Last news in Fakti

15 Септември, 2017 19:44 21 815 31

Бракуваха Corvette заради малка пукнатина

  • chevrolet-
  • corvette-
  • инцидент-
  • пукнатина-
  • щета-
  • застраховка-
  • ремонт
Бракуваха Corvette заради малка пукнатина - 1

Собственик на закупен наскоро Chevrolet Corvette Grand Sport се прости с колата си след незначителен инцидент на пътя, при който решил да мине над малко препятствие вместо да го заобиколи. Оглед в сервиз обаче установил, че заради дребна пукнатина на пода автомобилът не подлежи на ремонт и трябва да бъде бракуван.

Тъмночервеният Corvette пострадал на магистрала в Айова. Шофьорът видял как от друга кола отхвръква камък или парче метал. Трафикът бил натоварен и човекът решил да не рискува да предизвика катастрофа, навлизайки в съседна лента или спирайки рязко, и преминал над предмета.

Бракуваха Corvette заради малка пукнатина

Чул се силен стържеш звук, но автомобилът нямал видими щети и стигнал на собствен ход вкъщи. Сериозни повреди не установил и прегледът в сервизен център на Chevrolet на следващия ден, а ремонтът на драскотината по пода бил оставен за след няколко седмици.

Когато обаче въпросът опрял до заплащането, станало ясно, че на трансмисионния тунел има малка пукнатина с дължина около 4 сантиметра. Дилърът се свързал с General Motors, откъдето му съобщили, че точно този детайл не подлежи на ремонт, а при опит на механиците да заварят пукнатината гаранцията ще отпадне, така че е най-добре "корветът" да бъде обявен за тотална щета.

Проблемът се задълбочил още повече, когато компанията, в която бил застрахован автомобилът, дълго време категорично отказвала да възстанови пълната му стойност (базовата цена на модела в Щатите е $65 495). В крайна сметка обаче собственикът получил обезщетението си.

В момента бракуваният Corvette с пробег 14 270 км се предлага на специален търг с пояснението, че подлежи на ремонт на стойност $7 675, но след него гаранцията няма да важи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    42 14 Отговор
    Малоумщина. Това може да се завари във всеки гараж
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това

    58 18 Отговор
    се нарича носещ елемент. След като не може да се замени или отремонтира се бракува. Нищо чудно няма. Знаете ли колко кораби са потънали заради пукнатина от няколко сантиметра. Никой застраховател няма да иска да плаща, ако някой умре с тая кола. Там все още човешкия живот е по-скъп от един таралясник бил той и Курвет.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Ник

    37 3 Отговор
    Дааа! - Няма да има проблем ако бъде продаден в която и да е от бившите СОЦ републики, Африка, Индия, Пакистан, Авганистан , Близкият Изток и да не изброявам всички места, където това се решава за сума от типа на 20-30 лв за заварка. Ако е в Куба вероятно ще струва 10 цента.
    Но... - Това е Америка! - Страната където могат да те осъдят за глупост а да плащат и внуците ти!
  • 5 незнайко

    15 11 Отговор

    До коментар #3 от "Това":

    Не е това което си мислите! Мислите ли, че това е чисто ЖЕЛЯЗО ? Защото ме съмнява, че е от въгларидни влакна композит ! Желязото би се смачкало, но не и скъсало при това протриване! Така, че всичко е наред с бракуването на тази ПЛАСТМАСА , ако ще и да е от въглеродни влакна !!!
  • 6 Spec b

    23 8 Отговор
    Учебник по капитализъм! Мъка-а-а;D

    Коментиран от #10

  • 7 един

    23 8 Отговор
    абе луди ли сте какви заварки какви 5 лв, това нещо се мацва с малко черен полиуретан да не се вижда и колата става чисто нова, не е нужно никакъв застраховател да знае за това, ще се кара още години без никакви ядове....
  • 8 Пазарен Либерализатор ©

    13 5 Отговор
    Изглежда като алуминий. Заварка и отгоре се изшива с една планка, черен спрей и да кара.
  • 9 Бен10

    34 2 Отговор
    На мойта гълъб се изака на капака, май и аз ще я бракувам или ще я обява на търг с 80% по-ниска цена, нема друго спасение
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ккк

    7 2 Отговор
    Градски, не по скоро- гаражни легенди. Хмм! Кои ги знае?
  • 12 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    13 1 Отговор
    По-лесно е да му бракуват колата, заради повреда, която е причинена по негова вина, така че след като остане без автомобил да иде и да си купи пак от тях.

    Коментиран от #13

  • 13 333

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

    Нали застрахователя е платил? Ще си купи пак с парите на застрахователя.
  • 14 Vasik Atanasova

    11 7 Отговор
    ТАЗИ КОЛА Е ВЪРХОВНА ЗА ДРИФТ И СКОРОСТ
  • 15 Vasik Atanasova

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Това":

    ТИ ОГЛЕДАЛ ЛИ СИ ТВОЯТА КОЛА ОТДОЛУ ДАЛИ НЯМА И ТЯ ПУКНАТИНА

    Коментиран от #24

  • 16 Мухахаха

    33 11 Отговор
    7К в зелено?!? :D :D :D Докарайте ми я да и тегля един шев с аргончето за 15 минути без пари. :D Е, може една ледена бира да изпием в гаража за веселото. Америка е идиотска страна, създадена от идиоти за идиоти, управлявана от идиоти и обитавана от идиоти. Пари да ми дават там не отивам.
  • 17 гощо

    9 2 Отговор
    По наще сервизи това ще го чукат тропан заварят вържат с тел и караш яко ахахахахаххах....
  • 18 Dido

    30 5 Отговор
    Българския инжинерен "гений" веднага се развихри!Малоумници били, една заварка и готово, малко аргонче и е като нова!Смешковци!Хората имат истинска застрахователна система - производителя обявява, че колата е негодна да бъде ползвана по начина за който е предназначена, че след ремонта не гарнатира качеството на колата и застрахователя ти я плаща!Тук при тотална щета след катастрофа не ти изплащат цялата застрахователна стойност!В Германия при катастрофа при която са предизвикани усукване на купето или кривини по греди обявяват колата за тотална щета и ти изплащат цялата и това само по Гражданска отговорност!А тук ви цакат с пари с които един детайл не можете да боядисате!Иначе обяснявайте кви сте тарикати, как изпъвате и заваряте. Хората си карат новите коли, а БГ тариката онези дето там са обявени за тотална щета .... Малоумници, нали?!?!

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 19 ba4kator

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Dido":

    Баце недей, сега ще почнат да ти обясняват как не си прав :Д:Д А тука ако ти хвръкне капак на шахта върху колата ще ти напишат акт и до там :Д:Д:ДД
  • 20 Random

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Dido":

    Каквито коли си искаме ще караме.
    Предпочитам някоя кортина отпреди 40 години отколкото нов vw.
  • 21 333

    14 1 Отговор

    До коментар #18 от "Dido":

    Нямам идея защо четете по диагонал, ама явно масово. Единия вика бракували му колата, за да си купи друга, другия вика как застрахователите плащат ей така, без проблем.
    В статията си пише, че застрахователя го е размотавал дълго време. Мен се пробваха да ме цакат застрахователите тук, и малко ги осъдих. Освен, че платиха всичко, което трябва, платиха и 30, 40% лихви върху сумата, плюс съдебни разноски и адвокатски хонорари. Това по Гражданска. Приятелката ми и тя ги съди, и при нея така. Като ги оставяте да им мине номера е така.
    Застрахователните компании са едни от най-мразените фирми в нормалните държави дори.
  • 22 onq s konq

    18 10 Отговор
    Ми ас какво да кажа като кога качих беенвето на канал си видех стелките отдоле ? Ама това беше преди пет години и оттогава не съм я гледал а само избегвам да я карам кога е мокро навънка.Иначе бавареца си държи 200 - 220 на магистралата ама не смея да я карам по силно щото много почва да ми духа отдоле.

    Коментиран от #23

  • 23 лфкгл

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    бмвто, което нямаш, дори 80та година да е пак няма да си виждаш стелките отдолу..
  • 24 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Vasik Atanasova":

    И ти имаш две отдолу!!!
  • 25 Никой

    22 6 Отговор
    Това е работеща държава. Пукнатина на носещ елемент може сериозно да компрометира сигурността на колата при катастрофа и дори да предизвика такава, особено при Корвет направен за спортно каране. Сигурно 80% от вие умници карате 20 годишни таралясници дето са 2 в едно и се смеете как хората предпочитат да не поемат рискове в норналните държави.
  • 26 Алфа Ромео

    15 8 Отговор
    Тези са бавноразвиващи!
  • 27 Мухахаха

    10 7 Отговор
    Носещ елемент... Муахахаха... Щял да причини катастрофа... Мухахаха...
    Дааам, американската култура овреди и нашите хора, обърна ги в идиоти.
    Апропо, аз лично съм доволен от нашите застрахователи. Плащат ми винаги всичко. Е, винаги се пробват, но щом пратя адвоката си да им поговори малко и всичко е наред. България е прекрасно място за живеене, ако не си идиот, разбира се. ;)
  • 28 Ай стига бе!

    2 4 Отговор
    Боже, Боже! Колко неграмотни хора има по този свят, Боже!
  • 29 ПОУЧИТЕЛНО

    5 3 Отговор
    Видяхте ли и разбрахте ли разликата между капитализъм и социалистически комунизъм ? Никога няма да се оправим !!!
  • 30 старо но не закъсвам

    0 0 Отговор
    Като се движа с мойта кола по магистралата ,,на пътна помощ само нови коли качени и закъсали по магистралата хихихи:))))
    Колкото да ли караш нова или стара от точка А до точка Б стигаме за едно и също време .
    От камери не можеш да караш бързо колкото и да ти е бърза колата:))))
  • 31 старо но не закъсвам

    0 0 Отговор
    Като се движа с мойта кола по магистралата ,,на пътна помощ само нови коли качени и закъсали по магистралата хихихи:))))
    Колкото да ли караш нова или стара от точка А до точка Б стигаме за едно и също време .
    От камери не можеш да караш бързо колкото и да ти е бърза колата:))))