Last news in Fakti

10 Февруари, 2010 08:35 322 0

Тръжната процедура за лот 3 на АМ „Тракия”

  • автомагистрала-
  • тракия-
  • плевнелиев-
  • процедура

На 11 февруари или най-късно следващия понеделник ще започне тръжната процедура за участъка Нова Загора-Ямбол (лот 3) от автомагистрала „Тракия", съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Очаква се окончателното становище на Министерството на транспорта, уточни той.

Тръжната процедура за следващата отсечка - от Ямбол до Карнобат (лот 4) ще бъде обявена пък по-рано от предвиденото, като разликата от 1 месец ще бъде стопена на две или три седмици. На практика лот 3 и лот 4 ще вървят успоредно, посочи регионалният министър.

„Лот 4 ще го придвижим напред, тъй като наистина в лот 2 научихме много и няма какво повече да изчакваме, те буквално ще вървят паралелно", каза министър Плевнелиев.

До дни се очаква да приключи работата на комисията по избор на фирма изпълнител за строителството на отсечката Стара Загора - Нова Загора (лот 2), прогнозира Плевнелиев. Той припомни, че Обединението "Магистрала Трейс", което представи най-ниска цена от близо 138 млн. лв., ще трябва да даде допълнителна обосновка за постигната цена. "Офертата е амбициозна, но добре премислена", коментира регионалният министър. Предстои обстоен анализ на законите, за да се премине към строителството на отсечката в оказания срок / на 3 май/, дори при обжалване на процедурата, обясни Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА