Last news in Fakti

31 Октомври, 2017 10:31 7 798 35

Историята на Honda Civic в минута и половина

  • honda-
  • civic-
  • видео-
  • skyline

YouTube каналът Donut Media публикува видео, което проследява еволюцията на един от най-популярните и обичани модели. Историята на Honda Civic е събрана в 95 секунди.

Първият представител на прочутото семейство се появява през 1973 г. Има 1.2-литров четирицилиндров двигател с мощност 50 к.с. Последен в ретроспекцията пък е новият Type R с 320 коня, който стана най-бързият автомобил с предно предаване на "Нюрбургринг".

Това не е първото подобно клипче на Donut Media. Неотдавна каналът пусна видео с еволюцията на Nissan Skyline от 1957 г. до актуалния Nissan GT-R Nismo.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    18 12 Отговор
    прекрасна кола имах такава. имам и hr-v и това е нещо прекрасно

    Коментиран от #2, #4

  • 2 123

    14 25 Отговор

    До коментар #1 от "onlyhonda":

    И двете ти коли са нискобюджетни масовки от нисък клас. Явно трябва да си промениш представите за това, какво е прекрасна кола!
  • 3 Бай Киро

    11 25 Отговор
    Отвратителни коли , много грозни!
  • 4 Тошко

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "onlyhonda":

    Има нещо чаровно в това хората да изпитват сантименталност към определена марка и модел. Аз съм имал само немски коли, като чат пат се е случвало да карам японки за малко(няма да коментирам впечатления, че поклонниците ще започнат да посдкачат). Най-добро впечатление имам от БМВ и Ауди, като усещане, масивно конструирани, добра динамика. Преценката ми се базира на опит и емоцията от шофирането на всяка една от колите които съм притежавал, не на сляпа пристрастност и един приятел каза!!
  • 5 онуфри

    12 7 Отговор
    Клипа (и модела) ми харесва до 2000-а година. До тогава са наистина здрави и красиви. След това са тотално грозни и ширпотребно боклучиви лежащи на стари лаври. Старите хонди са прекрасни машини, много здрави (с изключение на ламарините, винаги това им е било проблем - гният много), но съвременните хонди са едни прехвалени боклуци. Впрочем от средата на 90-те насам за боклучивите хонди.
  • 6 Сам Боха

    25 5 Отговор
    Имал съм Голф4 от 2000г, сега карам Сивик 7 от 2003г. Голфа беше много по-добър като използвани материали, но Сивика за 2 години не знае какво е това сервиз. Много приличен разход, сравнително добра динамика. Имал съм и БМВ и Мерцедес, последния беше 3 годишен като го купих. Не мога да сравнявам тези коли със Сивика, но човек трябва да си направи сметка какво иска от колата, преди да се изхвърли. Аз карам кола, която струва 1/2 от месечния ми доход. Повечето тук карат коли, надхвърлящи годишния им доход. Разни хора, разни идеали.
  • 7 Това автомобил ли е

    11 17 Отговор
    По-отвратителна душегубка от тва хонде - е па нема! То кола направо няма. Еб.си и смешката! Оборудването го търсете някъде в спартанската епоха, а от към изглед мяза на нифелна лагерна количка! Да не говорим за приемственост в годините. Всяко поколение е от различни "бащи, и майки"! Ужас!

    Коментиран от #8

  • 8 Чавдар войвода

    18 8 Отговор

    До коментар #7 от "Това автомобил ли е":

    Отговори си на въпроса, думата душегуб за кои коли се отнася. Давам ти жокер-за 'колите' от VAG-ина групата.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Ервин

    10 11 Отговор

    До коментар #8 от "Чавдар войвода":

    Много жалко човече трябва да си ако обобщаваш неграмотно и неподплатено. В групата на VAG влизат марки като Порше, Ауди, Ламборджини. Едва ли си имал допир до нещо от изброените, но със сигурност караш старо изгнило превозно средство с източен произход.
    Много здраве и пий една студена вода ако ти е сухо гърлото!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Чавдар войвода

    11 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ервин":

    Едва ли ти жалко човеченце си имало допир до тях. И се казва Ламборгини, неграмотно момченце.

