Last news in Fakti

9 Февруари, 2010 11:32 801 0

МРРБ прави програма за строителство през 2010 г.

  • мррб-
  • строителство-
  • програма

До края на февруари Министерството на регионалното развитие и благоустройството трябва да изготви програмата за строителство, която да реализира през тази година. Става въпрос за инфраструктурни и водни проекти, свлачища, благоустройство. В момента експертите от ведомството изготвяли списъка с проектите, по които ще бъдат възложени обществени поръчки през тази година. За това са се договорили регионалният министър Росен Плевнелиев и Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България, при срещата им. Засега обаче между двамата не са обсъждани конкретни проекти или стойност.
Близо 115 млн. лв. са заложените за 2010 г. пари в бюджета за капиталови разходи на регионалното министерство и на Агенция “Пътна инфраструктура”.
АПИ обаче е бенефициент по оперативна програма „Транспорт“, където за строителството на магистрали и пътища са заложени около 990 млн. евро. По линия на програмата за регионално развитие пък трябва да се усвоят над 500 млн. лв. за ремонт и рехабилитация на пътища II и III клас.
През 2010 г регионалното ведомство ще разчита и на до 81 млн. евро кредит от Световната банка за доизграждането на три язовира - „Пловдивци“, „Нейковци“, „Луда Яна“, и за ремонта на яз. „Студена“ край Перник.
Германската кредитна институция (KfW) пък отпуска на страната ни около 35 млн. евро за финансиране на общинска инфраструктура. Те ще отидат за корекция на р. Русенски Лом в Русе, укрепване на брега при Силистра, както и за свлачище на пътя Варна - Бургас в района на Поморие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА