Last news in Fakti

16 Юли, 2010 16:28 2 403 1

Пътища с голям туристически поток с предимство за летните ремонти

  • пътища-
  • ремонт-
  • плевнелиев

Пътищата с голям туристически поток ще бъдат приоритетни за летните ремонти. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев след връщането си от Брюксел. До следващата година ще бъдат обявени седем нови търга за пътни отсечки на обща стойност 500 милиона евро. Те ще се финансират по ОП "Транспорт".

Сред търговете, които ще бъдат обявени, са две от отсечките на магистрала "Струма" и две от отсечките на магистрала "Марица", пътят Кърджали - Подкова и пътят Гара Яна - Околовръстно шосе.

Според Плевнелиев магистрала "Тракия" е доказателство, че у нас могат да се провеждат честни търгове. По-важното е, че тепърва предстои обявяването на много други търгове по други програми, каза Плевнелиев.

Относно летните ремонти министърът обясни, че фокусът са участъците, които поемат голям туристически поток, но призна, че няма пари за всички проблемни участъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    6 0 Отговор
    "Изпълнителят на ремонта на пътя Добрич - Генерал Тошево - Валентин Зеленченко, управител на "Пътно строителство" АД, пое отговорност да приключи работа предсрочно - за 2 месеца и 20 дни, или около 15 ноември, когато е краят на строителния сезон. Той увери, че финансирането е налице и разполага с достатъчно технически възможности за рехабилитацията.

    От страна на възложителя - МРРБ, Росен Плевнелиев каза, че фирмата дава ниски цени и кратки срокове, но те ще следят строго всичко да е качествено и да не се наложи нов ремонт след една година."

    Сигурно ще се наложи нов ремонт, тъй като за качество не може да се говори. Г-н Плевнелиев заповядайте на новия участък от пътя гр.Добрич-гр.Генерал Тошево, за да се уверите, че парите са отишли на вятъра. Добруджанци май да си бяхте със стария път, той поне си беше равен. Много жалко, че търпяхте цяло лято неудобството на ремонтните дейности по пътя, за да се движите накрая по "дунавски вълни".