24 Януари, 2012 11:29 9 323 44

Porsche vs. Infiniti в спор за Гинес

  • porsche-
  • infiniti-
  • m35h-
  • panamera s hybrid

Ако не всички, то доста голяма част от автомобилните производители, които правят хибриди, фиксират вниманието върху тези превозни средства, като силно наблягат на тяхната икономичност и екологичност. Не това обаче правят марките Porsche и Infiniti.

Японците смятат Infiniti M35h за най-бързия хибрид в света и затова решиха да го изправят срещу основния му опонент - най-якия модел с комбинирано задвижване на Porsche, обозначен като Panamera S Hybrid. Прекият двубой между двата автомобила беше доста впечатляващ. Японците обаче победиха, като дори подобриха рекордното постижение.
 
Новото най-добро време, което даде Infiniti M35h, беше с 0.5 секунди по-добро от регистрирания през есента на 2011 рекорд. Така, поне на този етап, Infiniti става притежател на престижната титла "Най-бърз хибрид в света".
 
M35h разполага с бензинов 3.5-литров V6 двигател с мощност 306 к.с. и с електромотор с литиево-йонни батерии, добавящ още 68 коня. Сумарната изходна мощност е съвсем малко по-ниска от сбора на мощностите на двата двигателя - 364 к.с.
 
Infiniti M35h ускорява от 0 до 100 км/час за 5.5 секунди и развива максимална скорост от 250 км/час. Средният разход на японския хибрид е седем литра на сто километра пробег, а отделяните вредни CO2 емисии са 162 грама на километър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милен миленев

    0 0 Отговор
  • 2 Het

    2 0 Отговор
    Чакаме Дошо да се изкаже доволно за Нисан и неговите производни. Иначе, спор няма Инфинитито направо разцепи Порша
  • 3 άγνωστος

    1 0 Отговор
    Супер яката реклама се е получила!
  • 4 Кофти

    1 2 Отговор
    Хайде сега сложете си ръката на сърцето и си кажете, ама ЧЕСТНО - ако ви дават една от двете коли безвъзвратно, коя бихте взели? Я си помислете, дали ще е Инфинитито (да бе, да) или Поршето? Ама иначе говорите празни приказки... Никога не бих избрал точно това Инфинити птред Панамерата, а такива реклами са супер комплексарски от страна на която и да е марка....
  • 5 Име:

    1 1 Отговор
    Ако си мислите че Японците не са добри в премиум сегмента, значи не сте виждали Nissan Maxima и Toyota Crown.
    ето го нисана :
  • 6 Име:

    1 1 Отговор
    Toyota Crown, сами можете да си потърсите как изглежда интериора им....
  • 7 доучланд

    1 3 Отговор
    Разбирасе че ще избера поршето което се сглобява единствено в германия, а японските навсякаде
  • 8 тнвв

    2 1 Отговор
    Неме интересуват секундите избирам поршето
  • 9 Пинко

    2 2 Отговор
    Избирайте поршето, пък аз ще взема инфинитито и със 7 на 100 разход ще прави ластици на такива като вас
  • 10 петър стефанов

    3 0 Отговор
    Няма к'во да си говорим... И Infinity мачка ::)))
  • 11 nikito_blend

    1 0 Отговор
    Това с огледалото беше яко.
  • 12 9ff gt3 rs

    1 2 Отговор
    az ne komentiram nikoga no dnes pravq izklu4enie ta po temata:infinyty sa proveli testove s dvata avtomobila i sa zneli koe da optimizirat i koe ne po kolata im i 4ak togava re6avat da go obqvqt no kakto stava qsno porshe vaob6te ne sa pritesneni ot tva koeto se slu4va za6toto kato pri vsi4o te pak 6te izkarat po barz model i vsi4ko se povtarq bezkraino

    Коментиран от #16

  • 13 кик

    1 3 Отговор
    абе не искам японска кола разберете бе не искам каквато и да е и тя и точка..японски телевизор да японска електроника да но коли от там категори4но не
  • 14 хаахаха

    3 0 Отговор
    Porsche Panamera S Hybrid: дву-тонен седан със задно задвижване, 580 Нм въртящ момент, 3-литров двигател, развиващ от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, максимална скорост 270 км/ч. Струва 107,800 евро.

    Infiniti M35h: по-лек със сто килограм, по-бърз от 0-100 с половин секунда, 3.5-литров двигател, отново задно задвижване. Развива максимално 250 км/ч, а цената му е 55.100 евро - почти наполовина...

    Коментиран от #15

  • 15 Kobester

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "хаахаха":

    @14 Е и????? Пак предпочитам Поршето. Много по-хубаво отвън, по-голямо и по-широко е, много по-красиво е отвътре. Не ме интересува дали от 0-100 ускорява за 2 или 5 секунди, няма да се състезавам всеки ден, така че това е последното което ме вълнува(всъщност хич не ме вълнува). Порше си е порше, кола с много голяма Класа, с главно К, независимо че ги прави ВАГ.
    @13 Сългасен
  • 16 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "9ff gt3 rs":

    @12 Естествено че са правили предварителни тестове, нали ако не бяха или ако поршето биеше нямаше изобщо да правят рекламата, най-вече да викнат човек от гинес и тем подобни, просто защото щеше да е загуба на пари и време.
  • 17 хаахаха

    2 0 Отговор
    до 15 избора си е твои...всеки има право :)

    Коментиран от #18

  • 18 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "хаахаха":

    @17 Естествено, аз си споделям моето мнение ;)
  • 19 Пешо

    1 3 Отговор
    Аз защо си мислех, че директните реклами са забранени ? Т.Е нямаш право директно да казваш аз съм по добър от еди кой си . Тази реклама си плаче за глоба, и това не е български закон само, мисля и в САЩ е така.
  • 20 740D

    1 0 Отговор
    И мойта аскона изпреварваше така жигулитата и москвичите. Сега гледам да я карам по-икономично, защото маслото стана скъпо.
  • 21 порше

    1 2 Отговор
    Освен че е по бърза с нищо друго не е по добро от поршето,сигурно искат да привличат феновете на порше.
  • 22 вввм

    1 2 Отговор
    Да ги видим на писта с завои! Поршето е уникално! Това просто е реклама сигурно са платили на порше.
  • 23 Христо Цветанов

    0 1 Отговор
    Tака... Малко история- Първо до Kobester Фердинант Порше е създател на Порше и създава автомобили още от 1896година 1901 създава първият хибрид в света Porsche Lohner , 1923 създава Mercedes-Benz SS/SSK / Benz Tropfenwagen 1938 създава народен автомобил което всъщтност означава (Volkswagen) по наредба на Хитлер , след това конструира и 16 цилиндрови двигатели и 1948 създава първото серийно Порше и в момента 2мата внуци на Ферди притежават и управляват Фолксваген и Порше който се произвеждат в различни заводи така че Фолксваген не произвежда Порше нито пък обратното има коренна разлика но Порше стой в основата на всичко от където всъщтност всичко е тръгнало ;) Порше - Фолксваген притежават и конструират Bugatti Veyron , Фолксваген притежава Ауди ,Шкода и Ауди притежават Ламборджини (всички нови модели на Ламбо ) са дело на Ауди . А за рекламата бих казал че е много повърхностна , човек когато копува такъв явтомобил не гледа с колко половин секунда е по бърз или по бавен първо човек поглежда автомобила след което се качва вътре и същевременно преценява качеството на изваботка ;)
  • 24 Парадокс

    1 1 Отговор
    АХахахахах предпочитам инфинити, ама тва е ба.и мазния клип...
  • 25 Prelude

    4 0 Отговор
    лимузини не ме интересуват, но е любопитно че Нисан нападат Порше на втори фронт
  • 26 Парадокс

    4 0 Отговор
    Няма значение кой кого напада. Това са два наистина прекрасни автомобила. Без значение е кой кого е преварил. Война винаги ще има между Япония и Германия по отношение на автомобилите. Ще има и привърженици и от двата фронта, но хубаво си е хубаво. И не може да се оспори!
  • 27 Майро ЖДМ

    2 1 Отговор
    Някой да ми отговори как пилета сравнявате кола струваща 50000 и друга струваща 100000......?
    Айде отговорете си на този въпрос и пак се опитайте да сравнявате несравнимото.....
    В клипа ясно се вижда,че става въпрос единствено за УСКОРЕНИЕ , други критертии НЯМА .....
    И все пак ако имам парите (100000) с тях бих си взел едно инфинити и един ГТР.
  • 28 Дошо

    2 1 Отговор
    Фолксваген не произвежда Порше нито пък обратното ... хех
    А що Кайена е на платформата на Туарег?Що Панамера е с 3.0ТДИ на VW?Що Паджун ще бъде Алуди А5 с други тенекии?Що Каджун ще е Алуди Ку5 с други тенекии? Ъ?
  • 29 9ff

    1 2 Отговор
    А бре Разбирач ми кажи кое алди е с аеродинамичните характеристики на Porshe кое алди ами заложен двигател или друго от топ версиите на Porshe.Кво си седнал да ми пишеш глупости.И кажи защо се правят реклама на гърба на Porshe a?
  • 30 Христо Цветанов

    1 3 Отговор
    Абе пич (Дошо) фани прочети малко вместо да се изказваш неподготвен , за незнаещите има сайтове (енциклопедий) като Wikipedia създавайте си мнения след като сте наясно с фактите не се излагайте ;)

    Коментиран от #31

  • 31 ВИП АМГ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Христо Цветанов":

    @30 VAG dokopaha porsche i sasipaha legendarnata marka.shtom e s dizelov motor na kenefa Audi nemi ia hvali.

    Коментиран от #33

  • 32 чмчм

    1 2 Отговор
    И китайците съсипаха легендарната марка мерцедес

    Коментиран от #34

  • 33 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "ВИП АМГ":

    @31 Абе не знам дали са я сасипали, но отвътре най-новото порше е МНОГО по-красиво от всичките стари. Все пак като си купуваш такава кола искаш не само мощност за голяма скорост и добър звук, но преди всичко ЛУКС.

    Ето малко снимки:
    Стари:
    http://images.gtcarlot.com/pictures/50245683.jpg
    http://images.gtcarlot.com/pictures/54708807.jpg
    http://images.thetruthaboutcars.com/2011/09/993int.jpg
    Ново:
    http://1.bp.blogspot.com/-I4AZ9PZng_8/TkxPk_D_QiI/AAAAAAAE3s0/qQqvSypKbME/s1600/2012-Porsche-911-10.jpg

    Иначе и мен ме дразни това че VAG използват едни и същи части за всичките си коли. Някак си тъпо е Lamborghini Gallardo за 400 000, Audi R8, за 250 000, Audi TT за 50 000 и Audi A4(2002-4г.) за 15000 да са с един и същи екран за навицагия(които струва няма и 1000лв), което е смешно, абсолютно смешно. Най-малкото като струва четвърт или половин милион трябва всичко вътре да е направено и изработено от много висока класа и да си личи че караш наистина хубава кола която си заслужава парите, а не да караш R8, вътре половината неща да са като на TT и да се чустваш прее.ан, все едно караш по-голямо ТТ, 5 пъти по-скъпо и 3 пъти по-мощно, пълен та.ак.
    Пример за точно обратното е Порше, до миналата година се различаваха много, малките(911, boxster и т.н.) изглеждаха по един начин отвътре, Cayenne-а по друг, Panamera-та по 3ти, което е много добре измислено и направено.

    Коментиран от #35

  • 34 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "чмчм":

    @32 kolega iavno imash fetish s kiataicite
  • 35 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Kobester":

    @33 eto tova vi e problema na fenchetata na VAG.samo dizaina vi blazni a che pod kapaka e martvec nevi dreme.VAG skapaha dobrata marka porsche.

    Коментиран от #36

  • 36 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "ВИП АМГ":

    @35 Ами кво друго да ме блазни????? Целта е да стигна комфортно и удобно от точка а до точка б, важното е да ми е гот вътре, а под капака...... винаги може да се пооправи, подсили и така нататък. Ако ще се състезавам някъде, тогава ще ме интересува какво има под капака, но като се има предвид че 95% ще е само да се возя/карам, не ме интересува много много. Това си е моето мнение, всеки си има собствени разбирания.
    Ти до колкото знам караш Ес класа, караш я заради това което има под капака и за да се правиш на състезател или я караш заради това че е хубава, здрава, луксозна, удобна(абе всичко най-най което можеш да се сетиш и да се изисква от една кола)?????
  • 37 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    kolega az karam avtomobil koito e ne samo dizain.darja na klasa zashtoto mnogo patuvam i mi triabva zdrav nadejden avtoimobil i ne na posledno miasto nadejden.za tova sam zalojil poslednite godini na mercedes benz i nesam zbarkal.dizaina za men ne e na parvo miasto poviarvai mi.ako tarseh nabivasht se na ochi dizain shtiah da karam Audi no taikato mi triabva nadejdna mashina a Audi ne darjat na kachestvoto a samo na dizaina za men avtomobilite ot VAG sa v grafa ne nadejdni laskavi karuci.S zdrave kolega.

    Коментиран от #38

  • 38 Kobester

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ВИП АМГ":

    @37 Виж по-внимателно какво съм писал.
    "Хубава, здрава, луксозна и удобна."
    Точно каквото и ти казваш - здрава и надежна.
    Никъде не съм казал за красотата и външността. "Опитах" се да кажа че вътрешността на една кола(интериора) е по-важна от външността(екстериора), най-малкото което е, човек като кара седи ВЪТРЕ в колата, за това ме интересува отвътре да е перфектна, а отвън ми е без значение. За Ауди не ги знам колко са надежни, но VW съм срещал доста надежни(сравнително нови).
    Друго което се "опитах" да кажа/докажа е че я караш ес класата не заради това което е под капака(какъв мотор е, колко коня е, как ускорява, набира и т.н., неща които интересуват повечето псевдо състезателчета), а заради надежността(цитирайките) и заради удобството(от возията, функциите и другите "възможности" на мерцедес и на най-високия им клас. Не мога да се изразя много добре(както искам и както го мисля), но мисля че ми схвана логиката.

    Коментиран от #41

  • 39 Христо Цветанов

    0 0 Отговор
    Пак някой се изказа неподготвен !!! Първо Порше и Фолксваген се произвеждат в съвсем различни заводи и това че ги управляват 2мата внуци на Фердинант Порше не означава че 2те марки имат нещо общо . Порше винаги са правели коли с най високо качество на изработка , във всички изпитания за качество на изработка Порше е в челните позиций докато Мерцедес остават много по назад ;)
  • 40 Христо Цветанов

    0 1 Отговор
    Пак някой се изказа неподготвен !!! Първо Порше и Фолксваген се произвеждат в съвсем различни заводи и това че ги управляват 2мата внуци на Фердинант Порше не означава че 2те марки имат нещо общо . Порше винаги са правели коли с най високо качество на изработка , във всички изпитания за качество на изработка Порше е в челните позиций докато Мерцедес остават много по назад ;)

    Коментиран от #42

  • 41 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Kobester":

    @38 ok kolega priemam
  • 42 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Христо Цветанов":

    @40 priatelio procheti poveche info za mercedes benz i za porsche i togava izraziavai mnenie
  • 43 Христо Цветанов

    0 0 Отговор
    Споко прочел съм ;) мнение изразяваш ти аз казвам факти , за такива като теб като за начало има сайтове като Wikipedia ;) Не казвам че Mercedes е "лоша" марка има модели който ми харесват защото гледам естетически на нещата за разлика от повечето хора тук който хвалят това което имат , в тях съществува неосъзнаващ страх че ако карат примерно Hundai хората ще ги мислят за хора без вкус , просто мозакът на всеки човек има различна представа за красивото но както и да е това е дълга тема , не може просто така да плюеш Порше защото караш Mercedes , Порше винаги се слави с качество на изваботка и като най удобна кола за шофиране , и другият път за да те вземат на сериозно изрази факти а не мнение ;)
  • 44 Путин

    0 0 Отговор
    Колега, да бе заложил най-напред на правописа, че потвърждаваш мнението на хората за такива като теб :) И не само Мерцедес е надеждна. Напротив. Доста ненадеждни са и E и S класата според TuV. И не ми излизайте с номерата, че много се карала, та затова и се чупела повече. Ауди A8 също се кара много, дори повече ( пак според TuV), но е на челните места.