Last news in Fakti

24 Януари, 2012 12:37 137 444 72

Най-безсмислените автомобилни екстри

  • екстри
Най-безсмислените автомобилни екстри - 1

Откакто съществуват, всички автомобили имат колела, двигател и седалки. Формулата не се променя - към нея само се добавят второстепенни величини. Не един и два модела обаче ще бъдат запомнени именно със специалните екстри, които ги отличават от всички останали по пътищата. Сайтът jalopnik.com съставя десетката на най-изчанчените опции, за които хората си дават парите.
10. Вазичката за цветя във Volkswgen New Beetle
Най-безсмислените автомобилни екстри

Смисълът на тевтонското разбиране за жизнерадост често убягва на останалите народи. Вазичката във втората серия на Костенурката може би развеселява немците, но за хората с нормално чувство за хумор звучи малко като организираното поклащане на шишковци с 3/4 гащеризони и шапчици с пера по време на дружен запой с бира и вурстчета. Ойларипи!
9. Кабриометърът на Mini
Най-безсмислените автомобилни екстри

Човек сваля гюрука, когато му се ще да тегли една сочна каруцарска на всички злободневни грижи и да се наслаждава на живота. Да се инсталира таймер, който отчита колко време точно е бил сгънат покривът на кабриолета, е меко казано ненужно. Защо му е на някого да документира и измерва безгрижието си?
8. Чадърът във вратата на Rolls-Royce
Най-безсмислените автомобилни екстри

Някои автомобилни производители подаряват на клиентите си фирмени чадъри. Rolls-Royce отива по-далеч от всички и ги монтира в задните врати на лимузините си. Изобщо ли няма кой да пази от дъжда хората, които се возят в подобни коли?
7. Грамофон в арматурното табло
Най-безсмислените автомобилни екстри

Днес качественият звук в колата се смята за част от абсолютно задължителното оборудване дори при най-евтините модели. Само допреди 30-ина години обаче касетофонът (за младите читатели - устройство, което просвирва магнитни ленти в пластмасова кутийка) беше екстра от висш порядък. Направо не е за вярване на какво са били готови автомобилистите преди това, за да се наслаждават на музика по собствен вкус и избор, докато пътуват. На производителите пък явно са били необходими космически технологии, за да стабилизират шасито и иглата на грамофоните, монтирани в арматурното табло.
6. "Арлекинът" на Volkswagen
Най-безсмислените автомобилни екстри

Автомобилните компании влагат огромни средства и усилия в създаването на подходящи цветови гами за автомобилите си. Дизайнерският екип на Volkswagen явно се е натряскал здравата преди съвещанието, на което е взето решението за боядисването на всеки от каросерийните панели с различен цвят. Ако се чувствате неловко, че сте сменили чукнатия калник със здрав, но съвършено различен като окраска от моргата, въобще да не ви пука.
5. Таванът на Nissan Cube
Най-безсмислените автомобилни екстри

Четвъртитият дизайн на Cube си има обяснение. Моделът е проектиран като подобие на хол на колела и всъщност разполага с по-голяма квадратура от много гарсониери в Токио. В момент на просветление стилистите на Nissan явно са решили, че е чудна идея да оформят кората на тавана като дзен градина или като капка, която цопва в пролетна локва. Резултатът може да предизвика нежелани стомашни реакции у подпийнали пътници.
4. "Джентълменската функция" на BMW
Най-безсмислените автомобилни екстри

Тази екстра спокойно може да се бори за титлата "Най-двусмислено име на автомобилна опция". Позволява на водача да регулира позицията на пътника вдясно от него. Всеки да си прави изводите.
3. Превключвателите на мигачите във Ferrari
Най-безсмислените автомобилни екстри

В Маранело несъмнено могат да се похвалят с ненадминати състезателни традиции и правят наистина бързи цивилни коли. Бутоните за включване на мигачите, монтирани на волана, обаче са откровено позьорска екстра. Едно е Алонсо да сигнализира на по-бавния болид пред него да се отмести, а съвсем друго - да потегляш с покупките от моден бутик в Бевърли Хилс.
2. Дамската чанта и гримовете на Dodge LaFemme
Най-безсмислените автомобилни екстри

Chrysler издига угаждането на женската еманципация през 50-те до абсурдни висоти. Dodge LaFemme поставя началото на тенденция, която днес се нарича автомобилна лайфстайл мода. За съжаление това изобщо не помага на модела, който си остава един от най-слабо продаваните в историята на марката.
1. Пояснителните емблеми
Най-безсмислените автомобилни екстри

Чудите се колко предавки има скоростната кутия на колата отпред, какъв е броят на разпределителните валове, как точно се доставя горивната смес в цилиндрите, принудително ли става това, или само с помощта на атмосферното налягане, и дали има ли междинен охладител на въздуха? Няма проблем! Стотици дизайнери са се трудили неуморно, за да обяснят нагледно постиженията на колегите от конструкторските отдели.

Най-популярната пояснителна емблема на всички времена е може би надписът "Turbo". През 80-те японските производители държаха задължително да уведомяват света, че някои от моделите им разполагат с "5-Speed", а мнозина в Америка вероятно още смятат, че в Honda просто са сбъркали с изписването на Civic в абревиатурата CVCC. На почит се радва и емблемата "DOHC", докато "DIESEL" си има някакво оправдание. Как иначе да се обясни на околните през 80-те защо чисто новият Mercedes-Benz пуши, трака и ускорява като багер?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    31 3 Отговор
    Не знам за вас, но повечето от тия екстри хич не са безсмислени. Грамофонът е бил начина да слушаш музика в колата си преди касетофона, чадъра във вратата на ролса е супер екстра, виж vw арлекин ми се вижда ужасен. Мигачите на ферари пък защо да са екстра?? Просто от там се сменят за по-лесно. Много неща се правят от волана на едно ферари.... Любимата екстра в колата ми е hill holder-a, механична система при която когато спра под наклон (чрез едновременно натискане на спирачката и съединителя) , след това като пусна спирачката колата не тръгва назад и мога да си подавам газ свободно. Така тръгването под наклон става без да мръдна сантиметър назад. А пък означителните табели са си готини....

    Коментиран от #72

  • 2 qwerty

    12 9 Отговор
    Ти грамофон на живо виждал ли си? Да сложиш такъв апарат в кола е като да спринтираш с кана вода на челото

    Коментиран от #3

  • 3 Име:

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "qwerty":

    @2 Аз дали съм виждал на живо грамофон? Имам 2 вкъщи и то много стари (навиват се с пружина). По нашите пътища от дупките доста ще подскача иглата но това не е било в България. Плюс това това са били грамофони специално за коли и не са били 1 и 2 колите с грамофони. Пък и не е казано че ще караш и ще сменяш плочи едновременно. Може да отидеш някъде с колата си и да си пускаш музика. Не е чак толкова безсмислена. Друг е въпроса че вече все по-рядко имаме възможност да ходим някъде с колите си безцелно....
  • 4 мммъ

    16 1 Отговор
    Таванът на нисан екстра ли е? По скоро статията е безсмислена!
  • 5 Турбоманя

    22 1 Отговор
    "Чадърът във вратата на Rolls-Royce" и "Превключвателите на мигачите във Ferrari" ми се виждат много хубава екстра, ако можех, бих си поръчал такива екстри за следващата ми кола
    ;-)

    Коментиран от #45

  • 6 Каро

    3 4 Отговор
    "Таванът на нисан екстра ли е? По скоро статията е безсмислена!" А според теб какво е, да не би да е някое суперфункционално решение.

    Коментиран от #9

  • 7 Фул Екстри

    24 1 Отговор
    -Костенурката си е типично дамска кола - всяка жена обича цветя.
    -Чадъра във вратата на РР си е точно, за да те пази от дъжда - иконома те изпраща до колата, сгъва го и го прибира във вратата, е през собствената ти бизнес сграда портиера го изважда и те изпраща до входа.
    -А защо хората да не слушат любимата си музика в колата със стабилизирана плоча и игла?
    -На VAG са им останали разноцветни детайли от незавършено производство и са сглобили Арлекин :)
    -Тавана на Нисан НЕ е екстра.
    -Регулирането на "чужда" седалка във висок клас лимузина далеч не е от вчера и далеч не е безсмислено... но трябва да помислиш малко или поне веднъж да си виждал такава на живо!
    -Мигачите на Ферари се включват интуитивно от волана, за да не се отклонява вниманието на водача, докато шофира с 200км/ч!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    -Пояснителните табели, са отличителния знак на всеки модел - без тях....

    ОЧЕВАДНО статията е изсмукана от пръстите на някой жирналист БЕЗ работа :)

    Коментиран от #14

  • 8 740D

    9 1 Отговор
    Асконата ми имаше в пъти по-полезни екстри, като например люлеещи се седалки, автоматично сваляне на стъклата ( на тези, които могат) след затваряне на вратата(понеже са провиснали), кофата с инструменти, зад шофьорската седалка, която оплътнява облегалката, защото е счупена и още много други.
  • 9 мммъ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Каро":

    @6 Екстра е някаква опция в колата,а таванът на нисана не се брои за екстра! Още много имаш да учиш.
  • 10 Васил Минков

    7 1 Отговор
    Чисто новия дизелов мерцедес от 80-те минава до 1000000 км, нещо, с което съвременните му събратя не могат да се похвалят.
    Има 20-30 годишни екземпляри в завидно здраве по улиците. Нов такъв да пуши и трака - абсурд.
  • 11 ivan

    6 1 Отговор
    Ако заглавието на статията беше друго , можеше да се получи приятна статия ... Така поставена статията има два извода за автора - жена или мъж , който никога повече през живота си не трябва да пише такива статии или въобще някъде да споменава думата кола !! Особено на 1 - во място да сложиш това .. Всеки истински мъж изпитва уникално щастие от оригинален надпис v8 на колата си , но това не може да бъде обяснено нито на автора нито на която и да е жена ..
  • 12 miti

    4 4 Отговор
    поредната много тъпа статия !
  • 13 хичо

    1 3 Отговор
    Ти нали написа по-умна!
  • 14 Kobester

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Фул Екстри":

    @7 Доста статии са изсмукани от пръстите на хора без работа.
    @11 Много си прав Иване
    @13 А ти какво написа???

    Според мен тавана на nissan cube е много готин, не бих казал, че е излишно, добре са го измислили. Gentleman-ска функция звучи интересно. Мигачите на волана е МНОГО добра екстра, по-добре на волана, от колкото на някакви лостове зад него. Пояснителните табели също са готини, а и така можеш да разбереш повече за колата, дали е s320, дали е s500, дали е amg, дали е 4matic, дали е kompressor, а и е по-хубаво с надписи. Чадъра в задната врата също е яко измислено. Примерно пътуваш в дъжда, возиш се отзад, шофьора отпред, стигаш до определеното място, отваряш вратата, вадиш чадъра, слизаш и заминаваш, а шофьора продължава към паркинга, звучи и ще изглежда много яко и изискано. Така че според мен излишни са само 2,6,7,9 и 10.
  • 15 Пешо

    2 1 Отговор
    Най-безмислената екстра ми се вижда вазичката и не заради друго ами понеже, съм опитвал в мой автомобил да слагам подобно нещо, е като напече слънце и в колата стане 50-60 + градуси всякакви цветя си заминават.А идеята все пак е да останат там поне няколко дни . Но нестава. А това с емблемите е чара на колата. И за мен човек който каже, че това е безмислено въобще не трябва да има нищо общо с колите! А шарения голф си мислех , че някоя фирма за автобои си прави реклама и чак сега разбирам , че си и заводско. Много ми е смешно , но има хора които сигурно ги кефи!
  • 16 mitko sivkov

