22 Ноември, 2017 10:26 11 205 7

Заснеха ускорението на Tesla Semi

  • tesla-
  • semi-
  • ускорение-
  • видео

В YouTube се появи видео с ускорението на електрическия камион на Tesla. Според официалните данни Semi се нуждае от 5 секунди, за да достигне 60 мили/ч (96.54 км/ч) без ремарке. С пълно натоварване от 36 тона упражнението отнема 20 секунди.

Задвижването на влекача е поверено на четири независими електромотора за всяко от задните колела. С напълно заредени батерии Semi може да измине 500 мили (805 км).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарна икономика

    4 8 Отговор
    Хора за да видите само на къде отива светът на модата ще ви дам един пример:
    Canada's largest grocery chain, Loblaws, pre-ordered 25 and paid the requisite US$5,000 deposit per Semi unit, although the final price information was not yet available.

    Тоест плащат 5000$ за нещо което евентуално ще получат 2020 и то не се знае колко ще трябва да платят за него????

    Вие представяте ли си да се строи жилищна сграда да платиш 5000 лева капаро и инвеститорът да не ти каже 1М ли 100к ли ще струва накрая???

    Коментиран от #4

  • 2 Тесла е гувно

    23 2 Отговор
    Йеее, вече ще драгваме ТИР-овете по магистралите и между светофарите. Мечтата на всеки тираджия-джигит!
  • 3 Кларксън

    13 17 Отговор
    Честито на Бай Илън! Всеки път не вярвам, че ще успее да направи по-безсмислено превозно средство от предишното, но той винаги ме опровергава!
  • 4 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарна икономика":

    Това пък как може да те учуди, след като преди година, почти половин милион пред платиха по 1000 долара, за кола която не бяха виждали дори на картинка? Никой дори не можеше да си представи как ще изглежда интериора, който е меко казано спартански - една дъска един таблет и това ти е арматурното табло. Няма едно копче по него.

    За огромна моя изненада, само 20% си поискаха депозита обратно, след като видяха след година за какво са платили и за какво трябва да чакат още година. За още по-голяма изненада, дори на Илон Мъск, нови 1800 човека на ден от тогава си резервират Модел 3.

    Ти ако беше на негово място, нямаше ли да направиш същото, при положение че вече имаш разработени 2 работещи прототипа?

    Коментиран от #5

  • 5 123

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ами както има хора, които купуват Iphone за 1500 $, при себестойност не повече от 100 $, така и тук.

    Коментиран от #6

  • 6 Ко речи

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Хахаха...тука нищо не каза.....Въобще имаш ли представа каква е себестойността на Теслите че говориш? Преди време някои от премиум производителите даже заявиха, че Мъск продава Модел 3 на загуба...
    п.с. Айфона не е 1500$ при себестойност 100$, а 1000$ при себестойност 360$...ама нали трябва да си чешеш езика.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.