    Коментиран от #11

  • 11 Ервин

    9 10 Отговор

    До коментар #10 от "Чавдар войвода":

    Не се тревожи за мене, аз се радвам, че не съм мизерник боготворящ източна ръждясала кола и оплюващ всичко по-хубаво, защото ми е скъпо и кисело. Удари едно валяче върху ръждата преди дъждовете да не се излагаш по улиците..
  • 12 Това автомобил ли е

    6 19 Отговор

    До коментар #8 от "Чавдар войвода":

    Всеки един голф от различните епохи е стил и класа в сравнение с хондето! Всяко едно голфско поколение!

    Коментиран от #14

  • 13 Чавдар войвода

    5 7 Отговор
    Въобще не ми дреме за теб. Тичай да пазаруваш по контейнерите.
  • 14 Ервин

    5 22 Отговор

    До коментар #12 от "Това автомобил ли е":

    Какво му се обясняваш на тоя охлюв, голфа е класи над ръбатия японец. Нито двигателите им са нещо особено, нито адекватен автоматик могат да предложат. Смешна продукция!

    Коментиран от #15

  • 15 Чавдар войвода

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ервин":

    Розов ганглий. И като се събуди-бръкнал в контакта.
  • 16 Японеца

    19 5 Отговор
    Караш без ремонти и не познаваш всички майстори на гоуф, бенве и ауди в страната!
    Без шега сивика е много здрава кола, НО не търси комфорт и екстри.
    Наказва често колите в нейния клас!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 до японеца

    7 10 Отговор

    До коментар #16 от "Японеца":

    И ти си прав японецо, но има лееееки "НО"-та. Караш без ремонти... и следващия собственик прави основен ремонт на мотора, че гори повече масло от бензин (по-точно газ, защото тъпите цвикаджии пестят от гориво и карат на пръдня). Наказваш колите в класа.... ама след като си набил толкова пари, че си могъл да си купиш първокласна бегачка от завода. Това е истината. Няма перфектна кола и сивика го доказва. Има своите качества, които уважавам безпорно. Но далеч не е перфектната кола, дори напротив - много недостатъци има. Особено съвременните модели.
  • 18 Ккк

    4 14 Отговор
    Историята на едно недоразумение
  • 19 Това автомобил ли е

    8 13 Отговор

    До коментар #16 от "Японеца":

    Апропо, почти всички въшки от този клас, ако пък са и без излишни екстри са дураку- и ремонтоустойчиви! Ако си мислиш, че едно, едно... пунто например отстъпва в тези дисциплини на хондето?! Ми че то няма кво да му се потроши или износи безвремево. Както казах - то кола няма, ама европейското поне е по-стилно от японските странни склуптури.
  • 20 Някой

    18 6 Отговор
    Сивик, заедно с най-продаваният модел на всички времена - Корола, са най-добрите коли в класа си! Чисто конструктивно погледнато е обидно за тези марки да ги сравняват с голфове и подобни кекави барутници!

    Коментиран от #21

  • 21 Алфата

    2 18 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Стига бе! Тва трябва да си с душевни и естетически проблеми във възприятията, за да харесваш хонда, тойота /особено/ и субару! Виж, новите мазди са друга бира - направо конкурират алфата на фейс! А предните три изброени... Трагедия!

    Коментиран от #22

  • 22 Някой

    6 5 Отговор

    До коментар #21 от "Алфата":

    Хаха, големи естети сте, ей! Много е хубава колата, ама ако я продадеш най -добре ще направиш!- Така един познат монтьор, посъветва едно време един голям естет..