    1 5 Отговор
    СТАТИЯТА Е МНОГО ТЪПА АБЕ ТИЛИ ШЕ ДАВАШ АКЪЛ НА ФЕРАРИ НА РОЛС А??? КАТО СИ МН УМЕН И ЗНАЕШ КАК СЕ ПРАВИ КОЛА АИ НАПРАВИ МИГАЧИТЕ БИЛИ ТЪБИ ДЕ ДАГИ СОЖАТ НАЛИ ИМА ПЕРА ЗАД ВОЛАНА..............

    Коментиран от #18, #30

  • 17 slim до 16

    1 1 Отговор
    ти неграмотен ли си какъв си?статията не е безмислена с изключение на номер 8 според мен.
  • 18 Самуил Златев

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "mitko sivkov":

    @16 Митееее, не се пали бе брат ами вземи си пооправи малко българският правопис че според мен мъничко ти понакуцва. Жив и здрав
  • 19 Абу Арз

    2 1 Отговор
    Това, че са Ферари и Ролс Ройс означава, че не могат да правят недоразумения ли ?
  • 20 Mupo

    1 0 Отговор
    Мигачите на ферари са МНОГО добра екстра докато не завъртиш волана половин оборот и тогава става цирка с МНОГО добрата идея...

    Коментиран от #63

  • 21 арлекин

    2 0 Отговор
    само да вметна за арлекинчето, цветовете не са случайни !!! Като си си удариш жълтия калник и го смениш със син, колата от арленкин става колата на тъпака със синия калник ;).

    Поздрави на трезвения екип на фитки бг :))))
  • 22 Тошко Станчев

    3 0 Отговор
    абсолютно нищо не разбрах от ваште журналистически екстри.......
  • 23 екстра

    3 0 Отговор
    Къде е екстрата на шарения голф

    Коментиран от #25

  • 24 до 20

    2 2 Отговор
    Те в нормалните страни първо дават мигач и тогава завиват, а не едновременно!
  • 25 екстра нина

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "екстра":

    @23 екстрата е в това че сменяш ръждивите детайли и голфа става пак екстра
  • 26 Пирамид Хлътков

    2 2 Отговор
    Тази статия е мега зле.
  • 27 чичко

    1 6 Отговор
    Таванът на нисана е много грозен,който го е измислил не е бил добре с главата.Просто е отблъскващо!
  • 28 V8 fan

    0 0 Отговор
    Ето тази емблема V8 - е най-мечтаната екстра за всеки разбирач ;)

    http://www.cartype.com/pics/1637/full/v8_emblem_mercury_comet_66.jpg
  • 29 :D:D:D

    3 2 Отговор
    Как иначе да се обясни на околните през 80-те защо чисто новият Mercedes-Benz пуши, трака и ускорява като багер?
  • 30 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "mitko sivkov":

    @16 Принципно знам че не говореше на мене, но ти си ............ 457849538754 правописни грешки в 1 изречение, освен това понятието пунктуация ти е крайно непознато.
  • 31 Калоян

    2 1 Отговор
    За някой хора тези неща са ненужни и глупави ок,като не му харесват ще си поръча колата без тях.А пък това да сложиш чадър във вратата на кола за мене е гениална идея !
  • 32 ...

    6 0 Отговор
    Е не това е най-тъпата статия, която съм чел ... 1.Пояснителните емблеми ... не искам дори да го коментирам
    6. "Арлекинът" на Volkswagen ... това са лимитирани бройки и ако си мислите, че като сложите друг цвят калник ще стане колата арлекин много се лъжете.Цветовата гама е строго определена, а и не само VW правят арлекин.
    8. Чадърът във вратата на Rolls-Royce ... а това е нещо, за което други автомобилни компании не са се сещали и именно това го прави уникален.Този чадър сигурно струва повече от колите на някой хора, които коментират.
    3. Превключвателите на мигачите във Ferrari ... е хайде кажете ми къде да ги сложат?!?Зад волана няма място заради "перата" за превключване на скоростите ...
    7. Грамофон в арматурното табло ... това са първите стъпки към слагането на музика в колата.По това време не е имало радиота или там cd-та, именно от грамофона тръгва всичко.
  • 33 ники

    1 1 Отговор
    Митко Сивков е много зле и с правописа и с други неща според мен.
  • 34 FMC

    2 0 Отговор
    Още по-гениална е свалящата се седалка. Няма мърдане за пътничката от дясно :P
  • 35 The Bear

    1 1 Отговор
    Абе хора - не се ли научихте, че всеки знае себе си - търсенето определя предлагането, тези които губят от това че предлагат нещо което не се търси, спират да го предлагат... Това е истина от както свят светува... Няма смисъл да се коментира...
  • 36 Нема Бира

    5 2 Отговор
    Екстра №4 е една от най-готините екстри. Ще го разбере само човек, който се е опитвал на кръстовище да гледа на дясно за идващи коли когато седи пътник до него.
  • 37 Unhuman

    3 1 Отговор
    Емблемите са си емблеми - нито една фирма не ги предлага като екстра към автомобилите но щом такасмятате - нека ваща крава да е мъжка.
    Да не говориме, че при някои автомобили пр. 407 Пежо задната емблема "407" има вграден бутон за отваряне на задния капак именно в числото "0"в случая даже е по-скоро инжинерно и дизайнерско решение.

    Коментиран от #69

  • 38 .......

    4 0 Отговор
    Аз си мисля, че тия се чудят ква по-глупава статия да измислят,"глупави екстри".........тва го е писал някой кохто си няма грам понятие от автомобилна история
  • 39 Prelude

    3 1 Отговор
    Какво пак не ви харесва? Статията е готино написана и е развлекателна и различна.
  • 40 toni

    1 4 Отговор
    "DIESEL" си има някакво оправдание. Как иначе да се обясни на околните през 80-те защо чисто новият Mercedes-Benz пуши, трака и ускорява като багер? :D :D :D :D :D
  • 41 jonkata

    5 1 Отговор
    Единственната глупава екстра за мен е вазичката с цветя, а джентълменската екстра на БМВ си е направо гениална ако возите нкой пенсионер или руса мацка които са скарани с електрониката, като се има предвид, че всичко вече е електронно в БМВ и трябва да преминеш едномесечен курс за обучение по всички екстри вкарани в компютъра...
  • 42 Иво

    2 0 Отговор
    Голяма част от по-горе посочените "екстри",даже не се предлагат като такива,а са си стандартно оборудване и никой не им иска пари за това,така че тъпа или не...въпрос на вкус ;)
    1. Емблемите са важна част от един автомобил (ако разбираш от такива)
    2.Е това вече.. няма да го коментирам
    3. Тук вече се изложихте..а къде да ги сложат като "перата" са на мястото на лостчетата ?
    4. Полезно е донякъде
    5. Това е по-скоро дизайнерско решение
    6.Това даже не е екстра,а специално изпълнение и тези коли доста се тачат в другите държави,където хората оценяват чуждия труд...уви не и тук
    7. Това е все едно да ти оплюеш новите коли че имат CD player
    8. Ролс-ройс-а е кола за богаташи и хора с изискан вкус... щом хората са решиили,че е практично,не мисля че ние сме хората,до които ще се допитат за мнение.
    9.Мдаа..това вече е ненужно
    10.Въпреки че харесвам VW...но това е ужасна простотия
  • 43 Maurice

    2 1 Отговор
    Цяла купчина коментари и повечето от тях безмислени.
    1.Вазичката е много добро решение имайки впредвид че Бръмбъра е женска кола,а всяка жена заслужава да получава от мъжа си свежо цвете за колата си всяка сутрин.Но какво да знаят едни закоравели селяци за романтика и естетика.
    2.Кабриометъра е най-малоумното нещо което съм чувал в последните 2012 години от световната история.
    3.Чадъра който всички харесват,никой не се замисля че като го използваш и после забравиш да го извадиш и изсушиш,след 2 дена ще е за коша.Инъче не е лишен от логика,но не е доизмислена тази екстра.
    4.Грамофонът си е било must have екстра.Все едно сега кола без музика.Може,но на коли с обороти над 10000 и музика от двигателя.

    Коментиран от #46

  • 44 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    vesela statiika.pozdravlenia na saita.
  • 45 Maurice

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Турбоманя":

    5.Цирк-Буш,те това мисля за този далтонистки екземпляр от снимката.Лично на мен ми е адски нелицеприятен,но съм сигурен че има хора които изпадат в екстаз като го гледат.
    6.Този таван си е екстра от всякъде.Абстракция и модернизъм.Който не го харесва,сигурно си пада по волски каруци с дървени колела.
    7.Джентълменската функция е много функционална.Предимно за случаите в които някой е заспал и искаш да му свалиш седалката вместо главата му да се клати наляво-надясно като махалото на Фуко.
    8.Мигачите са едно разумно решение,предвид трудността да се монтират нормалните лостчета.Все пак по-добре на волана от колкото с крак да трябва да натискаш някой допълнителен педал за мигач.
    9.Това някой разбра ли какво изобщо е??
    10.Тези табелки нз каква екстра са,но когато си поръчваш автомобил от завода,липсата на тези табелки се заплаща като допълнителна екстра.
    Кой каза че екстра трябва да е нещо функционално? Металик боя е екстра,естествена кожа е екстра,лайсни с различни имитации също... (extra - допълнение)
  • 46 Име:

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Maurice":

    @43 Кои са тия коли с над 10 000 оборота. Нито ферари, нито Хонда, нито роторните Мазди не се въртят толкова бързо, разбира се в стоков вариант. Иначе и аз много обичам 10 000 RPM NA battle.
  • 47 Мисля преди да пиша

    4 1 Отговор
    Относно т. 3: тази спортна кола е създадена за да се кара от професионалисти или аматьори, които искат да усетят състезателна тръпка.. Това, че някои хора си я купуват само от гъзария и не им е удобна за шопинг си е техен психологически проблем!
  • 48 RS6

    1 1 Отговор
    ma koi go e ka4il tova ne6to za da go izmislat injinerite na avtomobili zna4i ima smisal ot tezi ekstri . NIE NE SME PO UMNI OT TQH

    Коментиран от #49

  • 49 Kobester

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "RS6":

    @48 Ти може и да не си, не съди другите.
  • 50 PliP

    1 1 Отговор
    за онези години ненужните според вас допълнителни емблеми са си биле модерни, дизайнерите не се занимават с табелките по колите, запомнете го добре, тва си е чиста проба маркетинг, всичко е заради пари, нямам нищо против да притежавам опел омега, който да отговаря на табелката лотус поставена на багажника му :D
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ......

    2 4 Отговор
    Според мен Бийтъла не е женска кола ,аз примерно я свързвам с втората световна война и Хитлер....
  • 53 бранко пейчев

    2 0 Отговор
  • 54 Георги Попов

    2 1 Отговор
    До #52: Това е доказателство, че дори с най-строгото и мъжко нещо може да се изгавриш и то да се превърне в нещо п......стко
  • 55 Георги Попов

    0 2 Отговор
    Има много разглезени купувачи и с идеята да избегнат евентуално оплакване, че липсва нещо се получават такива неща. Но Чадъра на Ролс си е много готин за мен. И пепелниците са вече най-безмисленото нещо. Хубавото е, че и производителите го осъзнават
  • 56 Краси

    4 0 Отговор
    Е, как пък никой не се сети да цитира Джеръми Кларксън: "Не знам Ролс Ройс какво толкова се хвалят с чадъра във вратата, след като това го има и в Шкода Супърб?"

    На мен пък ми е интересно кога производителите ще започнат да слагат фабрично поставки за мобилни телефони по таблата (а не покрай скоростните лостове например).
  • 57 Гошо

    4 3 Отговор
    Напротив пепелниците са супер полезно нещо много е гадно като си пушач навънка е минус десет караш с 130 по магистралата и ти се допуши и няма пепелник а да си отвориш прозореца и да тръскаш през него е неудобно а алтернативата да използваш чашка за кафе е грозно.
  • 58 рфт

    6 2 Отговор
    Да пушиш в колата си е супер ш..ано. Замирисва. И всичко е в пепел. По тая логика като ти се дос..е требва да можеш да се изс..ш в колата?!?Понеже очевидно че със 130 на минус 10 няма да можеш да се изк..заш през прозореца

    Коментиран от #59, #61, #62

  • 59 ВИП АМГ

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "рфт":

    @58 shto si tolkova prost be?
  • 60 Георги Василев

    0 0 Отговор
  • 61 Николай Василев

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "рфт":

    @58 shto si tolkova prost be?
  • 62 Kobester

    0 3 Отговор

    До коментар #58 от "рфт":

    @58 Ти по-тъп не можеш ли да си, да те у глупака.
  • 63 Фул Екстри

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Mupo":

    @20 Mupo -> Мигачите се ползват ПРЕДИ завъртането на волана!!!
  • 64 Ilian

    5 0 Отговор
    Мерцедес дизел от 80-те да пуши ??!?!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 гост

    1 2 Отговор
    4-5 от забележките не струват. останалите са няколко добри идеи. бих си сложил предобивките ако имам финансираре
  • 67 Дидо

    4 0 Отговор
    Само да вмъкна едно уточнение за арлекина. На не знам си кое изложение Фолксваген изкарват полото в този вид, за да покажат цялата цветова гама, в която се предлага модела. На разни извратеняци обаче шаренията им харесва и си го поръчват така, както са го видели. Затова фау-ве пускат серията Арлекин, че да им угодят на прищевките.
  • 68 Оня дет върви, ходи и стъпва

    1 1 Отговор
    Най- тъпата екстра е, мигача на BMW всички го имат ама никой не го ползва . . .
  • 69 Дървояда

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Unhuman":

    Ти какъв си кълвач . . . Ако незнаеш какво да напишеше поне не пиши глупости тука има и интилигентни хора които искат да се образоват а не да ти четат безсмксления коментар
  • 70 ЛявДесенГлейКакСеПрави

    2 0 Отговор
    Екстрите ,които са ми нужни:Ляв джам(автоматичен),як мАтор,кожа,парно и клима (джантата е бонус) ...всичко друго е ...за дебелите честни,частници и общите йм разменни приятелки(нещо като''монети'')
  • 71 Просто Фен

    0 0 Отговор
    не знам кои са безсмислени и кои не , но това за мерцедеса ми хареса . Фен съм на мерцедес и много пъти съм казвал че ако спечеля някоя кола от лотарията бих я продал на мигът и ще си взема мерцедес независимо от годината може и да е на 40 год. Но този израз : докато "DIESEL" си има някакво оправдание. Как иначе да се обясни на околните през 80-те защо чисто новият Mercedes-Benz пуши, трака и ускорява като багер? Напараво ми оправи настроението
  • 72 асдфгхххх

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    Когато мигачите са бутони на волана, никога не са там където ти трябват. При завъртян волан трудно се ориентираш къде е бутона за определен мигач.

    На мен лично функцията на BMW ми допада, защото пасажерът вместо да рови под седалките за бутони, шофьорът може да му нагласи седалката.