6 Декември, 2008 15:09 736 0

Във Великобритания показаха най-бързия електромотоциклет

  • ttx01

На британското изложение NEC Bike Show компания Kingston представи най-бързия в света спортен мотоциклет с електродвигател - TTX01. През декември т.г. започват изпитанията на двуколесното возило. След успешното приключване на тестовете, мотоциклетът ще се отправи на пътешествие по Европа. Ще премине през Португалия , Франция, Германия и Италия. Крайната цел на TTX01 е остров Мен, където през юни 2009 г. ще участва в местното състезание за електромотоциклети.

Според британския вестник Guardian, на изложението е показан само прототип TTX01, построен на базата на един от моторите на Suzuki.

За серийната версия ще бъде използвано собствено шаси, изработено от въглерод. TTX01 е оборудван с два електромотора. Те получават енергия от акумулатор, който може да бъде презареждан до 3 000 пъти. Според конструкторите това е равностойно на пробег от 240 000 километра. След това батерията ще бъде пак работоспособна, но издръжливостта й ще се намали с 20 на сто.

Със зараден акумулатор мотоциклетът може да измине около 80 километра. Презареждането му става в обикновен контакт за два часа.

Мощността на TTX01 е 86 к.с. Според представители на компанията возилото ускорява от 0 до 96 км/ч. за 3.5 секунди. Максималната му скорост е 200 км/ч. Продажбата стартира в края на 2009 г. с цена 20 000 паунда.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА