не отделя въглеродни емисии благодарение на възобновяеми енергийни източници.

По този повод от Opel решиха да се включат в амбициозния проект и дариха на Ватикана от своя електрически модел Ampera-e. Това се случи по време на конференцията “Laudato Sì: the Sustainability of Communication and Innovation”, като лично изпълнителният директор на компанията Карл-Томас Нойман връчи ключовете на автомобила.

Пробегът от 520 километра на автомобила ще бъде предостатъчен за малкия град държава, където дори не може да си развие максималната скорост в общо 110-те акра, но тук това определено е без значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ba4kator

    6 3 Отговор
    Попел
  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор
    Много добър пробег. Защо спряха модела от продажби?

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Shmeker":

    Тези 520 километра дето са ги написали са по NEDC стандартът, при който трябва едва ли не да разделиш на две за да получиш реалния. Като изключим Тесла, останалите производители много обичат да го използват.
    Все пак пробегът му е впечатляващ за тази цена, но GM нямат намерение да го произвеждат в голямо количество. Просто показват, че ако искат - могат.