    Коментиран от #26

  • 23 Гост

    8 9 Отговор
    Абе смотани как може да сравнявате Хонда с немски или италиански нужници(който знае кво е нужник ще му стане ясно) хондата е класи над другите марки автомобило, а за алфа има и хора които не са и чували че има такава таралясница, голфаджии сравнявайте си каруците с москвич, тата, и ппс с 1 магарешка сила като чуете за Хонда и някой все едно ви вкарва нещо в задния двор никога не е късно да поумнеете като си купите Хонда и най старата Хонда е по добра от най новия голф

    Коментиран от #24, #25

  • 24 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    7 8 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Наистина като чуя за хонда си мисля за косачката в задния двор! Само да те питам те вече да не правят коли? Голям си смешник. Пръснах се от смях , хонда и кола ХА ХА.

    Коментиран от #33

  • 25 Хаха

    9 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Наистина ми е жал за хора мислещи си, че Хонда е върха на автомобилостроенето!
    Да, това е марка с история и традиции произвеждаща какво ли не, но откъм коли са средна ръка. Странен дизайн, непретенциозни като агрегати и скоростни кутии поради което са може би надеждни. Нищо повече.
    Не се превъзбуждайте моля ви се..
  • 26 Алфата

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Типичен отговор на нашенче с японско кафезче:"сакън да нИ са мина"! Отличавате се по скръндзотията си: някой казал, че японското е най-надеждно и гле'й на мизерниците сеира!
    Благодаря, залагам на "кеф цена няма" -един живот живея!

    Коментиран от #27, #29

  • 27 Ричи

    4 6 Отговор

    До коментар #26 от "Алфата":

    Как ми оправи деня, отдавна не бях чел нещо толкова точно казано за поклонниците на ИЗТОЧНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, защото са само и единствено това, да те закарат някъде. Кеф нула, усещане нула, управление нула.
    Добре, че Рено купиха Нисан та да ги ограмотят малко и Мазда се представя добре, другото е за контейнера..

    Коментиран от #30

  • 28 bmww

    4 8 Отговор
    Не ми губете времето с джапанки с предно, друго си е да завъртиш Бавареца на мегдано и мадамите да кажат Евалааа!
  • 29 Някой

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Алфата":

    Хаха, никой който ме познава не ми е казвал скрънза. Като оставим това настрана, ти дори и обобщаваш. Сигурно не знаеш, че по света Япония продава най-много коли от коя да е друга страна, това означава според теб много много скрънзи и заблудени хора! Но според мен означава, че злобичката ти е повече и може би ти пречи да мислиш трезво. Иначе си залагай на каквото си искаш, не прочетох някой някъде да те съветва какво да караш!
  • 30 Някой

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ричи":

    Трябва да призная приятелю, че всичко казано от теб е вярно, хахаха...
  • 31 Гост

    5 3 Отговор
    Всички европейски производители на автомобили трябва да се учат от японските. Издържливи, икономични, качествени, имам един познат си купи бмв 6 от магазина и ми показва екстрите, същите тия екстри които ги вкарали в тае 6ца Хонда Legend ги има от 2006г. Правете си изводи кой е по напред с технологиите. Четете и гледайте тв японците какво са направили като технология и после коментирайте. И коя е най продаваната марка автомобили в света Тойота нали така а не мерцедес, фолксваген, бмв или някоя италианска бракма и в арабските държави кои се карат най много пак японските поне те пари си имат и могат да си купят каквато кола искат ама избират японското не че са скръндзи а знаят кое е качествено. Мечтата на циганина да има бмв или мерцедес и ако може да е с бял волан смешници карайте си немските боклуци и не коментирайте японските много сте далече от истината хитлерчета. САМО ЯПОНСКА КОЛА АААА ТО И КОСАЧКИТЕ СА ИМ ПО ЗДРАВИ ОТ НЕМСКИТЕ КЕНЕФИ
  • 32 Гост

    5 3 Отговор
    Да допълня то и корейските станаха по здрави от немските коли
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Алфа Ромео

    2 3 Отговор
    Вземете си Алфа 159 да знаете поне че карате кола, пътно поведение, красота и стил.Но ако нямате пари да я поддържате подобаващо по-добре си вземете по бюджетна кола.

    Коментиран от #35

  • 35 456

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Алфа Ромео":

    Ти пък къде се буташ с тая бракма, бе?