Last news in Fakti

5 Януари, 2018 17:31 8 877 14

Ново Audi A6 или смалена A-осмица?

  • audi-
  • a6-
  • a8-
  • женева 2018

Актуалната четвърта генерация на Audi A6 със заводски индекс C7 се произвежда от ноември 2010 г. и вече е доста остаряла в сравнение с BMW 5er G30 и Mercedes-Benz E-Klasse W213. Новото поколение на модела обаче е почти готово и най-вероятно ще бъде представено на автосалона в Женева през март.

Италианското сп. Omni Auto публикува компютърно генерирано изображение на следващата A-шестица, базирано на папарашки снимки на тестовите мулета. Новият модел явно ще прилича на смалено A8, въпреки че от Audi се зарекоха да престанат с еднаквия дизайн.

Според Omni Auto автомобилът ще бъде дълъг около 4.95 метра. Задното стъкло ще бъде по-полегато, което ще създава впечатление за динамика и спорт без да се навлиза в територията на A7 Sportback.

Дизайнерското вдъхновение от A8 ще продължава и в салона. Традиционните копчета и превключватели ще отстъпят място на два сензорни екрана, монтирани един над друг. Приборният панел също ще бъде дигитален.

По-евтините модификации ще се оборудват с четирицилиндрови двигатели, а по-престижните - с V6. Най-вероятно ще има и хибридна версия с 48-волтова електрическа инсталация и система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране. Също като A8 новата "шестица" ще може да се поръча с автопилот, който управлява колата самостоятелно при движение със скорост до 60 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Ромео

    27 6 Отговор
    Кво стана бе, нали щяхте да спирате конфекцията с матрьошките!
  • 2 Тъпии

    6 17 Отговор
    Няма да я спират да не земат да копуват италянските клозети.мухахахах
  • 3 гост

    16 1 Отговор
    никога повече премиум набутвацияв БГ! да караш а6 на пътища за каручки

    Коментиран от #8

  • 4 Японеца

    14 2 Отговор
    Всичко е написано в заглавието, браво на автора!
    Матрьошки от ваг!
  • 5 МSux

    5 2 Отговор
    Като показваха новата Е клас или 5сер , нямах търпение да отворя статията, тук просто ми е скучно и знам какво да очаквам. Този дизайн го гледаме от 2004та година, тази кола ще има живот 6-7 години демек до 2025. Просто не бих ги предпочел пред горните изброени.

    Коментиран от #9

  • 6 Ввв

    12 2 Отговор
    Пак ли бе ВАГ,пак ли се о.рахте,колко години вече бе?!?!?!
  • 7 Ганчо тариката

    9 1 Отговор
    Грехота е да караш скъпа кола и джип по разбитите пътища на бедна и изостанала българия.За тези пътища само магаре с каруца.
  • 8 Алфа Ромео

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Потресаващи са пътищата ни, караш и ревеш, то не е люлеене, удари неочаквани в предницата.....
  • 9 ВАГ

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "МSux":

    Гледаш го от 2004 ...и от Лексус го гледат ама още не могат да го стигнат.
    Тва се вика :да изпревариш времето.

    Коментиран от #11

  • 10 гощо

    3 2 Отговор
    Тия па се изказаха!!! Къде сравняват дизайна на Ауди с БМВ и Мерцедес! Ако БМВ що годе го докарват то Мерцедес са супер зле! И като говорим за конфекция баш Мерцедес е марката която направи едни нелепи гърбави еднакви неща ще ги нарека,че незнам какво са!?!?
  • 11 мм84

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "ВАГ":

    Колега, май имаш проблеми със зрението, или на пейката пред блока обсъждате само Вагени-Аудита-Шкоди-Сеати. Лексус направиха кола - LC 500, която от Ауди няма да измайсторят поне още 15 години.
    Говорим за ексклузивно гран туризмо с изцялъ ръчна изработка салон, което е разпознаваемо и от Марс.

    Коментиран от #12

  • 12 ВАГ

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "мм84":

    Викам си :дай да видя какво е това LC 500 ,та:
    ами ето и този модел доказва ,че Лексус само копират ,отначало копираха яко Мерцедес ,после Ауди (най вече предница) а това си е чист Нисан ГТР в по "мек"вариант и голяма (като на Ауди) решетка.

    Нищо ново под слънцето .

    Коментиран от #13

  • 13 мм84

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ВАГ":

    Хахаха и по какво лексуса прилича на Ауди и Нисан. Дай снимков материал, с който да се обосновеш.

    Коментиран от #14

  • 14 ВАГ

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "мм84":

    Без значение ,Аудито е красиво ,елегантно , комфортно ...Лексуса е грозотия без собствен стил.Трябва да застанат едно до друго за да се види разликата.

    Хората са го написали ,в света в този клас конкуренти са Еклас ,5серия и А6 другото е след тях ,да не говорим в по-горния клас където са Скласа 7мака и А8.